Nokia windows phones

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
nekdo je omenjal edge, da tam nič ne dela
Imaš še vedno IE in vse dela. No, vsaj pri meni, res pa rabim to več ali manj samo za bančništvo in edavke.
Ampak če ti dela sedaj v IE 11, ne vidim razloga, zakaj ti na WIN10 ne bi delalo.
PS: Bančništvo mi dela tudi v Edge-u, za edavke pa je nekaj štrajkalo in sem samo IE odprl, ker se mi res ni dalo s tem ubadat in izgubljat čas. Tako da, če si glede tega tako občutljiv kot pri WP-u, potem bo morda bolje, da ostaneš na XP-jih.
grin1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Banke in vse kar rabi certifikat dela. Edavki pa ne delajo, ampak to tako ni panike, saj ne delajo tudi na Chrome ne. Zakaj ne, si preberi v drugih temah, na kratko niso sposobni podpreti novejsi standard, zato edavki delajo samo se tam, kjer je mozno uporabiti arhaicne dodatke.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
niso sposobni podpreti novejsi standard

No ni tako enostavno. Trenutno je Edge edini brskalnik v katerem niti teoretično ni mogoče usposobiti edavke. V chrome ne delajo, samo se da narediti drug plugin. Se pa bo FF pridružil Edgeu naslednje leto.

Zgleda da je edina opcija za naprej podpisovanje v oblaku, ki ga baje že razvija furs.W3C že 10 let zazvija standard za elektronsko podpisovanje v brskalnikih, ki ga trenut o ne podpira še noben brskalnik.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Tako da, ti predlagam, da narediš poln backup tvojega starega sistema (disk image) in nadgradiš na Win10-ko. Če ti ne bo všeč, ena ura in si nazaj na starem.

si norman malo ti???!?!?!?!
da bo spet nabijal poste kak je win10 [cenzura] kak je boljše win xp. gotovi smo naslednjega pol leta najmajn.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Lumia 925 je s servisa. Dobil zamenjavo. Kolikor sem uspel testirati, video ni več zelen, mi je pa šla v reset, ko sem jo povezoval z BT slušalko. Možno, da ima to kaj s tem, ker še ni bila posodobljena na zadnjo verzijo takrat. Bom videl, kako bo šlo naprej.
In pa backup mi ni povrnil začetnega zaslona.
uf-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Teleray, slab teden, nimam pripomb, korektno in vse sem preko pošte uredil.
Sem ga pa 2x poslal gor, prvič so samo nadgradili sw, vendar je bil fotoaparat še vedno problematičen, drugič je pa šel v tujino na servis, kjer so odobrili nov aparat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Jih preizkusim tudi jaz, ampak zdaj raje ne, ko so prazniki, tam nekje sredina januarja pa upam, da rešim problem
smile-1.gif

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
MTL... Posodobi telefon in še enkrat naredi restore, nato naj bi bilo uredu. Tzdi meni se je to včasih zgodilo po restoru.
Darjan... Kaj ti nagaja? Mojo sem dal v torek na servis, občasno ekran utripnil, včasih spodnji del ekrana zamaknilo in standard ekran lezel iz ohišja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Mikrofona št 3 in 4 ne delujeta z enako jakostjo, kot mikrofona 1 in 2. Posledično je snemanje video posnetkov v stereo zvoku popačeno, oz je ena stran glasnejša od druge. In pa klici oz pogovoru "preko zvočnika" ne delujejo ok, oz je potrebno govoriti zelo glasno zelo blizu mikrofonu št 3.

Po prebranem je napaka strojna in je potrebna menjava, ker pa zadeva ni moteča se mi toliko ne mudi in bom počakal na bolj primeren čas
smile-1.gif

Poročajo, kako bodo potekale zadeve.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Prosim za lastnike Nokie 930, če mi lahko malce pomagajo. Stalno berem o tej famozni kameri v 930-ki, ki naj bi bila oh in sploh top in ne vem kaj. In torej, bi jaz menjal svojo 925-ko za 930-ko, ravno zato, ker bi mi top kamera prišla prav.
Ni kaj, fotke v kvalitetnih svetlobnih razmerah so dobre. Ampak, ko pride na vrsto mrak ali slabše svetlobne razmere se pa zgodi tole (posneto eno za drugim, tako da so svetlobne razmere enake).
Lumia 930 (na začetku brez lučke, potem z lučko):
Lumia 925 brez lučke
Lumia 925 z lučko
Torej, na video posnetkih se takoj opazi bistveno ostrejša slika na 930-ki. Optika je torej boljša. Ampak hkrati se pa tudi opazi bistveno temnejša slika, sploh ob robovih, pa je bilo daleč od mraka. A je to klasika pri 930-ki? Ker potem bom verjetno kar na 925-ki ostal.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mat pravi:
MTL... Posodobi telefon in še enkrat naredi restore, nato naj bi bilo uredu. Tzdi meni se je to včasih zgodilo po restoru.
Hvala za nasvet. Sem moral res to naredit, ker je zadeva lepo zmrzovala
uf-1.gif
. Mnjah, še en fail... Dobro, da mi je tokrat vsaj backup vse povrnil in sem moral potem samo še maile potrjevati...

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Po prebranem je napaka strojna in je potrebna menjava, ker pa zadeva ni moteča se mi toliko ne mudi in bom počakal na bolj primeren čas
smile-1.gif

Poročajo, kako bodo potekale zadeve.

Danes dobil, se pravi 6 dni. Telerayu vsaka čast. Telefon sem kupil iz Nemčije star več kot leto dni, z opraskanim(udarjenim) spodnim okvirjem. Zamenjali kompleten ekran z okvirjem, zvočniki in mikrofoni. Trenutno dela vse bp. Še ekran je sedaj v isti ravnini kot okvir. Zelo zadovoljen(v bistvu imam novi telefon).
smile-1.gif

Pa še to kako ima WP narejeno dobro sinhronizacijo. V vmesnem času uporabljal njihovo Lumio 625, in brez restora sem imel na 930 vse sms-e in klice, ki sem jih prejel z 625. WP je kar uredu, pa naj Snecer najeda kolikor hoče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Super, a jaz bom vseeno počakal na začetek drugega leta, zdaj je preveč rizično, da potem ne bom mogel fotkat med prazniki
wink-1.gif