Nokia windows phones

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Saj ravno to je point, da za poganjanje native win32 appov ne bo potrebno imeti kompatibilnega x86 procesorja, pač pa emulator. Zato po mojem ravno v neomejeni obliki ne bo mogoče poganjanje le-teh.

Meni se pa bolj zdi, da konec koncev to njihovo spanje na lovorikah niti ni tako slabo na koncu. WinCE se strinjam, svoj čas je bil enostavno brez konkurence, res pravi mali računalnik v malem in da je zadeva odlična kaže samo dejstvo, da se še zdaj po več kot 10 letih še vedno namešča na nove naprave. WinCE seveda ostaja, saj ima totalno drugi nanem kot Win phone. V glavnem, to njihovo spanje je sedaj prineslo to, da delajo na dohitevanju konkurence, to pa pomeni, da morajo razviti nekaj kar konkurenca nima. To je pa samo dobro za uporabnike.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Emulator žal pomeni počasnejše delovanje. Saj če imaš app ala talking tom, al pa podobna jajca, potem ni frke, če se zgubi performance. Za kakšne bolj resne programe pa zna biti emulator ozko grlo.

Pa po eni strani je super da je m$ prišel v tak položaj, ker če pogledamo kaj so naredili s surface pro 3 in 4 in kakšen presežek je surface book ali pa hololens, nenormalno strojno opremo lansirajo, komaj čakam da pride surface phone
smile-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Emulator je počasnejši, drži, hkrati pa verjetno tako zelo počasnejši ne bo, lahko primerjaš sedajšnje emulatorje in virtualizacijske sisteme in če se jih spomnim izpred 10 let nazaj in dandanes, je to kot noč in dan.Emulator ima tudi svoje prednosti, da je možno zadevo sproti prilagajati in posodabljati, kar je na strojnem nivoju nemogoče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
VT je danes na PCjih tako hiter, ker je v ozadju procesorska podpora. Vseeno je meja, do koder lahko gredo snapdragon proci, dvomim, da so tako napredni kot so Intelovi.

Dokler ni bilo VT podpore v procih so VT programi delovali precej mizerno na PCjih
smile-1.gif
Zdaj dejansko VT ni več emulator, ampak deluje skoraj direktno s strojno opremo, le določene komponente so emulirane.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Danes native aplikacij skoraj ni več. "Native" .NET aplikacijo lahko smatraš, da teče praktično v emulatorju .NET Frameworka. Enako Java aplikacije na vseh platformah.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
win32 bo prišel zelo prav ko pride ven surface phone s pravim intel x86 procom. Potem pa bo res človek lahko imel računalnik v žepu in doma samo tipkovnico, miško, monitor/TV
Pa bo to zate in tebi podobne ok, ko še za pravi telefon
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Zdaj imam 930, daleč najboljši telefon za ta denar in druge alternative enostavno ni.

Surface phone pa bo druga štorija, tam se lahko da več denarja, ker se bo dejansko več dobila. Če pa zdaj vzamem, recimo, 950 ali pa ajde galaxy S6, pa ne dobim nič kaj pretirano boljšega, vsekakor pa ne vredno 500eur višje cene

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ja, dokler bo MS subvencioniral vstopne modele, da si poveča tržni delež, bo to kar dobra opcija.

goran1111

Pripravnik
2. jan 2015
457
4
18
okol Maribora
Tudi če bo izdan Surface Phone bo marsikdo razočaran. Ker to ne bo nov flagship telefon ampak poslovni. Torej vse od procesorja, kamere itd povprečno, prirejeno za poslovno rabo. Jaz se bom prijel kar tega, ki bo kmalu v prodaji.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Kamera bo, pomoje, vsaj 20megapixel, kar je čisto dovolj, oz še prek teče, ostalo je na strani obdelave.

Drugače pa meni ideja poslovne uporabe bolj ustreza, kot "fizična oseba", razna družabna omrežja, slikice, videi, filmčki, igerce..me sploh ne zanimajo in ne uporabljam.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Emulator žal pomeni počasnejše delovanje. Saj če imaš app ala talking tom, al pa podobna jajca, potem ni frke, če se zgubi performance. Za kakšne bolj resne programe pa zna biti emulator ozko grlo.

tu je govora o telefonih.
o kakih resnih programih ti to?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Matr bom znoru, nabavil za matko lumio 640 par dni nazaj, že fotoaparat ne dela. Vsi imajo težave s tem sranjem, vsi priporočajo neke resete, nove namestitve lumia camere, dela itak nič. MSjev polizdelek.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ne ponuja mi ga nikjer, nekih preview pa ne mislim dajati gor, če so že pri 8,1 stock aplikacije tako bugaste.