Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Meni pa je rjavo z belimi šivi top izgled.

Kaj pa bi bilo premium za tebe? Ne pozabit, da ohišje iz kovin odpade, ker potem Qi ne dela.

I

Izbrisan uporabnik #488

Mora bit kovinsko

Si ti že videl zaročni prstan iz plastike ali usnja?
smile-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Evo, ti povem jaz. Živiš še v času WinXP. Ne vem kdo bi te lahko imel za karkoli kredibilnega komentirati, če pa izdelka še nikoli niti od daleč nisi povohal (govorim za Win10)? Med Win10 in Win8(.1) je pa ravno toliko razlike kot med Win7 in WinVista. Če že omenja vgrajeni poštni program, ja ta je drugačen. Pa konec koncev opravilna vrstica (taskbar) tudi.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Heh, če je zaročni prstan simbol premium potem pa tudi
wink-1.gif

No, ampak si na račun kovinskega ohišja potem pripravljen zavreči tako top shit funkcijo, kot je Qi polnjenje?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Evo, ti povem jaz. Živiš še v času WinXP. Ne vem kdo bi te lahko imel za karkoli kredibilnega komentirati, če pa izdelka še nikoli niti od daleč nisi povohal (govorim za Win10)? Med Win10 in Win8(.1) je pa ravno toliko razlike kot med Win7 in WinVista. Če že omenja vgrajeni poštni program, ja ta je drugačen. Pa konec koncev opravilna vrstica (taskbar) tudi.
bonk.gif

Sedaj imam win 8.1
In ker praviš, da je razlika takšna kot med win7 in visto, pomeni da gre v 10ki za minimalno razliko.

Še enkrat, uporabljamo programe, ne pa OS.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Heh, če je zaročni prstan simbol premium potem pa tudi
wink-1.gif

No, ampak si na račun kovinskega ohišja potem pripravljen zavreči tako top shit funkcijo, kot je Qi polnjenje?

to je verjetno brezžično polnjenje.

men se to ne zdi nobena prednost, če si doma maš itak kabl in brezžično potrebuje spet itak kabl za sprejemnik.

Ko pa kam greš pa je lažje vzet majhen kabl poleg kot "polnilec."

To pač ni funkcija, ki bi trgala gate.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Kaj pa avto stojalo z vgrajenim Qi polnjenjem in NFC tagom. Samo not daš telefon, in se ti polni, brez da vtikaš kable, poleg tega pa ti avtomatsko "gre" v "car mode".

Je pa tudi res, da marsikdo tega ne potrebuje, prioritete pač.

Drugače pa jaz vidim še en problem v premium kovinskem ohišju, obraba. in ziher boš moral imeti telefon v ovitku, potem pa se nekako zgubi premium videz.

Zato je ta varianta s back coverjem, ki je iz materialov, ki se ne obrabijo tako hitro in hkrati nudijo tudi zaščito pred udarci, padci, veliko boljša. Usnje je pomoje vseeno bolj trpežno na udarce, kot kovina...

I

Izbrisan uporabnik #488

In to naj poleg nosim namesto kabla? v čem bi bila fora... samo da je fancy

Mimogrede v avtu imam telefon spodaj na poliči in preko BT kličem preko vgrajene multimedijske naprave v avtu, vse normalno špila, uvozi imenik, vse delaš s tipkami ob volanu ali toucscreen po ekranu v avtu.

Glede kovine, ja telefon imam v etuiju, enako sem imel vse do sedaj, tudi plastične (moto g).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
V avto si namontiraš stojalo, recimo. Jaz ga imam vedno na šajbi in pač počim not telefon, ko se vsedem v avto in se že polni.

ali pa kaj takega, daš tja not ko maš za "skodelico" in vedno ko prideš v avto, samo odložiš not in se ti že polni: http://i.ebayimg.com/images/g/GxEAAOxyc2pTbHRv/s-l300.jpg

Mislim tudi, da sem pred kratkim zasledil, da eni avti že imajo pod avtoradiem poličko, kjer se odloži telefon in je že QI polnjenje vgrajeno.

Če je telefon v ohišju, pa se nekako izgubi poanta premium videza, ali ne? Ker kaj je gršega kot premium kovinski izgleda, potem pa poceni guma prek
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
ali pa še ena, zelo uporabna Qi zadeva, recimo za v službi. Luč namizna ki ima podstavek Qi, samo odložiš telefon in se polni.

doma mogoče res ni tako uporabno, ker si tudi več na telefonu in potem Qi ne pride do izraza, ampak za tam, kjer telefon miruje (služba, avto, ipd) pa je super. IMO.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Tako je, večinoma je OS nekaj kar je v ozadju in večinoma nihče ne loči oziroma ceni izboljšav. To je dejstvo. Tako kot je tudi dejstvo, da prej ali slej, hočeš ali nočeš, boš preskočil iz stare lokomotive na hitrejši vlak. Zdaj se tukaj samo bodeš in navajaš tvoje poglede na nekaj kar je neizogibno. Tako kot že nekaj časa imaš, upam da barvno TV, lahko morda celo LCD TV, čeprav vsi vemo da v nekaterih (izrednih) primerih je bila katodna TV boljša od LCD, celo so primeri, ko je ČB TV boljša kot barvna, pa sedaj vseeno veselo uporabljaš barvno in celo morda LCD TV.

Preskok iz Win8 na Win10 seveda ni gromozanski, zato jaz osebno niti ne razumem te fame okoli tega. Meni je nekako jasno, da gre napredek naprej in čas za Win10 je že zdavnaj prišel, Win8 je konec koncev že 5 let star, kar je v računalništvu dolga doba.

Glede same uporabe OS-a pa je tako, tebi se samo zdi, da uporabljaš samo programe, a marsikatera funkcija pripada OS-u, na primer namestitev in odstranitev programa, upravljanje možnosti računalnika, recimo poraba elektrike in baterije, priključene naprave, zunanju diski in podpora njim, USB in podobni priključki, podpora SSD diskom itd..

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ali pa še ena, zelo uporabna Qi zadeva, recimo za v službi. Luč namizna ki ima podstavek Qi, samo odložiš telefon in se polni.

doma mogoče res ni tako uporabno, ker si tudi več na telefonu in potem Qi ne pride do izraza, ampak za tam, kjer telefon miruje (služba, avto, ipd) pa je super. IMO.

Saj ima Ikea že celo linijo pohoštva z vgrajenimi Qi polnilci. Celo samo "vložek", če si pripravljen v svoj kos luknjo zvrtat in ga potem not položit.
http://www.ikea.com/hr/hr/search/?query=qi

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Mislim, uporabnik sploh ne vidi nobene BISTVENE razlike med XP, w7,8,10, ker uporablja programe, ne pa OS.

če nekaj nočeš videt potem ne vidiš. Cela vas ve, da se ti baba goni okoli. Sam si se pa prepričal, da se ti ne in to verjameš. Še vedno pa ne spremeni dejstva da se ti baba goni. isto je pri win10.

Če imaš vsaj eno oko napol odprto boš videl razliko že v start meniju. če odpreš obe očesi in po možnosti še kaj klofaš po tipkovnici, malo premikaš miško in celo kaj klikneš. Boš videl pa še več razlik. Samo malo volje je treba pokazat.
kje je še vse ostalo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
raje povej že...novosti zaradi katerih je nujno menjati os
Sicer to ni ravno tema, ampak meni na dveh računalnikih deluje bolje kot Win 8.1. Sem na prvem šel samo testno na Win10 (prej naredil popoln backup, da grem nazaj), ampak sem bil presenečen, kako dobro zadeva deluje in ostal na njem. Ter takoj po tem, dal še drugi računalnik na Win10.
Še posebej je dobra integracija z WP telefoni. Recimo ena malenkost: se prijaviš s prenosnikom na neko omrežje in se ti telefon sam prijavi nanj, ker je geslo že sinhronizirano.
Jaz sem ekstremno zadovoljen, kolikor sem se W8.1 malce lovil, je bil prehod na Win10 popolnoma neboleč, hkrati pa je zadeva še nekoliko bolj podobna Win XP na eni strani (dobre strani, npr. start vrstica), hkrati pa je potegnil kar precej stvari z Windows Phone platforme.
Tako da, ti predlagam, da narediš poln backup tvojega starega sistema (disk image) in nadgradiš na Win10-ko. Če ti ne bo všeč, ena ura in si nazaj na starem.
Sam ni šans, da grem nazaj na Windows 8 ali sedmico. Da XP-ja niti ne omenjam.
grin1.gif