Nokia windows phones

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Tudi jaz sem se malce ustrašil, da se bo kaj zavleklo. Na srečo so naredili kar hitro.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Osebno. Take stvari raje delam osebno, saj veš šarm in podobno...
wink-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torej, na video posnetkih se takoj opazi bistveno ostrejša slika na 930-ki. Optika je torej boljša. Ampak hkrati se pa tudi opazi bistveno temnejša slika, sploh ob robovih, pa je bilo daleč od mraka. A je to klasika pri 930-ki? Ker potem bom verjetno kar na 925-ki ostal.
Moraš vedit da je tudi 925 bila kar zelo top, tako da neke blazne razlike med njo in 930 ni, je sicer seveda 930 boljša. Poleg tega je vseeno minilo že leto in pol in ima sedaj tudi konkurenca že L930-like fotke(sicer je konkurenca zato rabila leto in pol), skratka Samsung S6 in L930 sta tam-tam recimo.

950 sicer ima spet malo izboljšave, ampak je to minimalna inkrementalna izbolšava. Zdaj je pač čas minimalnih inkrementalnihe ibolšav (930-S6-950), se je to malo ustavilo. Naslednji skok pri fotkičih lahko pričakujemo šele ko dobimo arrray senzorje, kdaj bo to kje drugje kot v prototipih pa ne ve nihče, zadeva je namreč revolucionarna(par faktorjev izboljšav) ampak ne uspejo poceni masovne proizvodnje naredit.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Ok, nad 930-ko sem po temeljitih testiranjih obupal.
Ima morda kdo 1020, da bi lahko malce potestiral delovanje kamere? Seveda se oddolžim za trud s kavo.
Če jo bo kdo prodajal, sem interesent.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
1020 in 8.1 je bilo OK. Z 10ko pa se ne razume se kaj prevec. Sploh pa ne za kaksno resno poslovno rabo.
Kamera je OK, vendar ni nek ogromen presezek. Zagotovo se da z njo narediti odlicne fotografije, vendar se jaz tega nisem sel. Dandanes bi rekel, da je telefon s 13 ali 20m za taksno uporabo odlicna izbira. 640xl je delala super fotke, vendar vse ostalo verjetno zate ne pride v postev.
Sicer ne vem kaj te je zmotilo na 930, nekje si zagotovo napisal, vendar sem pozabil, ampak jaz bi rekel, da je to ta pravi zate.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
1020 in 8.1 je bilo OK. Z 10ko pa se ne razume se kaj prevec. Sploh pa ne za kaksno resno poslovno rabo.
A je težava na samem OS-u in funkcijah ali na sami kameri? Ker glede na to, da še ni uradna različica, me to ne skrbi. Sam sem namreč vedno samo na uradnih releasih. Itak je pa 1020-ka (razen kamere) praktično identična 925-ka, ki jo imam sedaj.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Kamera je OK, vendar ni nek ogromen presezek. Zagotovo se da z njo narediti odlicne fotografije, vendar se jaz tega nisem sel. Dandanes bi rekel, da je telefon s 13 ali 20m za taksno uporabo odlicna izbira. 640xl je delala super fotke, vendar vse ostalo verjetno zate ne pride v postev.
Sam nisem profi fotograf in mi 925-ka že zadostuje, bi pa rad dodatno ''ostrino'', kvaliteto, ki jo recimo ima tudi 930-ka, 1020 pa je še boljša v tem, če sem prav razumel. Sploh pa je fajn, ker ima stabilizator pri videu, to namreč najbolj rabim.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Sicer ne vem kaj te je zmotilo na 930, nekje si zagotovo napisal, vendar sem pozabil, ampak jaz bi rekel, da je to ta pravi zate.
Zmotila me je tema pri videu v slabih svetlobnih razmerah. Kvaliteta videa je občutno boljša kot pri 925-ki, ampak pogrne pa svetloba. Lahko sicer nastavljaš svetlobo, ampak ti potem ''požge'' svetle dele, poleg tega, kot sem rekel, nisem fotograf in mi je najbolje, da stegnem ven telefon in v avto nastavitvi vse posnamem. Torej mora telefon to obvladat.
Če bi imel voljo, se res priporočam (lahko tudi kdo drug s 1020-ko) za kratek 5 minutni test fotoaparata... Bom takoj vedel, če je zadeva zame
smile-1.gif
.
640XL je pa no go v vsakem primeru, ne mislim nosit s sabo tablice... Že tile so mi preveliki.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Tezava je po mojem v temu, da 10ka ni optimizirana za starejse modele oz. kot je nekdo rekel tukaj, za stare čipe. Pod 8.1 je telefon delal super in kamere tudi. Z raznimi popravki sistema in lumia camere je vcasih delal hitreje, vcasih pocasneje. Tukaj mislim zbujanje fotoaparata s tipko in slikanje. Par sekund razlike. Ko sem sel na 10ko, pa sem bil srecen, ce je vse skupaj vcasih sploh delalo. No, kamera je vedno delala, mogoce je bil vcasih loading, obup je bil s pregledovanjem fotk, morebitnim posiljanjem, pa nekaj casa ni bila Lumia camera itd. Pac je bilo vse skupaj beta. Danes stvar se vedno ni delujoca v nulo in kolikor sem razumel se nekaj casa ne bo za starejse modele.
Kar se tice testiranja, meni ni tezava, zagotovo pa ne nekaj naslednjih dni, ker me ni blizu tebe...ce prav zastopim si nekje pr Postojni.
smile-1.gif
Jaz sem z goriske, tko da ob priliki bi slo. Ce zelis, pa ti posnamem kak video in fotko, povej navodila kaj zelis.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Tezava je po mojem v temu, da 10ka ni optimizirana za starejse modele oz. kot je nekdo rekel tukaj, za stare čipe. Pod 8.1 je telefon delal super in kamere tudi.

Po zadnji nadgradnji (.29) in potem hard restu moja 920 zdaj dela tekoče, poraba baterije je enaka kot pod 8.1 Sem zelo zadovoljen.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Pri zadnji nadgradnji se je meni zaciklala
smile-1.gif
in je bil potreben downgrade na 8.1. grrrrr Meni je sele ta verzija vsaj priblizno OK, da jo pohvalim, da stvar deluje. Kar se tice aparata, se ga dejasnko lahko normalno uporablja.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Ker sem do sedaj imel v moji Lumii 640 spominsko kartico veliko samo 2GB, sem danes dobil naročeno 32GB. Na stari MIcro SD imam za cca. polovico fotografij in ostale navlake ( ne vem kaj vse). Kartico bi rad zamenjal in seveda obdržal vse kar imam. Torej moram narediti varnostno kopijo (backup)? Vstavim novo kartico in potem...?
Fotografije so vse na oblaku OneDrive. Če bi recimo iz telefona izbrisal fotografije, ali bi izginile tudi iz OneDrive? Mi lahko nekdo napiše komplet postopek kako narediti, da zamenjam MicroSD brez problema.

Lep pozdrav

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Predvsem se na preveč zanašat na avtomatiko in predno delaš kak hard reset vedno preveri če slike so dejansko na onedrivu. Noben reset ne na telefonu ne računalniku ti seveda ne bo tikal tistega, kar je na onedrive, druga zgodba je če jih ročno brišeš, potem je možno da je program dovolj pameten da jih tudi iz onedriva izbrise, mislim da so zadnji buildi W10 dobili to funkcijo.
Sicer pa zrihtaj si Onedrive sinroniziranje na računalniku, da boš imel vse te slike tudi fizično na računalniku.

Drugače pa nič ne škodi pač vse skopirat na PC za ziher...

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Predvsem se na preveč zanašat na avtomatiko in predno delaš kak hard reset vedno preveri če slike so dejansko na onedrivu. Noben reset ne na telefonu ne računalniku ti seveda ne bo tikal tistega, kar je na onedrive, druga zgodba je če jih ročno brišeš, potem je možno da je program dovolj pameten da jih tudi iz onedriva izbrise, mislim da so zadnji buildi W10 dobili to funkcijo.
Sicer pa zrihtaj si Onedrive sinroniziranje na računalniku, da boš imel vse te slike tudi fizično na računalniku.

Drugače pa nič ne škodi pač vse skopirat na PC za ziher...

OneDRive sinhroniziranje na računalniku mislim da že imam, saj vse posnete fotografije lahko gledam na računalniku. Ali pa je priporočljivo, da še iz OneDrive kopiram fotografije in jih naložim nekam na računalnik ali USB ključek?

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Slike in video se sinhronizirajo samo v eno stran. Če jh na telefonu zbrišeš, na OneDrive ostanejo, pa sej to je smisel vsega tega, ali pač?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Slike in video se sinhronizirajo samo v eno stran. Če jh na telefonu zbrišeš, na OneDrive ostanejo, pa sej to je smisel vsega tega, ali pač? [/quote

Odlično. Torej bi lahko izgubil samo določene aplikacije, ki jih imam instalirane?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Izgubiš vse aplikacije, oz se morajo ponovno naložiti, če imaš backup, se to zgodi avtomatsko.

Določenim aplikacijam se tudi povrnejo podatki, če aplikacija to omogoča. Recimo si.vreme+ se nastavi vse tako, kot je bilo prej.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Hvala lepa za pojasnilo. Ko naredim backup lahko brez problema zamnenjam MicroSD in bo vse tako kot prej.
smile-1.gif