Nokia windows phones

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kar se tiče telefona je vredu samo na te lastnosti ki jih imajo pametni telefoni , bi lahko dali že serijsko - tovarniško močnejše baterije noter . In ne da pišejo kolik ur držijo , potem pa po enemu dnevu ali največ dveh baterija prazna . Pa je to tudi za androide isto.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Drugim ocitno uspe ...
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
To je tudi meni malo čudno, pa kako to, da nimajo nekih long life baterije, tako kot recimo laptopi.

Ampak verjetno vsi predpostavljajo, da 1 dan bo že telefon zdržal, večina ljudi pa ga potem itak da polnit čez noč. Ampak vseeno...da ni long life baterij mi je malce čudno, oz kar zelo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Sej rešitev je pomojem precej enostavna, ampak proizvajalci očitno v tem ne vidijo tržnega potenciala
confused-1.gif

Recimo pred kratkim sem bral, da po HTCjevi raziskavi njihovim uporabnikom veliko več pomeni tanko ohišje kot zmogljiva baterija.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri laptopu ni problem, ker je vse skupaj malo vecje in tezje ... in se teza recimo 50 ali 100 gramov ne pozna skoraj nic... Pri mobilniku pa je 100 gramov ze lahko tudi podvojena teza
smile-1.gif

Ja, ampak smartphoni več niso mobilniki, kakšen Note recimo je že skoraj ko tablica in ga komot imaš na sestankih zraven in potem če sfali baterije..zna bit kar fail.

No..saj pomoje se bo to spremenilo kmalu, ker enostavno so baterije preslabe za takšne strojne konfiguracije in bo slej ko prej nekdo ponudil večje baterije, potem pa bomo videli, kako bo trg to sprejel.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tudi mene malce mika tale Lumnia 800. Tole z baterijo me malce srkbi, kakšne imate kaj ostali izkušnje z baterijo?
SII mi ravno do večera zdrži, note mi je ob enaki uporabi kot na SII zdržal skoraj dva dni, tako da Note ima odličen performans.Se mi pa še danes na trenutke mal kolca za njim, saj se velikosti hitro navadiš v primerjavi z dodatno uporabnostjo.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Lumia 800 je imela velike probleme z baterijo, ampak problem je bil na softwareju in ne na hardwarju. Nrdolgo nazaj je bil update, ki naj bi omilil ali odpravil napake, to pa lahko nekdo potrdi ali ovrže kateri ima ta čpopravek že nameščen.
Meni na N9-ki (Meego OS) drži ob normalni uporabi 3 dni, to je 3g non stop in prenos mobilnih podatkov,...razen BT-ja. Če se bolj igram pa 2 dni.
Po mojem ni rešitev v večjih baterijah, ampak v drugi tehnologiji. Jaz si ne predstavljam v nedogled optimiziran os in vedno boljši hardware (v bližnji prihodnosti po vsej verjetnosti že klasično plačevanje preko NFC čipa, namesto s karticami, boljši procesorji,...). Vem da so vedno bolj varčni procesorji, zasloni, ampak mislim da bo prej prišel drug tip baterij (zadnje čase tudi avtomobilska industrija več vlaga v to tehnologijo in verjetno se bo tehnologija in znanje vse povsod razširila in inkorporirala).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Lumia 800 je imela velike probleme z baterijo, ampak problem je bil na softwareju in ne na hardwarju. Nrdolgo nazaj je bil update, ki naj bi omilil ali odpravil napake, to pa lahko nekdo potrdi ali ovrže kateri ima ta čpopravek že nameščen.

Prelistaj zadnji dve strani v tej temi... Debata o bateriji se je razvila ravno zaradi tega, ker je prva tocka pri changelogu tega update-a ravno ta problem z slabo avtonomijo ...
smile-1.gif
...

Upam, da se najde se kaksen uporabnik Lumie ... kot kaze nas zaenkrat ni prav veliko
rolleyes-1.gif

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:

Prelistaj zadnji dve strani v tej temi... Debata o bateriji se je razvila ravno zaradi tega, ker je prva tocka pri changelogu tega update-a ravno ta problem z slabo avtonomijo ...
smile-1.gif
...

Upam, da se najde se kaksen uporabnik Lumie ... kot kaze nas zaenkrat ni prav veliko
rolleyes-1.gif

A se je tebi v riti obrnilo, da si na Lumii pristal ?
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.976
6.148
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ampak potem ne potrebujem takega telefona, ce moram vse "bonboncke" izklopit ali omejit... Ce ne pridem z vsemi temi zadevami vkljucenimi cez dan, je zame tak mobilnik neuporaben oz. le delno uporaben ...
smile-1.gif

Pa to poslušam od vsakega ki kupi al Androida al WP7 al koji-drugi telefon ki ima diagonalo ekrana več kot 3" in frekvenco proca več kot 1GHz. Ja pa valda, kupil si vrhunski telefon z velikim ekranom, hitrim procesorjem, kar za sabo prinese veliko porabo baterije. Če hočeš najti kompromis, nastaviš to kar nujno rabiš. Ali pa vsak večer prihaklaj polnilec in bodi tiho... Pa ne leti to osebno na tebe, ampak na vse podobno misleče.

Podoben primer: uporabnik ima na SGS2 vklopljeno sinhronizacijo FaceBooka, vreme se za vsak slučaj updejta na pol ure (ker živimo v tropih in se na dan vreme spremeni 3x) pa novice obvezno, pa če jih bereš al ne, potem se še najdejo razni Google talki itd. Pol me pa kliče in jambra kaj je to za en shit telefon če drži samo en dan.
Ja jebemomast saj mora baterijo popapat...

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Aha
smile-1.gif
(
Tebi je všeč Audi, meni pa Mercedes. A se bova prerekala kater je boljši:D To je bedno prepucavanje. Sicer pa se dostikrat sliši, jaz imam iphona jaz lahko, in če se komu kaj resetira, rečejo "z iphonom se tega ne bi zgodilo" (ko pa se kaj zgodi je pa uporabnik kriv in ne produkt;) ). Blablabla vsak uporablja kar mu paše in za vsakega je nekaj top za drugega nekaj drugega.
Meni iphone ne paše, BT je pol delujoč itd., drugi bo pa meni rekel ti pa nimaš aplikacij,...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.976
6.148
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To je tudi meni malo čudno, pa kako to, da nimajo nekih long life baterije, tako kot recimo laptopi.

Ampak verjetno vsi predpostavljajo, da 1 dan bo že telefon zdržal, večina ljudi pa ga potem itak da polnit čez noč. Ampak vseeno...da ni long life baterij mi je malce čudno, oz kar zelo.

Kakšen long life... A ti malo preveč gledaš duracell reklame
grin1.gif

Pri baterijah štejejo samo mAh. Večja je ta številka bolj "long life" je baterija.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Pa to poslušam od vsakega ki kupi al Androida al WP7 al koji-drugi telefon ki ima diagonalo ekrana več kot 3" in frekvenco proca več kot 1GHz. Ja pa valda, kupil si vrhunski telefon z velikim ekranom, hitrim procesorjem, kar za sabo prinese veliko porabo baterije. Če hočeš najti kompromis, nastaviš to kar nujno rabiš. Ali pa vsak večer prihaklaj polnilec in bodi tiho... Pa ne leti to osebno na tebe, ampak na vse podobno misleče.

Podoben primer: uporabnik ima na SGS2 vklopljeno sinhronizacijo FaceBooka, vreme se za vsak slučaj updejta na pol ure (ker živimo v tropih in se na dan vreme spremeni 3x) pa novice obvezno, pa če jih bereš al ne, potem se še najdejo razni Google talki itd.
Ja jebemomast saj mora baterijo popapat...

Se ene parkrat preberi, kaj sem JAZ napisal (ne briga me, kaj so drugi napisali, ker citiral si moje sporocilo
grims-1.gif

Recimo Huawei Ideos X5 ali Huawei Vision ali Galaxy Note (te sem v zadnjih mesecih tudi vmes uproabljal kot primarne telefone) so vsi brez problema zdrzali od jutra do poznega vecera ... Zadnji tak telefon, ki sem ga imel v uproabi in ki ni zdrzal niti do poznega popoldneva, je bila Nokia N95 ... Ampak pri tej so to potem postimali z eno od nadgradenj... ker je slo ocitno za softversko napako... Upam, da je pri Lumii enako... in da kmalu dobimo se kaksen popravek, ki bi to pomanjkljivost odpravil... Update itak pride verjetno se pred poletjem... ker so menda neke govorice, da naj bi kmalu Lumia dobila tudi moznost Tetheringa, ki v samem OS je, na Lumii pa ga ni ...