Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Razlika se predvsem pozna zaradi velikosti senzorja. Raznorazni iPhone 6,Lumia 950 imajo okoli 25mm2 povrsine, tam-tam z navadnimi kompaktnimi fotoaparati! No Lumia 1020 ima cirka 55mm2, celo ligo več. Je pa res da je senzor starejši, kvaliteta senzorja se pa podvoji v cirka 2-3h letih. Ravno zato si nekateri tako močno želimo naslednika od L1020, Microsoft je neumen da ga ne nardi . Tudi če ni profita bi reklama bila fenomenalna, o 1020 se še zdaj govori.

To že dolgo trdim.

Imajo solidno osnovo s tem WP, vendar ne naredijo aparatov in ne razvijajo sistema.

Žal bo očitno propadla dobra ideja.

Danes preprosto, če hočeš imeti WP telefon, nimaš nobene izbere.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.410
2.764
113
Kot uporabnik 1020 se strinjam, vendar takega telefona ne bi kupil ker bi bil predrag.
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Kot uporabnik 1020 se strinjam, vendar takega telefona ne bi kupil ker bi bil predrag.
smile-1.gif
Mislim, da si zadel bistvo. Vsi bi radi imeli Mercedesa za ceno Kie, ampak se računica ne izide. Tako ostene le kakšen procent (v primeru MS verjetno kakšen promil) upurabnikov, ki si kupi TOP telefon. Vsak, ki se vrti v poslovnem sveti ve, da se živi in preživi od prodaje in razlike v ceni, imidž izdelki pridejo na vrsto šele takrat, ko si zgradiš ime in reputacijo. verjetno tudi indijski trg in prodaja budget aparatov ne pokrijeta stroškov MS Mobile diivizije.

MS bi lahko napredoval šele takrat, ko bi začel prevzemati ios in android uporabnike, ampak tega še nekaj časa ne bomo doživeli, Snecer je že večkrat navedel razloge.

Zaenkrat se MS Mobile divizija še lahko šlepa na račun drugih MS divizij (vprašanje časa koli časa še; shareholderji so že močno nestrpni), ampak če jim sedaj še z 10-ko ne uspe, bo šla verjetno pot samo navzdol in je vprašanje tudi, če bo Surface phone zgodba realizirana. Škoda !

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
No ja, delnice so na max gledano zadne 5 let, kaj hočeš več kot delničar? Apple za primerjavo pa ne...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
V konsolidirani bilanci so delnice lahko max, ampak nihče ni pripravljen gledati, da določen program dela pozitivno nulo ali celo minus. Res pa je, da lahko mi tukaj pametujemo, MS oz MNE na splošno lahko tudi objavljajo, kar se jim zdi, da mora biti objavljeno > kreativno računovodstvo pač
smile-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Nadela je mobilno divizijo toliko konsolidiral da lahko dela plus tudi z 1% tržnim deležem, tu se precej razlikuje od prejsnega CEO.

To je tudi razlog da ne bo 1020 naslednika, ampak kot pravim, konsolidacija že, ampak ne v tak ekstrem da opustiš kamera-focused model, ki je požel val slave. Načeloma bi lahko naredili "Lumia 950 CAM" verziji z izrastkom brez toliko dodatnega stroška razvoja, če bi razen kamere in zadnjega pokrovcka bilo vse isto.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Verjetno je tudi nekaj na tem, da kamera 1020 ni toliko boljša od 20M kamere kot bi se rado prikazalo. Profi in ljubiteljski fotografi ne gredo brez dslr-ja od doma, za home albume pa je kamera že tudi na 925/930/etc. več kot odlična.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik srv pravi:
za home albume pa je kamera že tudi na 925/930/etc. več kot odlična.
Se delno strinjam. Preden tole napišem, bom še enkrat poudaril: sem popoln amater, nisem fotograf, če je le možno imam vse na AUTO in da telefon/fotoaparat dela sam. Toliko v vednost, da ne bo nesporazumov.
Sedaj pa k stvari: 925-ko uporabljam že slabi 2 leti, ker precej uporabljam kamero za snemanje videov, so se mi porodile ideje po nadgradnji na 930-ko. Sem imel priložnost jo testirat in razlika med kvaliteto/ločljivostjo kamere v 925 in 930 je enormna, opazna tudi amaterju, kot sem sam. Težava z 930-ko je ta, da v slabih svetlobnih razmerah nenormalno potemni v načinu snemanja video posnetkov, točno to kar sam potrebujem. Detaljno sem napako opisal tukaj: https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/2346440/an//page/0/vc/1
Dejansko mi je 930-ka neuporabna. 1020-ka te ''napake'' nima in deluje enako kot 925-ka, seveda ob bistveno kvalitetnejšem senzorju. Tako da, kar se mene tiče je to to.

Torej, se strinjam, da je kvaliteta senzorja 930-ke več kot dovolj za vso ''amatersko'' uporabo, če ne bi bilo tega problema s temnenjem, ampak tukaj je pač tako: kolikor imaš, bi imel še bolje, seveda pa ne za 100% doplačilo. Zato je tudi 1020-ke relativno težko dobiti in zato tudi verjetno ne bo naslednika 1020-ke. Predvidevam, da ima 950-ka še boljši senzor kot 930-ka, tako da s tega vidika ne bi smelo biti težav, če ne bo temnenja.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
930 si testiral z 8.1 ali WP10?
8.1, ne uporabljam neuradnih releasov, je že na uradnih dovolj težav.
grin1.gif

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače pa lahko da 1020 "obdela" fotke in so bolj nerealne, a lepše za videt, potem je pač vprašanje kaj človeku bolj ustreza, ali "fotošopirana" fotka, ali bolj realna
smile-1.gif
Nisem fotograf in ne opazim razliko med obdelano/neobdelano fotko. Oz. bom tako napisal: ne opazim, da bi 1020-ka ''obdelala'' fotko, opazim pa konkretno boljšo ostrino v primerjavi z 925-ko. Primerjava med fotografijami iz 1020-ke in 930 mi ne da nobenih razlik
grin1.gif
.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Nisem fotograf in ne opazim razliko med obdelano/neobdelano fotko. Oz. bom tako napisal: ne opazim, da bi 1020-ka ''obdelala'' fotko, opazim pa konkretno boljšo ostrino v primerjavi z 925-ko. Primerjava med fotografijami iz 1020-ke in 930 mi ne da nobenih razlik
grin1.gif
.

To pa zato ker neobledane fotke od 1020 nisi videl. Ampak te naprave ponavadi vse malo pojačajo barve in podobne zadeve da zgleda fotka bolj živa Ker je to večini boj všeč. Večina slrov bo nardila recimo bolj blede barve. Ampak na koncu je tista fotka bolj realna.

Kaj se pa tiče ostrine so pa leče krive. Večje bolj kvalitetno izdelane steklene leče bojo dale boljšo sliko vedno napram. Manjšim slabše izdelanim

Nazadnje urejeno:

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Še en nasvet za vse nadobudne fotografe, očistite lečo pred fotografiranjem, še posebno, če nimate telefona v etuiju. Na mizi, žepu, etc. se leča hitro zamaže.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Jaz bi pa plačal za naslednika 1020. Fotke so izjemne in prednost je ogromna zame, saj imaš fotoaparat v žepu....mogoče pa bo kaj....trenutno ne vidim dovolj razlogov, da bi menjal 1020.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.410
2.764
113
Jaz bi tudi placal. Ampak ne novega, temvec od nekoga ko bi se navelical oz. ne bi pfenesel wp. Pol pa fejst poceni prodajal. Tko, ene 200 euricev.☺

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
V teh dneh sem naredil kar nekaj fotk in video posnetkov s 1020-ko in se vedno ostajam brez besed. V primerjavi z 925-ko je preskok enormen.
Baterija je pa se slabsa kot v 925-ki, ceprav si nisem mislil, da je to mozno
smile-1.gif
.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
V teh dneh sem naredil kar nekaj fotk in video posnetkov s 1020-ko in se vedno ostajam brez besed. V primerjavi z 925-ko je preskok enormen.
Baterija je pa se slabsa kot v 925-ki, ceprav si nisem mislil, da je to mozno
smile-1.gif
.

Škoda da je 1020 taki cigl...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
No ja, mogoče izboklina ja, ampak tudi 925 jo ima, drugače je pa 1020 s težo nekje tu kot 950, višina in širina pa je ožja. Višina in širina je zelo podobna 925, pač leče ne moreš narediti izjemno tanke
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
950

950XL

Res škoda za vse napake in pomanjkanje appov, ker sistem ne zgleda slabo. Če ga ne popravijo dovolj hitro, jim tud universal apps feature nebo kaj dosti pomagal. Recimo, neodzivne Live tiles sem mel že na win8 pa tudi na win10 se včasih to zgodi, problem pa je očitno prisoten že več let.
rolleyes-1.gif

Več pa bo še Snecer dopisal
grin1.gif