Nokia windows phones

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
Aja, Skype.. maš ti res skoz neke probleme. Evo ti jaz povem mojo izkušnjo, na WP in Android imam Skype in Viber.. in ugani.. na WP začne zvoniti celo kako sekundo prej in čisto vedno zazvoni.

Multitasking je, ampak na isti način kot na Androidu in iOSu, aplikacija v ozadju gre v status pavze in ne dela nič, niti ne kuri nič, razen če je napisala na tak način, da ima dovoljenje nekaj izvajati v ozadju. Tako na Androidu kot na WP so potrebne določene finte v kodi programa, da recimo lahko predvaja youtube muziko v ozadju.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Večkrat piše tudi, da ta video ni za mobilno različico, decode error, tega je manj, počasno delovanje.

Neresno.

Imam uraden DP release.

Če piše, da video ni namenjen mobilnimim naprava potem je tisti, ki je video naložil na YT vključil možnost predvajanja samo na desktop napravah, takšno obnašanje je torej predvideno... Težava je v uploaderju in ne v appu.

Sicer pa naloži si myTube, edina omejitev traila je to:
- The trial version limits you to watching 1 hour of video in every 3 hours, then you will have to wait 10 minutes to continue watching. This may change in the future.

http://www.windowsphone.com/en-gb/store/app/mytube/d994dce8-38f9-4ed3-ae6c-e334d4bd558c

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Snecer očitno ne razume, ali pa si ni prebral, point DP programa pri MSju?

Celotna zadeva je namerno tako zastavljena, da se da ven beta verzija OSja, direktno uporabnikom ki potem seveda lahko hitreje potestirajo, kot če bi MS sam testiral. Na tak način se lahko prej odkrijejo bugi, napake, itd in prej pride do uradnih verzij.

Torej DP ni uradna verzija, ker če bi to bila, potem ne bi bila DP.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
Ja se strinjam, DP je ali pa ni, ampak mene zanima Snecerjevo palamudenje o uradnem DP
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Verjetno narob razume koncept DPja.

Meni tudi dela na DP slabše, kot na cyan, ampak zaradi funkcij imam vseeno raje DP.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Včeraj se mi je spet resetiral, poleg pcja sem ga mel pa kar naenkrat zagledam Nokia napis... ok se zgodi
Da bi bolj gladko delal kot Android? ne vem no, moto g dela povsem gladko.
na WP pa mi nagaja skype, youtube itd. precej nestabilno in nesigurno

Mogoče je pa res da ti DP to dela? Sicer skypa ne uporabljam, youtube pa mi dela čisto ok. Glede hitrosti WP nasproti Androida, razen v osnovnih stvareh je Wp mogoče hitrejši, poganjanje programov, pa no ja. Pa si lastim tudi 930ko, najraje pa uporabljam 730tko zaradi dual sima.
Mi je pa trenutno všeč WP zaradi Office in njegove integracije pa razlika v vmesniku ko sem se na Androidu že začel dolgočasiti.
wink-1.gif

Ma pa Nastavitve tako grdo razmetane, kot da ne bi imeli snažilke v Microsoftu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
V čem pa finta dual sima sploh za naš trg? Delaš v tujini, ali dejansko pri nas uporabljaš dva operaterja?

I

Izbrisan uporabnik #488

jaz imam samo uradne DP, zato nisem pravi naslov za takšna vprašanja

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Ne, imam zaradi svojih potreb dve telefonske številke. In tukaj je Dual sim rešitev.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Tocno ja. Kar iz glave oz. kot recejo nekateri - jih potegnil iz riti.

Za Snecerja smo pa tudi ugotovili da uporablja DP, kar je lahko vzrok za marsikako tezavo. Prav tako nepredvajanje videa, ki ni delan za mobilno platformo ni problem WP ampak vseh mobilnih platform.

I

Izbrisan uporabnik #488

Težave, ki sem jih jaz opisal, nimajo veze z DP, DP je bil celo nujen, da sem dobil določene funkcije in popravke.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Tezave z aplikacijami so lahko zaradi DP. Ravno resevanju teh tezav je DP namenjen. To je njegova primarna funkcija
smile-1.gif

Tezave s stranmi, ki niso narejene za mobilne naprave so tezave vseh mobilnih platform. Torej to ni WP tezava.

Kar se tice skypea. Jaz ga ne uporabljam na telefonu, tako da ne vem kako deluje. Je pa mozno, da so tezave razno zaradi DP, ce ostali pravijo da jim dela.

Naj se enkrat povem - DP je namenjen razvijalcem, da pred uradnim releasom stestirajo kompatibilnost z aplikacijami in po potrebi pripravijo spremembe do releasa.
Zastopis? Uporabljas aplikacije delane in testirane za uraden release na sistemu, ki se ni zunaj?

resnica

Majstr
9. feb 2013
581
645
93
O gladkosti in stabilnosti WP, bi se dalo razpravljati...Občutek pa imam, da nekateri zagovorniki WP, govorite na pamet, ali pa sami že nekaj časa niste uporabljali novejših verzij androida.Sam namreč že več kot eno leto hkrati uporabljam oba sistema in si ne bi upal trditi, da je wp hitrejši in bolj stabilen.Zato sem posnel video obeh naprav pri odpiranju osnovnih app-ov in malo brskanja v priloženih brskalnikih.

https://www.youtube.com/watch?v=GWrll2c7xzg

Telefona sta bila ob nakupu v istem cenovnem razredu... glede hitrosti naj vsak presodi sam.
Video je sicer čisto amaterski, ker sem to počel prvič in roko na srce nisem glih najboljši v tem.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ko govorim o hitrosti vsaj jaz mislim predvsem o gladkosti delovanja. Prehodis med menuji, desktopi. Ne vem kako naj ti drugace razlozim. Razlicni fps?

resnica

Majstr
9. feb 2013
581
645
93
Razumem o čem je govora ne znam pa posneti gladkosti.Povem pa ti, da mi na moto g, res vse deluje bp.. hitro in stabilno, telefon v enem letu tudi enkrat ni zaštekal.Ne rečem da je wp slab sistem, sicer ima nekaj pomankjivosti(tako kot android) ampak je kljub temu ok.
Ne zdi pa se mi fer, da tako pljuvate čez android...včasih je bil res shit(počasen itd..), v novejših verzijah in na pravem aparatu pa leti.