Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Ker ste malo bolj seznanjeni s cenami; Za koliko se dobi nova 930? Pri telekomu nimajo, kaj pa tujina?

Pri nas mislim, da je ni več za dobit v prosti prodaji, mogoče kak posrednik, ki še ima staro zalogo -> bolha ali www.najdi.si

Tujina: https://geizhals.eu/?fs=lumia+930&in=

PS, Nokia kupljena v EU ima EU garancijo in torej tudi pri nas: http://www.microsoft.com/sl-si/mobile/podpora/omejena-garancija-izdelovalca/
PSS, rabljeno 930, oz zelo malo rabljeno, vsekakor pa še v garanciji, se lahko dobi že za ~200 eur

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Nalagajo aplikacije.

Sarkasm off

Če aplikacije niso problem, zakaj pa darjan in še par tukaj v vsaki temi za kako novo aplikacijo jamra in teži, če je in kdaj bo WP verzija?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Nalagajo aplikacije.

Sarkasm off

Če aplikacije niso problem, zakaj pa darjan in še par tukaj v vsaki temi za kako novo aplikacijo jamra in teži, če je in kdaj bo WP verzija?

Aplikacije niso problem, ker jih ni
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Jaz tudi ne pogrešam nobenega appa, res pa je da ko je govora o Telemachu pač malce "težim", da bi tudi za WP naredili. ampak ne zaradi mene, saj nisem sado da bi na telefonu gledal TV, bodite no resni
smile-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja nekaterih res ni in mogoce bi kakega od tistih nalozil ceprav zdajle iz glave ne vem kateri bi mi manjkal. Vecina storitev je, ce ne drugega, dostopna preko internet browserja.

Jaz na androidu nisem imel nic takega cesar nimam na WP. Zgoraj sem pozabil recimo napisati tudi belezenje sportne aktivnosti. Tudi za to uporabljam telefon. In tudi to dela na WP.
Res ne vem koliko me loci od zahtevnega uporabnika in kaksen % populacije sploh pokrivajo ti zahtevni uporabniki? Mogoce 2 procenta? Manj?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Btw, sledeče je zelo pomemben info; pred kratkim je uporaba "web appov" prehitela uporabo "klasičnih appov". Če se bo trend nadaljeval, se m$ ni treba bati, ker večina web appov bo itak v html5, ki pa deluje odlično na WP10.

Recimo neki ne-sistemski appi kot je gledanje TVja, spletna banka, informacije o cestah, ipd...to nima smisla da je posebej app, če lahko imaš vse v spletnem brskalniku. Drugo je seveda sistemski app ala kamera ali pa imenik, ipd
smile-1.gif

Zna se zgodi, da bo počasi vedno več html5, oz bi bilo sila čudno, če ne bi bilo, edino če bi kak google namerno zaviral ta razvoj.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Za storitve, kjer je itak potrebno imeti dostop do interneta, bo verjetno nekoč večina aplikacij itak v taki ali drugačni obliki. Problem so samo appi, ki za svoje delovanje ne potrebujejo neko nameščeno aplikacijo.

Recimo Siol TVIN deluje v Edge na WP10 brez problema. Ne vem zakaj ne bi isto bilo BP delovale tudi sorodne storitve telemacha in T-2. Verjetno samo kažejo nesposobnost priprave spletne strani.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz tudi ne pogrešam nobenega appa, res pa je da ko je govora o Telemachu pač malce "težim", da bi tudi za WP naredili. ampak ne zaradi mene, saj nisem sado da bi na telefonu gledal TV, bodite no resni
smile-1.gif
Spletne banke že nimaš
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Dela, le pač prijava je enaka, kot preko desktopa, torej 343545 različnih gesl in pinov.

Saj če hočeš plačati preko NKBM appa @ android, verjetno tudi potrebuješ ključek in pin?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Ne vem zakaj ne bi isto bilo BP delovale tudi sorodne storitve telemacha in T-2. Verjetno samo kažejo nesposobnost priprave spletne strani.

T2 je itak v stečaju, torej ni dinarja za razvoj
wink-1.gif

Telemach pa pač monopolist in se ne rabijo trudit okoli ponujanja novitet, zgleda, ker tudi njihova, desktop rešitev je za poj v rit. Mislim...vtičnik za gledanje preko spleta, wtf, so 2000
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Microsoft suspends Android app support for Windows 10 development

Instead the company is focusing on the iOS migration tools, which have shown more promise in playing nice with Window 10. Major security and optimization problems have been cited. Also, the Windows Bridge for Android has been called a "quick fix" to broadening the new Windows ecosystem and developer base, which, apparently didn't quite work out as intended and "is not ready yet".

http://www.gsmarena.com/micros...-news-15053.php

To bi mogli naret že v štartu. Vseeno pa bo wp10 težko pridobival prepotebni tržni delež imo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Nazadnje sem jaz bral, da še pač ne pride zdaj, ne da so za vedno odnehali. Ali se je to spremenilo, jaz sem sicer to bral pred 2 dnevoma...

Se pa strinjam ja, to je crap, dajat nek beden google app na WP10...sploh ne gre skupaj.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
V tistem članku je bilo lepo razloženo, kakšna je razlika med iOS portanjem in Android portanjem. iOS aplikacije bi bilo potrebno samo na novo skompajlati in bi zadeva v osnovi delala. Android aplikacije naj bi pa delovale v virtualki preko emulatorja, zato bi zaradi tega imeli ogromno težav s performansami, pa tudi pravne težave niso bile izključene. Da o tem, da so bili developerji za WP besni zaradi te poteze, niti ne govorim, zato so zdaj lahko kvečjemu zadovoljni, da Android emulatorja ne bo. Ta novica se morda sliši kot odlaganje v prihodnost, ampak dejansko Android emulatorja ne bo iz naštetih razlogov.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Važno, da se bo dalo na WP portat aplikacije iz iOS. To reši vse. Ni potrebe,da je tudi Android vključen,saj itak ima večina developerjev verzijo za Android in iOS. In če se lahko iOS aplikacijo prilagodi za WP je to super, pa še to baje v universal app.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Pa ne samo to, tudi web appi so v planu za portanje in pa tudi win32, ceprav to slednje dvomim da v neomejeni obliki.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
win32 bo prišel zelo prav ko pride ven surface phone s pravim intel x86 procom. Potem pa bo res človek lahko imel računalnik v žepu in doma samo tipkovnico, miško, monitor/TV

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Microsoft mora doseči cca 30 % svetovnega trga pametnih telefonov, da bo zanimiv za razvoj. Danes se mi zdi to nemogoče. Pravzaprav ne vem, kje so zajebali. Bili so spredaj, telefon iz leta 2008/09 baziran na Windows CE je posekal takratni Android 2.x na celi črti. Takrat je manjkal samo prehod pri GUI iz palčke na prste kar pa ni enormni vložek, da bi takrat lovili android konkurenco. Bila so dokaj solidna razvojna orodja. Za iOS bi morali narediti nekaj več.
Mislim, da so daleč predolgo vstrajali na nekaj dolarjih licence za OS za vsak telefon in samosvojimi nestandardnimi rešitvami, ko so padali v deležih trga. Kolikor smo v firmi delali s HTML 5 rešitvami, smo pred Win 10 pri M$ naleteli na misija nemogoče. Dela na iOS, dela na masi Androidov, hudič od Win Phone (7.8, 8.0) pa nam ni delal. Ko pa enkrat zamudiš, pa večina sveta obupa nad tabo.