Nokia windows phones

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
* V 99% so uporabniki sami krivi za nedelovanje/težave svojih telefonov; neznanje ...., pa to velja za vse sisteme, morda je android malo bolj na udaru tukaj zaradi svoje odprtosti

Po tvoji analizi sodec 99%? Torej je snecer sam kriv za nedolovanje? Ali on spada v tisti procent izjem?

Jaz sem imel S3. Takrat se mi je zdel se kar v redu. Sicer je vsake toliko zmrznil, nad hitrostjo se nisem pritozeval. Zdaj, ko imam WP in dobim v roke note3, se mi pa zdi zelo pocasen.

Dokler imas pocasen sistem in si navajen na njega se niti ne zavedas da je pocasen. Vse se ti zdi super. Ko si nekaj mesecev na hitrem in nato dobis v roke pocasnega, te pa takoj moti.
Da ne omenjam tudi kako bolj stabilen je WP8 kot je bil S3.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
sprasujem se.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Po tvoji analizi sodec 99%? Torej je snecer sam kriv za nedolovanje? Ali on spada v tisti procent izjem?
Človek, ki se je nonstop pritoževal čez telefon, na katerem je uporabljal Developer Preview(!) različico operacijskega sistema?

I

Izbrisan uporabnik #488

DP nima veze s pomanjkljivim sistemom... razen za kakšno sesuvanje

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
In kaj ti ni jasno?

Saj je cisto logicno. Tudi mene moti negladko delovanje androida odkar imam WP. Prej tega niti ne opazis.

Ti ni to logicno? Ti imas pac star telefon in se android. Navajen si nanj in se ti zdi, da je tako kot dela normalno in nic pocasno. Ko bi imel nekaj mesecev WP in bi spet prijel tega starega androida, ki ga imas, bi se cudil kako si lahko s tem zivel.

Ti razlozim drugace.
Imas avto z 90KM. Zdi se ti da to super vlece. Nato se za pol leta usedes v razlicico s 150KM ter nato nazaj v starega. Ko bos pospeseval, bos gledal na stevec, ce je sploh zaznal, da si pohodil plin. Prej je pa tako dobro delal a ne?
confused-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Kaj nam hočeš dopovedat, da WP dela bolj gladko od Androida? Še en, ki ne zna uporabljati svoje glave...., kot tista neskončna "pametovanja" kateri je boljši: Mercedes ali BMW, ipd.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik srv pravi:
Kaj nam hočeš dopovedat, da WP dela bolj gladko od Androida? Še en, ki ne zna uporabljati svoje glave...., kot tista neskončna "pametovanja" kateri je boljši: Mercedes ali BMW, ipd.

Včeraj se mi je spet resetiral, poleg pcja sem ga mel pa kar naenkrat zagledam Nokia napis... ok se zgodi

Da bi bolj gladko delal kot Android? ne vem no, moto g dela povsem gladko.

na WP pa mi nagaja skype, youtube itd. precej nestabilno in nesigurno

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
srv
Kateri model WP telefona imas? WP 7.5, 8.x? Lumia ali katerega drugega?
Zelis reci, da so vsi avti enaki? Kvaliteta in vse ostalo?
confused-1.gif

Snecer
Kaj ne dela na youtube? Meni dela z youtube HD super. Vsi filmi delajo. Nisem se nasel filma, ki ga ne bi mogel zdownloadati ali gledati v zivo. Lahko imas full screen ali v "oknu". History. Ga kar dosti uporabljam in nisem imel se ene tezave.

Imas konkreten video, ki dela tezave?

Edit:
Ah. Vidim da uporabljas deveoper preview. Ja to pa ne bi vedel. Zelo mozno, da kaj steka. Jaz imam uraden release. Ta dela odlicno.

Nazadnje urejeno:

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Žalostna novica alterejvci, naš dragi Snecer je med preizkušanjem nove programske opreme za slikanje selfijev grdo padel iz stola. Nagib je pač bil prevelik. K sreči ni hudih poškodb razen čustvenih ran. Ko se pobere, lahko vso krivdo za nesrečo pripišemo slabemu OS-u.
Na hitro ozdravitev, in pazite kaj delate. Vse krivice in težave nam gotovo razloži, s tehnologijo skregan naš vsem ljubi uporabnik.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Imel 920-ko ob njenem izidu, kupil v Nemčiji, ko se tle še ni dobila. Po enem mesecu šel nazaj na androida, malo zaradi navajenosti na androida in predvsem, ker so se mi zdele določene stvari popolnoma nelogično konceptirane in urejene. Saj, če bi vztrajal dalj časa z njim, bi se verjetno tudi tega navadil
smile-1.gif

In še enkrat, samo trdim, da ni bistvenih razlik med sistemi in vsak ima svoje +/-, in ne mi sedaj spet naprej vreči Samsung S3 in njegovo počasno odpiranje dialerja, ipd., ker še v življenju nisem imel Samsunga in ne poznam v živo delovanje TW. Prejšnja Xperia ZL je bila čisto na nivoju 920-ke, prvi moj android ICS na Xperi Ray še vedno deluje, seveda ne tako hitro kot najnovejši aparati, ampak je še vedno zelo spodobno hiter za svojo starost. Zdajšnja Xperia Z2 je čisto dovolj hitra za normalno uporabo, za vas, ki rabite super hitre telefone so pa verjetno edino WP igračke ok. Jaz sem že nekaj časa na Sonyju in bom še toliko časa, dokler se mi ne zameri in ko se (in če) to zgodi, si bom pač poiskal novega dobavitelja. In če bo to kdaj v prihodnosti spet WP ali kaj tretjega ne bom pluval po Androidu zaradi tega
wink-1.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ok. Torej imas nekaj res malega izkusenj z WP. Vsaj nekaj. Bolje kot nic. Je pa mesec dni manj kot imamo nekateri drugi izkusenj z "obema taborama".

Ampak to pomeni, da bolj kot ne na pamet gorovis, da ni razlik. Ne na podlagi izkusenj. Verjetno je tistih 99% do katerih si prisel bilo tudi bolj kot ne na pamet?
Torej je vecina zadev, ki si jih pisal vsaj na zadnjih dveh straneh bolj na pamet kot pa na podlagi izkusenj ali resnih analiz?

Ja. Ko sedis v renaultu, se ti zdijo mercedesi, bmwji, ferrariji podobni tvojemu avtu. Mogoce je kaka krivulja drugacna, imajo pa stiri kolesa in se napajajo na Petrolu. Isti so
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
srv
Kateri model WP telefona imas? WP 7.5, 8.x? Lumia ali katerega drugega?
Zelis reci, da so vsi avti enaki? Kvaliteta in vse ostalo?
confused-1.gif

Snecer
Kaj ne dela na youtube? Meni dela z youtube HD super. Vsi filmi delajo. Nisem se nasel filma, ki ga ne bi mogel zdownloadati ali gledati v zivo. Lahko imas full screen ali v "oknu". History. Ga kar dosti uporabljam in nisem imel se ene tezave.

Imas konkreten video, ki dela tezave?

Edit:
Ah. Vidim da uporabljas deveoper preview. Ja to pa ne bi vedel. Zelo mozno, da kaj steka. Jaz imam uraden release. Ta dela odlicno.

Večkrat piše tudi, da ta video ni za mobilno različico, decode error, tega je manj, počasno delovanje.

Neresno.

Imam uraden DP release.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Uraden DP release se vseeno ni release verzija. Razne tezave so pricakovane, zato nosi oznako DP. Je blizu releasea, ni pa release. Ni tezava samo v sistemu, ki mogoce se ni sel cez vso testiranje. Tudi programi se niso prilagojeni. Zato tudi dajo ven DP, da lahko developerji stestirajo svoje programe in po potrebi prilagodijo do finalnega releasea.

Kateri program uporabljas za youtube?

Ko dobis video, ki ga ne zna predvajati, lahko postas sem? Me res zanima. Jaz nisem nasel se niti enega, ki ga ne bi predvajalo. To da ni za mobilno razlicico mozno, ceprav me zanima, kaj ima tak video posebnega
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

DP pač ni kriv, če je aplikacija defektna a ne?

Testiramo pa uporabniki, sem prepričam, da je ponavadi DP boljši od uradnega, ker ima že popravke... sicer ni logike da nekaj popravljajo, če je vse ok?

Ma nek youtube je, ki pa se odpre kar v IE.

Tisti, ki mi ga "ponujate" a forumu je namreč plačljiv, na take fore pa ne palim.

Polno je blo tega, mogoče po zgodovini pogledam.

I

Izbrisan uporabnik #488

V IE pa je nastavljeno, da deluje kot desktop
smile-1.gif
in ne kot mobilna različica

Nisem se poglabljal več potem v te neumnosti, ker pač ni delalo.

Skype isto, tu ne veš kdo se iz koga norca dela.

Imam poleg Nexus7 in Lumio, Nexus vedno zvoni, Lumia tu pa tam.

Počasen vmesnik, vedno ne kaže drugega, ko rabiš je vedno nek cirkus, sem že moral tudi resetirati.

Če že imamo windowse.

Kaj multitasking ne obstaja več? da pomanjšaš in delaš nekaj drugega, zadaj pa da igra muzika?

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
DP pač ni kriv, če je aplikacija defektna a ne?

Prav mozno, da je. DP je namenjen developerjem (programerjem, razvijalskim hisam). Ti imajo tako moznost vnaprej stestirati svoj program s prihajajocimi updejti. Prav mozno je, da bojo do uradnega release morali kaj spremeniti.
To pa dobijo vnaprej, da imajo do relasea ze pripravljen svoj updejt in da ne ugotavljajo, ko je release zunaj, da nekaj ne dela.

Torej aplikacija je mozno da ni defektna ampak je delana za relase in ne za patch, ki ga se ni zunaj.

Citat:
Testiramo pa uporabniki, sem prepričam, da je ponavadi DP boljši od uradnega, ker ima že popravke... sicer ni logike da nekaj popravljajo, če je vse ok?
Seveda so veseli tudi uporabnikov, ki testirajo in porocajo o izkusnjah. Kot sem napisal je vseeno bolj namenjen razvijalcem. Logika je. Popravki in spremembe predvsem na varnostnem podrocju se ves cas delajo. Ce pogledas stare unix sisteme dobivajo veliko popravkov in vecina je zaradi varnosti.
Poleg tega se dodajajo nove funkcionalnosti in podobno. Sistem je pac ziv.

Citat:

Ma nek youtube je, ki pa se odpre kar v IE.

Tisti, ki mi ga "ponujate" a forumu je namreč plačljiv, na take fore pa ne palim.

V IE pa mozno, da javi, da ni narejen za mobilno razlicico. Sem ze takoj, ko sem postal, pomislil na to, da ti mogoce v IE ne dela kaksen video ker ni za mobilno. Na youtube bi morali delati vsi.

Youtube HD dela odlicno. Mislim, da je tudi brezplacna verzija z reklamami. Imas pa tudi programe, ki so brezplacni ampak tistih ne poznam.

Citat:

Polno je blo tega, mogoče po zgodovini pogledam.

No vsemu napisanemu zgoraj navkljub bi rad videl kako bi pri meni zgledalo. Z IE nimam toliko izkusenj, ker bolj uporabljam namenske programe za novice in youtube hd za youtube.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
Nastavitev mobile - desktop pomeni samo to, da prikaže stran v eni ali drugi obliki, sama identifikacija enginu na spletni strani pa ostane enaka - internet explorer mobile (ali pa bilo kateri drugi browser, ne menja nič.

Zdaj me pa zanima razlika med uradnim DP in neuradnim DP? Kje dobim tega zadnejga, neuradni DP?
aplauz.gif