Nokia windows phones

Panter23

Pripravnik
8. jun 2009
38
1
8
To sem že naredil, ne pomaga:

Citat:
Uporabnik Panter23 pravi:

Naredil sem soft reset 2x.
Nato backup telefona, hard reset, in nato z nokia recovery tool dal zadnjo uradno verzijo OSa, DP je trenutno izklopljen.

Je pa zanimivo, da bi se ta HW okvara zgodila hkrati z updatom iz d.p.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Poskušaj še enkrat uporabiti Nokia recovery tool, če ne pomaga, je očitno nekaj narobe na HW.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
OK, res je, da tukaj Snecer komplicira na dolocenih tockah, ampak mi je pa tudi zanimivo kako eni slepo zagovarjajo Lumie, kot da je to cisto zlato in so developerji sami bogovi. Tisto poimenovanje maila bi slo komot skozi, ce ne drugega vsaj inicialke bi lahko dolocil.. Pac eni in drugi ste malce 'trdi', Windows je fajn sistem, je pa piskav na precej koncih in ga bo treba hitro dodelat, ce se zeli ohranit zahtevnejse userje. Jaz se vedno obolevam nad glupim setup-om nastavitev, kaksno je to cudno sortiranje? Preden najdem doloceno nastavitev jo vsaj enkrat spregledam.

Tudi sam se strinjam z vama, čeprav mi zagovorniki WPja vedno zatrdijo, da vsega tega itak ne potrebujem oz. da tako pač je.
smile-1.gif

Mene recimo moti vsaj tole:
- Snecerjev problem (male enake ikonce, ne želim grupirat/linkat/whatever inboxov, ampak jih želim ločeno)
- sortiranje nastavitev (mislim, a je res tolk težko zadeve posortirat A-Z?)
- da ni toggla za izklop mobilnih podatkov (ja, z appom lahko prideš v nastavitve, kjer jih izklopiš, samo to ni toggle)
- da ni toggla za samostojni vklop/izklop GPSa (vse je povezano v lokacijo)
- da je v quick settings možno nastavit samo 4 toggle (WP 8.1, jaz bi recimo redno uporabljal mobile data, WI-FI, WI-FI AP, bluetooth, GPS, silent, normal; OK, lahko bi se rešilo tudi s tile-i, sam kaj, ko jih ni)
- da ni zvočnih profilov (npr. tiho, vibra, normalno), seveda lahko na roke rihtaš vse skupaj, samo to ni to
- da ni možnosti nastavitve kakega ponavljajočega se zvočnega opomnika za zgrešene klice, SMSe, ipd (eni pač ne gledamo vsakih 5 minut na telefon, če je slučajno kaj novega)
- da ni možnosti nastavitve ponavljanja zvočnega opomnika za event iz koledarja na xx minut, dokler z njim nekaj ne narediš (ja, zapiska enkrat in to je to, če nisi takrat ravno pri telefonu, ga lahko najdeš šele čez pol dneva)
- da je nabor appov v storu precej boren, za kake zadeve ne najdeš praktično nič
- da je na nov telefon blazno težko (če ne že nemogoče) spravit kake stare SMSe
pa še kaj bi se našlo.
Telefoni so super, fotoaparat zelo dober, sistem teče odlično, možnosti za izboljšave pa je še ogromno. Po drugi strani pa je v sistem vključenih cel kup res high tech funkcionalnosti, ki jih običajni povprečni uporabnik niti uporabljati ne zna.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
Če te moti tako zelo, potem imaš na voljo še polno drugih opcij. WP je relativno nova zadeva in tako kot je šel IOS in android skozi obdobje dodajanja funkcij (kar spomnite se androida 1.5 ali še kakšno starejšo verzijo), tako bodo tudi tukaj ščasoma dodajali funkcije. Vsak dober programer vam zna povedat, da čisto vse funkcije hkrati ne moreš naredit, ker enostavno ne gre potem zadeva skozi test.

- mislim res, to je pa res tanajhujši problem. Pač uporabljaj srednje ikone. Kakšne inicialke bi dajali sem notri? Brezveze, raje naj je clean, minimalističen izgled, kot pa vse neki nakracano in načičkano, kot je trend androida in IOSa.
- pride v naslednji posodobitvi
- mogoče komu pride prav, ampak pa sej tudi android niti nima neki posebnih profilov, ali pač? mogoče quick toggle za zvok ok naj bo, več od tega je samo kompliciranje
- po defaultu tudi android nima tega
- ja ok, to lahko bi bilo koristno
- za kakšne zadeve pa nimaš izbire? mislim, ta argument je dober samo ko govorimo nekaj splošno o blabla v primerjavah, ko gremo pa konkretno ne zna več noben povedat zakaj je manj aplikacij res dober protiargument? ali imaš slučajno namen namestit in testirat res čisto vseh 200000 ali kolikor jih pač je?
- to sploh ni res, težje spraviš iz X telefona SMSe na androida, na lumia imaš program ki prenese iz skoraj vsega skoraj čisto vse

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
I

Izbrisan uporabnik #488

Imam skype naložen.

Lej, jaz hočem aplikacijo, ki bo shranila mojo lokacijo in jo kazala javno vsem.

Zelo simpl aplikacija, za maherja par minut dela.

http://www.locof.com/snecer/map/

Evo, da lahko dam link okoli in spremljajo.

A je to tak težko narediti? sama jajca od wpja in programerjev, reachme...

Itak ma vsak facebbok pa tam lahko šeraš, ampak tisto je samo za frende, če nimaš odprte zadeve.

Sedaj FB uporabljam za to.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
OK, res je, da tukaj Snecer komplicira na dolocenih tockah, ampak mi je pa tudi zanimivo kako eni slepo zagovarjajo Lumie, kot da je to cisto zlato in so developerji sami bogovi. Tisto poimenovanje maila bi slo komot skozi, ce ne drugega vsaj inicialke bi lahko dolocil.. Pac eni in drugi ste malce 'trdi', Windows je fajn sistem, je pa piskav na precej koncih in ga bo treba hitro dodelat, ce se zeli ohranit zahtevnejse userje. Jaz se vedno obolevam nad glupim setup-om nastavitev, kaksno je to cudno sortiranje? Preden najdem doloceno nastavitev jo vsaj enkrat spregledam.

Tudi sam se strinjam z vama, čeprav mi zagovorniki WPja vedno zatrdijo, da vsega tega itak ne potrebujem oz. da tako pač je.
smile-1.gif

Mene recimo moti vsaj tole:
- Snecerjev problem (male enake ikonce, ne želim grupirat/linkat/whatever inboxov, ampak jih želim ločeno)
- sortiranje nastavitev (mislim, a je res tolk težko zadeve posortirat A-Z?)
- da ni toggla za izklop mobilnih podatkov (ja, z appom lahko prideš v nastavitve, kjer jih izklopiš, samo to ni toggle)
- da ni toggla za samostojni vklop/izklop GPSa (vse je povezano v lokacijo)
- da je v quick settings možno nastavit samo 4 toggle (WP 8.1, jaz bi recimo redno uporabljal mobile data, WI-FI, WI-FI AP, bluetooth, GPS, silent, normal; OK, lahko bi se rešilo tudi s tile-i, sam kaj, ko jih ni)
- da ni zvočnih profilov (npr. tiho, vibra, normalno), seveda lahko na roke rihtaš vse skupaj, samo to ni to
- da ni možnosti nastavitve kakega ponavljajočega se zvočnega opomnika za zgrešene klice, SMSe, ipd (eni pač ne gledamo vsakih 5 minut na telefon, če je slučajno kaj novega)
- da ni možnosti nastavitve ponavljanja zvočnega opomnika za event iz koledarja na xx minut, dokler z njim nekaj ne narediš (ja, zapiska enkrat in to je to, če nisi takrat ravno pri telefonu, ga lahko najdeš šele čez pol dneva)
- da je nabor appov v storu precej boren, za kake zadeve ne najdeš praktično nič
- da je na nov telefon blazno težko (če ne že nemogoče) spravit kake stare SMSe
pa še kaj bi se našlo.
Telefoni so super, fotoaparat zelo dober, sistem teče odlično, možnosti za izboljšave pa je še ogromno. Po drugi strani pa je v sistem vključenih cel kup res high tech funkcionalnosti, ki jih običajni povprečni uporabnik niti uporabljati ne zna.

Polno malih neumnosti imajo.

Npr, ko dobiš mail, sporočilo, karkoli = kaže gori pisemce na vrhu in to tudi za sms/mms, jim je bilo tako težko tisto ikonico dat in ločevat?

Tu se vidi, da je zadeva kar ena velika beta pa sproti nekaj packajo.

Se pa strinjam, veliko je nekih funkcij, ki jih večina sploh ne povoha, vložili pa so vanje enormno truda in najbrž denarja.

Osnovne pa povsem nedodelane.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.341
2.429
113
Mislim, meni različna ikonica za SMS in email ni osnovna zadeva, to je že cepljenje dlak. In to ne slonjih, pač pa mišjih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Saj ikoni za sms/mms ali mail sta različni.

Ali pa je moja 920 defektna ?

LP

925 imam, gori pri signalu baterija in wifi, ko dobiš sms je ikona ista za vsa sporočila.

Lej mojo screen, spodaj ko mam pa smse pa je ikona lahko drugačna... joj kako malo je treba...

wpss2014110700011.png

je pa res, da bi jaz moje pripombe moral pošiljat proizvajalcu, kar pa se mi zdi spet noro

veliko odštejem za telefon pol pa jim naj še gratis testiram, svetujem in popravljam?

raje grem drugam... samo me nečejo kitajci
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
To je pa res kar nekaj. Saj vidiš že na lockscreenu kaj si dobil, če pa dobiš kaj med tem, ko uporabljaš telefon se ti pa na vrhu izpiše obvestilo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na zaklenjenem zaslonu nisem imel vklopljeno prikazovanje, sedaj sem pa omogočil zaradi te napake.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
A ni tista ikona za vsa obvestila? Jaz imam tudi 925 in je tista ikona za vsa obvestila se mi zdi, pa ko podrsaš po ekranu navzdol, potem meni piše za posodobitve, mail, sms, neodgovorjen klic.....

I

Izbrisan uporabnik #488

ja, za vsa obvestila je, jaz bi imel ločeno mail in sms, trgovina, šit itd
smile-1.gif