Nokia windows phones

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Jaz imam Android in WP, kupljena ob približno istem času, z enakim SoC, in je WP hitrejši in se niti približno ne zatika toliko, kot se Android. Predvsem kar me moti pri Androidu je to, da se sistem sčasoma bolj in bolj upočasni in šteka, pri WP je ta efekt veliko manjši.

EDIT: Sem se zmotil, WP (Lumia 920) ima S4 Plus, Android (Xperia Z) ima S4 Pro, tako da je razlika še bolj očitna.

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Jaz sem imel približno pol leta 925 (prodal prejšnji mesec) in mi nexus 4 (imam ga skoraj 2 leti) dela enako ali (večinoma) hitreje, baterija traja dlje, poleg tega pa se mi za razliko od lumie še ni sam od sebe restartal
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Najbolj gladek na lumiji je ekran
smile-1.gif

Sicer pa sem bil neugodno presenečen z nakupom Lumije.

Bil sem navajen Nokije, kvalitete, vrhunske, ko sem kupil E71, krasen telefon, tanek, super baterija, veliko funkcij, edino da symbiana niso več razvijali.

Delal je kot je moral, še danes dela.

Potem pa pridem na Lumijo 925 in predvsem za moje pojme, glavni krivec = WP, ki je beta od bete.

Da bi barem androida gor dali pa bi ga programerji malo priredili in počistili, ne pa da so šli na silo dajat polizdelek WP.

Evo zadevo imam sedaj 5 mesecev.

Nič se ne spremenilo glede aplikacij, jih je bore malo oziroma jih sploh.

V Sloveniji praktično noben za WP ne dela aplikacij in to tistih osnovnih, ki so danes must have, al pa hočejo celo cvenk.

Telefon je lep, kvalitetno izdelan, Nokia, vse ostalo pa nima veze več z nokijo.

Vmesnik s ploščicami = to je ena najslabših zadev, ki jih je MS naredil, govorim primarno o Metro GUI za desktop.

Katastrofa od katastrofe, kar je priznal tudi šef.

WP je zunaj kolko let, 5, 6?

Kaj so do sedaj naredili? še vedno beta...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Jaz imam Android in WP, kupljena ob približno istem času, z enakim SoC, in je WP hitrejši in se niti približno ne zatika toliko, kot se Android. Predvsem kar me moti pri Androidu je to, da se sistem sčasoma bolj in bolj upočasni in šteka, pri WP je ta efekt veliko manjši.

EDIT: Sem se zmotil, WP (Lumia 920) ima S4 Plus, Android (Xperia Z) ima S4 Pro, tako da je razlika še bolj očitna.

Vidiš, moja izkušnja z 920-ko in ZL-ko pa ni bila takšna, nič upočasnitev in štekanj na ZL-ki. Verjetno je res nekaj na tem, kot nekateri pravijo, da lahko Android kategoriziramo kot "smart phone" in ve se, da smart phone ni za vsakega, moraš vedeti kako ga uporabljati in če parafriziram Lecterja, ni Ferrari za voznike Renaulta
smile-1.gif
WP pa je bolj trotlziher varianta, bolj zaprt sistem, ki niti ne dopušča uporabnikom, da bi ga zapacali in to seveda štejem WP v veliki +.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Malo si pomešal zadeve, če nekaj ne deluje pametno in postane, v tem primeru bloatano in počasno, pač ni pametno, ampak je neumno.

Recimo imaš 2 ESC sistema, en deluje konstantno, drugi pa čez čas malo naključno vklaplja zavore - kateri je pametenjši? Drugi, ker moraš biti ves čas pozoren, da te ne ubije med vožnjo?
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Snecer še vedno tvezi kako je kao "zanič" WP, a že več kot pol leta vztraja in ne zamenja aparata :D
smile-1.gif
Če bi res bil tako "zanič" bi že zdavnaj zamenjal.. Vezava pri operaterju seveda ni ovira.

Glede primerjave Moto G in Lumia 520 .. Seveda ta telefona nista primerljiva , saj ima Moto G močnejši procesor, 2x več RAMa itd...
Poleg tega je hitrost odpiranja aplikacij predvsem odvisna od tega, kako jo je razvijalec/programer optimiziral. Če je slabo spisana aplikacija za nek sistem (android, WP, iOS), bo odpiralni čas bistveno večji.

O tekočem delovanju govorimo predvsem gledano celoten ekosistem, kako sistem deluje in njegove sistemske aplikacije.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tole je dobra novica.. Vse trenutne Lumie z WP8 dobijo nadgradnjo na Windows 10 v naslednjem letu. Z Developer preview po vsej verjetnosti že v začetku 2015.

Lumia_Tweet_Win_10.png

I

Izbrisan uporabnik #488

Vezava je tudi ovira, bi vzel oneplus pa ni invajta, še raje bi dal 300 eur največ pa roka.

Zaradi WP sem moral iskati težje rešitve ali opustiti določene aktivnosti na telefonu.

Aplikacij preprosto no.

I

Izbrisan uporabnik #488

Žal sem plačal že. Pa vidim, da nima slovenščine... ah, spet polizdelek

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Žal sem plačal že. Pa vidim, da nima slovenščine... ah, spet polizdelek
hysterical-1.gif

Drugače pa dober feature: med predvajanjem videa (ko ni viden časovnik) slajdaš levo - desno in lahko prebiraš komentarje iščeš po drugih posnetkih itd..

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Nič nisem pomešal
smile-1.gif
Samo nimam slabih izkušenj z "ESC'jem", nič ne vklaplja naključno. Morda imam le srečo, ker sem že od začetka na "freude am fahren" !?

I

Izbrisan uporabnik #488

Glede DP bi povedal, da ne držijo navedbe, da bi naj telefon slabše delal, ampak ravno obratno.

wpss201411140001.png

wpss201411140002.png

Dp je boljši od rednega updejta, saj vidite, kaj so napisali

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
hysterical-1.gif

Mislim, ce pa ti res ne rabis kakega updejta..

Kaj potem, ce je aplikacija v anglescini? A drugje so cisto vse aplikacije poslovenjene? Angry birds so v slovenscini tudi?

Katere aplikacije ti pa manjkajo? Zaenkrat jih je dovolj, se najde za vsako podrocje. A imas namen namestit vse aplikacije iz storea?

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Ti to resno?

Kaj ti bo slovenscina, ce ne zastopis zapisanega.

Z DP je normalno in pricakovano, da deluje slabse kot z uradnim releasom. Tezave z DP bi morale biti praviloma v drugi nitki kot ostalo. Ta tema je zdaj napol zasrana s tezavami, ki jih imas ti z DP. Ostali pa vsi samo gledamo, ko nam telefon dela super.

Da napisejo, da bo delalo po updejtu bolje itak da napisejo. In mogoce bo tudi res. Ampak to je bolje glede na prejsno verzijo DP! Se vedno pa zadeva ni primerna za uraden release.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nobena težava, ki jo imam z WP, nima veze z DP...

Povej mi za eno.