Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Predvsem se na preveč zanašat na avtomatiko in predno delaš kak hard reset vedno preveri če slike so dejansko na onedrivu. Noben reset ne na telefonu ne računalniku ti seveda ne bo tikal tistega, kar je na onedrive, druga zgodba je če jih ročno brišeš, potem je možno da je program dovolj pameten da jih tudi iz onedriva izbrise, mislim da so zadnji buildi W10 dobili to funkcijo.
Sicer pa zrihtaj si Onedrive sinroniziranje na računalniku, da boš imel vse te slike tudi fizično na računalniku.

Drugače pa nič ne škodi pač vse skopirat na PC za ziher...

Kaj vse pa izgubiš s hardresetom?

Če imaš narejen backup, pol verjetno nastavitve, maile ipd. povrne.

Dvomim pa, da bo kaj hitreje delala l925.

Prej je recimo mail delal bliskovito, sedaj pa se prvo pokaže ikonica za outlook in nalaga. Tak da v vsakem primeru bo trajalo dlje napram stari metodi.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Predvsem se na preveč zanašat na avtomatiko in predno delaš kak hard reset vedno preveri če slike so dejansko na onedrivu. Noben reset ne na telefonu ne računalniku ti seveda ne bo tikal tistega, kar je na onedrive, druga zgodba je če jih ročno brišeš, potem je možno da je program dovolj pameten da jih tudi iz onedriva izbrise, mislim da so zadnji buildi W10 dobili to funkcijo.
Sicer pa zrihtaj si Onedrive sinroniziranje na računalniku, da boš imel vse te slike tudi fizično na računalniku.

Drugače pa nič ne škodi pač vse skopirat na PC za ziher...

Kaj vse pa izgubiš s hardresetom?

Če imaš narejen backup, pol verjetno nastavitve, maile ipd. povrne.

Dvomim pa, da bo kaj hitreje delala l925.

Prej je recimo mail delal bliskovito, sedaj pa se prvo pokaže ikonica za outlook in nalaga. Tak da v vsakem primeru bo trajalo dlje napram stari metodi.

Na moji L920 se je hard reset občutno poznal na porabi baterije (padla iz skoraj 5%/h na 2,5%/h). Tudi delovanje je (vsaj malo) hitrejše.

I

Izbrisan uporabnik #488

Prosim, da mi stroka pove.

Naredil hard reset, veliko je blo treba nastavljat... ok no

Here drive in Here maps, piše, da tega ni več? ... kak je zdaj s tem...

Pa kje se izklopi vibra za dotik na spodnje gumbe...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
A nismo enkrat že razčistili kako je to z here na W10?

- Microsoft ima dostop do Here zemljevidov in tako je uradna Maps aplikacija v W10 samo drugo "okno" v iste Here podatke, enim je boljša enim slabša, načeloma je zelo podobna...

- Here Drive za W10 je v beta verziji in ga še ni v Storu. Do te bete lahko prideš zaenkrat le tako, da imaš Here Drive naložen na W8 in narediš ugrade brez hard reseta.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če sem pa mel zdaj w10 pa je bil here gori po hard resetu pa magla.

Znači Drive nix več zaenkrat? phuh...

Kaj pa tista vibra na tipkah? pa saj to ni res kak so nori meniji, da celi telefon obrneš pa ne najdem..?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Snecer:
NASTAVITVE / DODATKI / DOTIK in izklopiš "vibriraj, ko tapnem tipke za krmarjenje"

HERE Zemljevidi so pa sedaj na Win 10 točno to, kot si želel - 1 aplikacija, ki vsebuje vse - natančne zemljevide, glasovno navigacijo, gostoto prometa, cestne zastoje, hišne številke, itd.

I

Izbrisan uporabnik #488

wpss201512160001.png

hvala za pomoč, a očitno ni, celi telefon sem prečesal, prej pa je blo, saj sem to nekoč izklopil

ok, torej zemljevidi so to kar je bilo prej

I

Izbrisan uporabnik #488

Opcija se je pojavila, ko je našlo posodobitve...tak da rešeno, prej pa ni blo, saj vidiš screen...

I

Izbrisan uporabnik #488

Mogoče malenkost bolje, vendar touchscreen še vedno dela slabše.

Here pa ne dela na wp10, če narediš hard reset, prej pa je delal, niti ga ni v trgovini. Na netu je nek hack.

Ampak če stroka pravi, da je zdaj vse v Zemljevidih in da se dela na beta verziji potem bo treba počakat.

Restore backupa pa:

- ni povrnil gesel za pošto, razen za google
- na novo naložit certifikat
- nekaj nastavitev je podrmal

Večino pa je rešil, tako da ne bilo prehudo, le časa je spet vzelo, ker po teh menijih nič ne najdeš...

Ne morem verjet kaka razlika je.

Danes sem dobil kineza v hišo, na android 5.1, pa to vklopiš in vse najdeš ...simpl
Pa nisem več domač v androidu, ampak to pa je res hecno

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Ne vem kaj me zahebava, namreč na službenem prenosniku imam instaliran Windows 10. Ko v Microsoftovi trgovini kupim aplikacijo, mi jo lepo naloži v knjižnico. Na moji Lumii pa teh aplikacij ni. Prijavljen sem z Microsoftovim računom v trgovino in seveda telefon. Zakaj aplikacij ni na telefonu? Kaj sem zajebal?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Mogoče touchscreen dela slabše, ker imaš nastavljeno na visoko občutljivost (rokavice), znižaj, morda bo bolje? Če pa uporabljaš rokavice, pa ni rešitve
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

to sem že probaval tudi pred hard resetom, vse "isto"

na 8.1 pa je super delalo

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Če sem pa mel zdaj w10 pa je bil here gori po hard resetu pa magla.

Znači Drive nix več zaenkrat? phuh...

Kaj pa tista vibra na tipkah? pa saj to ni res kak so nori meniji, da celi telefon obrneš pa ne najdem..?

Probaj iti v Trgovino in poglej svojo Knjižnico. Tam bo verjetno tudi Here in ponovno naloži. Jaz imam zdaj 10ko (.29) in Here Maps in Drive

I

Izbrisan uporabnik #488

Mam 10.ko (29) pred hard resetom je bilo oboje, sedaj pa je pisalo, da ta izdelek ni več na voljo

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Ne vem kaj me zahebava, namreč na službenem prenosniku imam instaliran Windows 10. Ko v Microsoftovi trgovini kupim aplikacijo, mi jo lepo naloži v knjižnico. Na moji Lumii pa teh aplikacij ni. Prijavljen sem z Microsoftovim računom v trgovino in seveda telefon. Zakaj aplikacij ni na telefonu? Kaj sem zajebal?

Morda je tule odgovor:

http://www.windowscentral.com/what-is-a-universal-app-win10

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mam 10.ko (29) pred hard resetom je bilo oboje, sedaj pa je pisalo, da ta izdelek ni več na voljo

Sem malo pozabil kako je bilo pri meni. Prvo sem imel samo Drive in ne Maps. Je pa Drive uporabljal zemljevide iz "sistema". Ko si zagnal Maps je napisalo da jih je treba posodobit, pa ni bilo te posodobitve. Ta bug v Trgovini so odpravili. Zdaj imam oboje. Morda je potem spet izginilo...