Nokia windows phones

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Windows 10 ima ZELO hude vgrajena aplikacije(preview najbrž še ne). Dobi namreč vse aplikacije iz Windowsa 8, kot so Photos in Outlook recimo. Photos je že tako aplikacija, ki za večina uporabnikov odstrani potrebo po katerihkoli 3rd party aplikacijah za urejat slike, v Windows 10 pa bo še konkretno bolj dodelana in močna po funkcijah.

Manjka le še kaka zmogljiva in enostavna aplikacija tipe raziskovalec, ampak tega pa niti konkurenca nima in si pač omejen na 3rd party, kar je precej žalost. Mogoče se kdo celo zmiga v tej smeri.

P.S.: Windows 10 TEchnical Preview je nažalost na volj samo za cenejše Snapdragon 400 naprave, za ostale pride kasneje, bo treba preživet z 8.1 na 930:)

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
aplikacij pa isto...čista nula

naj raje aplikacije delajo

Kako točno naj minorna posodobitev OS vpliva na aplikacije?

Citat:
Uporabnik Azgard pravi:P.S.: Windows 10 TEchnical Preview je nažalost na volj samo za cenejše Snapdragon 400 naprave, za ostale pride kasneje, bo treba preživet z 8.1 na 930:)

Je boljše tako. Technical Preview je veliko bolj nestabilna zadeva kot DP in ni ravno priporočljiv za daily driverja.

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Denim ima konkretno izboljšano Lumia Camera aplikacijo. Odpira v hipu, brez časovnega zamika (le animacija), izboljšani,algoritmi, nekaj novih funkcij (ki pa delajo na novejših modelih). In še nekaj manjših zadev in izboljšav.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Denim ima konkretno izboljšano Lumia Camera aplikacijo. Odpira v hipu, brez časovnega zamika (le animacija), izboljšani,algoritmi, nekaj novih funkcij (ki pa delajo na novejših modelih). In še nekaj manjših zadev in izboljšav.

Ja, za novejše chipsete, starejši (vključno z mojo in Snecerjevo Lumio) pa ostanejo na Lumia Camera Classic. Ampak nekih velikih sprememb glede aplikacij vseeno ni, pač eno sistemsko so posodobili, to je pa tudi vse.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Praise the lord, MS je končno popravil slovensko tipkovnico v Windows 10! Sedaj so namesto znaka za strešico, æ in đ tipke č, š in ž.

Nazadnje urejeno:

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Praise the lord, MS je končno popravil slovensko tipkovnico v Windows 10! Sedaj so namesto znaka za strešico, æ in đ tipke č, š in ž.
Aleluje!

Mogoče je pa le pomagalo, da smo na uradnem isue trackingu od Windows Phone problem napačnih tipkovnic izglasovali kot enega največjih problemov:)

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:

A bo mogoče tudi wordFlow delal, al te sreče še nimamo?
smile-1.gif

Kako si zdej želim da bi mel Nokio ne pa tega Huaweia
smile-1.gif

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Škoda ker ga še ni.

Ja, res je majhen, ampak Android to ima. (Nevem, ali je bila original tipkovnic ali ne, vendar je delalo za Slovenščino). Škoda je, ker to je stvar, ki jo zelo pogrešam.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Moja sporočila kolegom so tako polna slenga in pogovornega jezika, da Wordflowa sploh ne pogrešam, samo zmedel bi me.
grin1.gif
Za kakšne poslovne/uradne emaile bi mi pa prišel prav, ampak bolj slovnica kot pravopis, kjer pa Wordflow spet ne pomaga toliko.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Hehe
smile-1.gif

Sicer mi je trenutna tipkovnica dosti všeč. Imam malo manjši ekran kot prej na Androidu, pa sem hitrejši malo in bolj natančen. Dobro sedaj da so dali šumnike
smile-1.gif
It's something.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Tudi slang ni problem, saj si boljše tipkovnice zapomnijo kar pišeš in ti naslednjič že ponudijo besedo,.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Tudi v Slovenščini dela super. Če imaš možnost, probaj SwiftKey na Androidu.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Nisem spremljal že več kot eno leto, zdaj moram pa bejbi nekaj kupit ma pa že celo večnost Lumio 800. Gledal sem 730/735 samo je tolk nov model, da je kake 50€ razlike do 930tke, kar pa ni omembe vredno.

Je kje 733/5 ugodno za dobit al dobim dve ugodni 930?
tongue-1.gif