Nokia windows phones

damirj

Guru
9. maj 2012
5.342
2.429
113
V bistvu nimaš problema. Tako je narejeno in tako mora biti, pa tudi logično je, da je tako.

I

Izbrisan uporabnik #488

Windowsi nikoli niso bili logični
smile-1.gif

pod črto
-----------
w8.1 desktop, word 2013

Iz pošte odprem datoteko, pišem kar lep cajt dokument, na koncu kliknem SAVE in grem na wc, pa zaprem word.

Pridem nazaj, odprem word, opla...kje pa je dokument? Ah, saj mora biti med nedavnimi... ah, ni ga... kak ni, saj sem pa shranil in delal..

Ni panike, dajmo vtipkat v "raziskovalcu" da najde *.docx ... išče melje ko satan dugo, ga ni....

Malo že bledi, grem v total commander pa tam dam search *.docx in je našel dokument v nekem hudem temp direktoriju od windowsov....

Noro, da ga ni kazalo med "Nedavno odprtimi"

Skratka, nedodelan sistem, samo na šminki še delajo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.342
2.429
113
Ti si resno nedodelan. Če iz pošte odpreš dokument, se ta vedno shrani v temp in ne kamorkoli drugam. Kako pa naj program ve, kam ga ti želiš shranit? In če stisneš "Save", se le-ta dokument shrani v natanko isto mapo, kjer se je nahajal prej in pod natanko istim imenom, kot si ga odprl. Če tega ne želiš, sisneš gumb "Save as...", ki te potem tudi upraša, kam naj shrani datoteko in jo seveda lahko preimenuješ. Natanko enako delovanje boš našel tudi na linuxu ali pa na iOSu. Neuki uporabniki so od vedno bili, so in vedno bodo problem. In ti spadaš me te.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj ga ni med "nedavno odprtimi, najdenimi, obdelanimi..." nikjer ga ni, niti v pošti, kjer si iz priponke odprl ni sprememb...

Kot da nisi nič nikjer delal.

Torej kje je dokument ko ga shraniš. Po logiki bi bil tam, kjer si ga odprl, torej v mailu... tam ga ni, je izvorni.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@SpidiGonzalez: Katere igre so, si lahko poiščeš tukaj. http://www.windowsphone.com/sl-si/store/featured-games

Zdaj, kar se tiče drugih zahtev.... za GPS imaš odličen Nokia Here Drive al kako je že točno (zastonj, že prednaložen gor). Jaz imam enga poceni Huaweia (WP) in mi dela super. Je pa čisto vstopni model. Po enem letu ni nič bolj počasen. Za Youtube uporabljam Youtube HD aplikacijo in dela dobro, edino kar pogrešam je predvajanje v ozadju.
Sicer pa predlagam ,da ga najprej malo sprobaš, al pa pri kakem kolegu, če ima WP. Enim je zelo vredu (jaz, pa še moji prjatli ki ga imajo), enim pa nikakor ne paša ta sistem oz. samo kritizirajo (Snecer...)

I

Izbrisan uporabnik #488

Predlagam samo, kaj bi lahko dodelali pa bi bil lušn sistem, tako pa zadeva ne pušča dobrega vtisa.

Malo truda bi bilo samo potrebno

damirj

Guru
9. maj 2012
5.342
2.429
113
V mejlu seveda ne more biti, saj je tisto tam priponka, ki nima možnosti urejanja. Ne delaj zdaj revolucije in drame, na natanko enak način deluje zadeva povsod drugje. Med nedavno odprte datoteke ti datoteke odprte v temp mapi ne pokaže. Tako je od vedno. To kar hočeš ti, se dela tako, da se ali priponko najprej shrani nekam in nato ureja ali pa v urejevalniku shraniš na drugo mesto, ko končaš

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Nemoj, je preveč hroščat in nedodelan. Youtube bo seuvalo, decoder error itd.

Dela pa hitro, to pa ja.

Špilov pa ni, zelo bogo...

Vzemi raje kitajca oneplus one
smile-1.gif

Res ne gre youtube gledat? Mogoče samo ti nimaš dekoderja pravega gor al pa kej? Ostali vam dela youtube normalno?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Dela pa hitro, to pa ja.

smile-1.gif

Res ne gre youtube gledat? Mogoče samo ti nimaš dekoderja pravega gor al pa kej? Ostali vam dela youtube normalno?

Meni youtube v browserju deluje bp, še nisem naletel na video, ki ga ne bi mogel predvajat.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Dela pa hitro, to pa ja.

smile-1.gif

Meni youtube v browserju deluje bp, še nisem naletel na video, ki ga ne bi mogel predvajat.

mTube dela normalno, če predvajaš samo zvok dela tudi v ozadju (to da video ne dela v ozadju je nekako logično). Lahko tudi zvok shraniš kot mp3 na telefon...

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
No, potem ti na srednji ploščici piše ime račune, kaj te potem matra?

YT deluje na WP brez teža, iz browserja ali pa kakšne aplikacje, nprr. myTube je odličen app.

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.342
2.429
113
Nič takega.. uradna Youtube aplikacija na Androidu isto ne predvaja nič v ozadju in pavzira predvajano vsebino.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.260
7.048
113
Če je ker app hroščat, je to onedrive, spet nekaj zafrkava nova verzija, čeprav je stara delovala perfektno. Lahko pa da samo hecajo serverji...

YT pa še res nisem doživel, da ne bi delal, saj je itak HTML5, ali ne?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Še tukaj vprasam: šel bi iz androida na WP, lumia 830. Rabim stabilnost, da se da lepo kakšne tudi bolj zahtevne igre igrat, youtube, zastonj GPS ki ne rabi povezave, fotič samo da je, in najbolj važno da se mu po pol leta ne utrga in začne blokirat in rata počasen kot vsi samsungi moji do sedaj. Pa da baterija zdrži kak dan vsaj. Drugače je kaj pametnih špilov za WP ala real racing 3, fifa, need for speed in podobni?
Naj menjam al ne? Drugace bom vzel nexus 5 al pa LG G2.
Veliki večini Windows telefon zelo ustreza in so bolj zadovoljni, kot z Androidi. Preverjeno pri več kolegih/znancih/sorodnikih.
Ta teden sem imel priliko testirat Lumia 830 in je perfekten telefon, sploh za ta denar. Mobitel že ima v ponudbi, mislim da samo 240 eur.

Oblikovno se pred Lumio 830 lahko skrije večina telefonov. Tudi zelo kvalitetni materiali. Kamera vrhunska.

Sistem Windows deluje na telefonih enako tekocæe prvi dan ali po 1 letu.
Youtube dela brez problemov in tekoče. Meni najboljša aplikacija je myTube. Res odlična.
Gps Nokia Here navigacija ena najboljših na sploh na telefonih.

Glede iger pa preveri na zgornjem linku ali z iskanjem na windows marketu.
Slabost v primerjavi z androidom je stevilo aplikacij/iger, vendar je večina najpomembnejših/najboljših na voljo.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
OK, res je, da tukaj Snecer komplicira na dolocenih tockah, ampak mi je pa tudi zanimivo kako eni slepo zagovarjajo Lumie, kot da je to cisto zlato in so developerji sami bogovi. Tisto poimenovanje maila bi slo komot skozi, ce ne drugega vsaj inicialke bi lahko dolocil.. Pac eni in drugi ste malce 'trdi', Windows je fajn sistem, je pa piskav na precej koncih in ga bo treba hitro dodelat, ce se zeli ohranit zahtevnejse userje. Jaz se vedno obolevam nad glupim setup-om nastavitev, kaksno je to cudno sortiranje? Preden najdem doloceno nastavitev jo vsaj enkrat spregledam. Ali pa zadnjic, dam telefon polnit, ga skinem po pol ure, cez 15 min ga pogledam pa ugasnjen. No, soft reset je bil resitev. Nobenih aplikacij ni bilo v ozadju, da bi ga kaj posebnega 'zmedlo'..

Sicer pa fotke super, video enako, tako da sam hardware je po mojem super, na software-u pa bo treba se malo delat..

Zdej pa naj se ze en oglasi glede 930ke
smile-1.gif
Kak telefon je, se splaca menjat 920 za 930, sistem je najbrz tako isti.. Kaksne izboljsave opazite vi pri uporabi? Kako veliki so fajli fotk? Skljocate v najvisji kvaliteti?

So 8MP fotke na L930 boljse kot 8MP na L920?

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Pa zgleda, da res mobilni youtube nekaj šteka v IE. Odpre mi filmček in normalno predvaja, vkolikor ga scrolam z drsnikom, pa zašteka, nekaj v smislu decoding error napiše.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:

Zdej pa naj se ze en oglasi glede 930ke
smile-1.gif
Kak telefon je, se splaca menjat 920 za 930, sistem je najbrz tako isti.. Kaksne izboljsave opazite vi pri uporabi? Kako veliki so fajli fotk? Skljocate v najvisji kvaliteti?

So 8MP fotke na L930 boljse kot 8MP na L920?
Napredek je kar ogromen ja, glavni razlog je seveda kar precej vecji senzor...

Slike jaz shranjujem v 3:2 razmerju in v 5MP, naknadno zoomanje mi ni vredno dodatnega dela pri urejanju fotk, ze pri slikanju zoomam ce imam namen... Slike so velike okoli 2MB in so boljse od dokaj novega 200€ kompakta, ki ga ima punca.

Live fotke so zakon, tako zakon da trenutno pisem crossplatform aplikacijo za urejanje in gledanje live slik.

Nazadnje urejeno: