Citat:
Uporabnik srv pravi:
za home albume pa je kamera že tudi na 925/930/etc. več kot odlična.
Se delno strinjam. Preden tole napišem, bom še enkrat poudaril: sem popoln amater, nisem fotograf, če je le možno imam vse na AUTO in da telefon/fotoaparat dela sam. Toliko v vednost, da ne bo nesporazumov.
Sedaj pa k stvari: 925-ko uporabljam že slabi 2 leti, ker precej uporabljam kamero za snemanje videov, so se mi porodile ideje po nadgradnji na 930-ko. Sem imel priložnost jo testirat in razlika med kvaliteto/ločljivostjo kamere v 925 in 930 je enormna, opazna tudi amaterju, kot sem sam. Težava z 930-ko je ta, da v slabih svetlobnih razmerah nenormalno potemni v načinu snemanja video posnetkov, točno to kar sam potrebujem. Detaljno sem napako opisal tukaj:
https://www.alter.si/tabla/showthreaded.php/Cat/0/Number/2346440/an//page/0/vc/1
Dejansko mi je 930-ka neuporabna. 1020-ka te ''napake'' nima in deluje enako kot 925-ka, seveda ob bistveno kvalitetnejšem senzorju. Tako da, kar se mene tiče je to to.
Torej, se strinjam, da je kvaliteta senzorja 930-ke več kot dovolj za vso ''amatersko'' uporabo, če ne bi bilo tega problema s temnenjem, ampak tukaj je pač tako: kolikor imaš, bi imel še bolje, seveda pa ne za 100% doplačilo. Zato je tudi 1020-ke relativno težko dobiti in zato tudi verjetno ne bo naslednika 1020-ke. Predvidevam, da ima 950-ka še boljši senzor kot 930-ka, tako da s tega vidika ne bi smelo biti težav, če ne bo temnenja.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
930 si testiral z 8.1 ali WP10?
8.1, ne uporabljam neuradnih releasov, je že na uradnih dovolj težav.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače pa lahko da 1020 "obdela" fotke in so bolj nerealne, a lepše za videt, potem je pač vprašanje kaj človeku bolj ustreza, ali "fotošopirana" fotka, ali bolj realna
Nisem fotograf in ne opazim razliko med obdelano/neobdelano fotko. Oz. bom tako napisal: ne opazim, da bi 1020-ka ''obdelala'' fotko, opazim pa konkretno boljšo ostrino v primerjavi z 925-ko. Primerjava med fotografijami iz 1020-ke in 930 mi ne da nobenih razlik
.