Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
OK, res je, da tukaj Snecer komplicira na dolocenih tockah, ampak mi je pa tudi zanimivo kako eni slepo zagovarjajo Lumie, kot da je to cisto zlato in so developerji sami bogovi. Tisto poimenovanje maila bi slo komot skozi, ce ne drugega vsaj inicialke bi lahko dolocil.. Pac eni in drugi ste malce 'trdi', Windows je fajn sistem, je pa piskav na precej koncih in ga bo treba hitro dodelat, ce se zeli ohranit zahtevnejse userje. Jaz se vedno obolevam nad glupim setup-om nastavitev, kaksno je to cudno sortiranje? Preden najdem doloceno nastavitev jo vsaj enkrat spregledam.
Tudi sam se strinjam z vama, čeprav mi zagovorniki WPja vedno zatrdijo, da vsega tega itak ne potrebujem oz. da tako pač je.
Mene recimo moti vsaj tole:
- Snecerjev problem (male enake ikonce, ne želim grupirat/linkat/whatever inboxov, ampak jih želim ločeno)
- sortiranje nastavitev (mislim, a je res tolk težko zadeve posortirat A-Z?)
- da ni toggla za izklop mobilnih podatkov (ja, z appom lahko prideš v nastavitve, kjer jih izklopiš, samo to ni toggle)
- da ni toggla za samostojni vklop/izklop GPSa (vse je povezano v lokacijo)
- da je v quick settings možno nastavit samo 4 toggle (WP 8.1, jaz bi recimo redno uporabljal mobile data, WI-FI, WI-FI AP, bluetooth, GPS, silent, normal; OK, lahko bi se rešilo tudi s tile-i, sam kaj, ko jih ni)
- da ni zvočnih profilov (npr. tiho, vibra, normalno), seveda lahko na roke rihtaš vse skupaj, samo to ni to
- da ni možnosti nastavitve kakega ponavljajočega se zvočnega opomnika za zgrešene klice, SMSe, ipd (eni pač ne gledamo vsakih 5 minut na telefon, če je slučajno kaj novega)
- da ni možnosti nastavitve ponavljanja zvočnega opomnika za event iz koledarja na xx minut, dokler z njim nekaj ne narediš (ja, zapiska enkrat in to je to, če nisi takrat ravno pri telefonu, ga lahko najdeš šele čez pol dneva)
- da je nabor appov v storu precej boren, za kake zadeve ne najdeš praktično nič
- da je na nov telefon blazno težko (če ne že nemogoče) spravit kake stare SMSe
pa še kaj bi se našlo.
Telefoni so super, fotoaparat zelo dober, sistem teče odlično, možnosti za izboljšave pa je še ogromno. Po drugi strani pa je v sistem vključenih cel kup res high tech funkcionalnosti, ki jih običajni povprečni uporabnik niti uporabljati ne zna.