Nokia windows phones

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
kaj tocno ti fali na WP + kolko casa si ga koristil. ?

Advokata pa itak noben vec resno ne jemlje
wink-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
probaj prepričat folk da kupinwp...

Ne bo šlo, ker MS preprosto ne posluša uporabnikov, kaj želijo in fura svojo "filozofijo", žal. Zadovolji le zveste uporabnike, zaposlene v MS in podružnicah, upokojence ter uporabnike, ki imajo telefon za klice in sporočila, če malo pretiravam
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

fotr je zelo vesel z modelom 530 od boba...

klic, sms,check mail...

dela, bolj simpl od androida

to je to

za vse ostalo pa so resni telefoni, ki sr prilagajo potrebam userjem

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:

wink-1.gif

Slab mesec in šel hitro nazaj. Res, da je bilo to ob izidu 920-ke, ampak kolikor berem komentarje, se ni dosti izboljšalo*

*Jaz osebno bi verjetno komot preživel z WP, ker nisem (saj po svojem mnenju) super duper zahteven uporabnik, ampak stvar je taka, da dokler MS ne ponudi nekaj več, ne bo novih uporabnikov in prebegov iz iOS in Android tabora. Se strinjam s Snecerjem, ki najeda, da je premalo appov. Povprečni uporabnik (in le ti predstavljajo večino) ne želi le enega koledarja, email odjemalca, ipd, žal. Drugače pa ni WP prav nič slabši od konkurence, manjka mu le tista pika na i, če želi navzgor ...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Pika na i je zame cena, ce pa tega vecina ne zastopi, obcuti, je pac dokaz, da je vecina pac vecina. Povprecna in glupa. Vrhnja elita 10% pac ne kupi androida ali hruske za 2x vec...

malo za salo, malo za res

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:

wink-1.gif

Slab mesec in šel hitro nazaj. Res, da je bilo to ob izidu 920-ke, ampak kolikor berem komentarje, se ni dosti izboljšalo*

*Jaz osebno bi verjetno komot preživel z WP, ker nisem (saj po svojem mnenju) super duper zahteven uporabnik, ampak stvar je taka, da dokler MS ne ponudi nekaj več, ne bo novih uporabnikov in prebegov iz iOS in Android tabora. Se strinjam s Snecerjem, ki najeda, da je premalo appov. Povprečni uporabnik (in le ti predstavljajo večino) ne želi le enega koledarja, email odjemalca, ipd, žal. Drugače pa ni WP prav nič slabši od konkurence, manjka mu le tista pika na i, če želi navzgor ...

mah kaj vec je samo drkađija antiWP fanov

povprecni uporabnik rabi "CandyCrush", FB, SMS pa klicat.

Jest recimo se imam za heavy userja, rabim mail+SMS+skype+viber+RemoteDesktop clienta

ps: drugace pa moje mnenje, vsakemu svoje
wink-1.gif

ps2: se vedno mi pa ne gre v racun Snecer. Tolk problemu pa se kr vztraja (sadomazo ??)

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Pika na i je zame cena, ce pa tega vecina ne zastopi, obcuti, je pac dokaz, da je vecina pac vecina. Povprecna in glupa. Vrhnja elita 10% pac ne kupi androida ali hruske za 2x vec...

malo za salo, malo za res

Ne, da večina ne zastopi, ti ne zastopiš
smile-1.gif
O ceni je brezveze razpravljati, ker je to preveč relativna kategorija ...

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Zahteven uporabnik != odvisnik od appov. Ter Windows desktop ni dosegel monopola zaradi mini aplikacij, dosegel ga je ker je toliko konkretnih profesionalnih aplikacije delalo zgolj na Windowsih.

WPju je uspelo stagnirati pri tržnemu deležu ob tem da leto in pol ni nič dal na trg, WP je zasidran, nže dolgi ni več vprašanja ali bo obstal, ostaja samo še vprašanje kdaj bo prehitel iOS.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Ali obstaja aplikacija/funkcija kjer lahko omejiš mesečno količino klicev, SMS? Za podatke sem našel Data Sense, za ostale na najdem?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
WP ni za tiste, ki nujno za resno delo potrebujejo snapchat, instagram, zadnje verzije candy crusha, itn., tu je WP res slabši.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Misliš resno? A ni WP še daleč za iOSom po deležu? Jaz upam da se obdržijo, ampak preveč upanja nimam... Tisti ki so do sedaj na androidu dvomim da bojo prešaltali na 950, saj za ta denar dobijo tudi ostale flagshipe...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Da WP "uspe" bodo potrebna leta, ker ljudje ravno ne prehajajo med platformami rade volje.

Zato je nekako logično, da se poskuša prva premamiti "poslovni" sektor. Za navadnega janeza je dovolj da mu laufajo igerce, FB, razni chati, useless krama torej, in to je čisto vseeno na kateri platformi je. Za poslovni sektor pa se lahko na WP naredi dodana vrednost, predvsem v navezi z W10.

Drugače je pa surface tudi potreboval veliko let, pa ni ravno prišel na tako nasičen trg, kot je mobilna telefonija

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
Zakaj se eni tolko s tem obremenjujete ali bo ali nebo itd.
Tisti ki mu je všeč ga uporablja, tisti ki ga sovraži pa zleda tudi glede na najednika.
torej win-win
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Meni je to vseeno ja, edino kar se bojim, da bi mogoče m$ res nehal delat telefone, to pa bi bila škoda, ker tiste adroid polizdelke ne vem če bi prebavil, iphone pa mi sploh ni simpatičen.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Mislim, da je z W10 in WP10 že vsakemu bebotu jasno, da zadeva bo obstala in ne bo šlo v ukinjanje nekih platform. Kar se tiče aplikacij je pa menda jasno, zakaj chromea ne bo tako zelo hitro na WP. Kakor čisto svojega pravega Chromea ni na iOS. Vsi brskalniki na iOS uporabljajo Safari pogon, ostalo je samo šminka. KAtere in kakšne aplikacije manjkajo komu, ve vsak sam in naj se tudi vsak sam odloči. Po tem je je vse veliko lažje. Za vsako od zgoraj nevedenih aplikacij, ki jih ni, se najde 1000 drugi nadomestkov. Razen kakšne specifike slovenskih ponudnikov, npr kakšna spletna banka (dela preko spleta vseeno), kakšen od IPTV ponudnikov (če te tako zelo moti, ima konkurenca in preklopiš). F B je OK, sploh na WP10, gmaps dela, čeprav se mi zadnje čase bolj dopade maps. Instagram prihaja, Snapchat obstaja alternativa, ki je menda zelo veliko boljša kot official. Universal apps so zakon in zadnji mesec jih je kar veliko zrastlo kot gobe po dežju. Kaj ima pa konkurenca za pokazat? Nič novega. Android v taki obliki kot je zdaj ne bo nikoli več, se vidi že z v6, da so začeli rezat tam, kjer je prej bila množica alternativ. Tipičen primer je budilka, ki ne bo zvonila takrat ko jo rabiš :D

Filozofsko vprašanje je, ali bi dal prednost normalni uporabi telefona (telefon je v osnovi še vedno telefon) ali maniji nalaganja igrc in aplikacij, od katerih lahko ene rabiš pogosto, ene pa nikoli. Mene je močno motilo to štekanje androida, zaženeš imenik, čakaš kot pes, Zaženeš dialer, spet čakaš. Neurejen backup/restore ali pa sploh neobstoječ. Osnovni mail program je tako glup, da že skoraj ni možno da bi bil bolj glup. Aja sem že omenil vse splošno štekanje pri uporabi?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Res je ja, recimo od siola Tvin obstaja za WP, Telemach se pač gre monopolneža in imajo lahko tako zanič aplikacijo kot je d3go na tako malo platformah.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Ker ste malo bolj seznanjeni s cenami; Za koliko se dobi nova 930? Pri telekomu nimajo, kaj pa tujina?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Appov ni malo. Jih je manj. Ampak zakaj bi pa rabil na primer 140 mail clientov? Koliko jih ti uporabljas? Tudi ce imas za vsak account instaliranega svojega jih verjetno ne vec kot 5.

Zahtevnega uporabnika enacis s stevilom aplikacij, ki jih ima instalirane? Jaz verjetno potem nisem zahteven uporabnik ampak telefon (in to WP) mi nudi vse kar rabim. Lahko klicem, pisem smse, fotografiram, si vodim nekaj statistik, delam zapiske, pisem kaj rabim kupiti v trgovini, browsam po internetu, posiljam in prejemam fotografije, uporabljam navigacijo, remote desktop, obcasno padem v kako igro, berem novice...

Sem bil na androidu pa nisem pocel nic drugega s telefonom kot pocnem sedaj. Edino sedaj mi deluje hitreje, fotografije so boljse in stabilneje je.
Krajsi cas sem bil tudi na iOS.

Kaj pa po tvoje pocnejo zahtevni uporabniki?