Nokia windows phones

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Meni trophy drži 2 dni kar stalno, sem ga mel tudi 3 dni.

Kadar pa govorim pa res govorim pa sem dopolnjeval še isti dan, sam tisto se mi zdi razumno čist.

Pa to je on developer sporočal pred vsemi popravki glede baterije.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede baterije je tako... Mogoce je malce bolje... se vedno pa ni tako, kot bi pricakoval... Pozno popoldan ali najkasneje zvecer telefon enkrat spusti en cuden zvok... in ce pogledam, kaj je, javi, da je nivo baterijo kriticen ... Kmalu po tem signalu pa telefon mrkne ... Vceraj ga nisem takoj prikljucil na polnilec... in ga nisem mogel prebuditi. Celo noc je bil prikljucen na polnilec (ker imam angleskega, uproabljam kar iPhone-ov polnilec, ki pa je ocitno presvoh, ker se celo noc ni prebudil ali nafilal... Potem sem ga danes zjutraj prikljucil na USB preko racunalnika, pa se je cez ene 15 minut zbudil in zacel polnit...
frown-1.gif
...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
To se pravi po domače, spet slaba baterija od nokie . Drži en delovni dan .Koliko so navedli za baterijo , niso nič naredili z updejtom .

Standard battery, Li-Ion 1450 mAh (BV-5JW)

Stand-by

Up to 265 h (2G) / Up to 335 h (3G)

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz mam isti drek v Trophyju pa mi drži odlično, tako da mora bit to res škart roba.

Tistih par mhz pa ni neki razlog za višjo porabo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Odvisno je tudi od tega, kaj imas nastavljeno... Jaz imam vec ali manj vse na ON (WiFi, pushmail,... ) Edino Bluetooth imam izkljucen, ker ga ne uporabljam aktivno in ne potrebujem povezave z avtoinstalacijo ali BT slusalkami ...

Nazadnje sem imel tako porazno baterijo v Nokii N95 ... ampak so potem porpavili in se je z nadgradnjami to resilo, da sem prisel na "usage" okoli dan in pol do dva dni ... Sicer sem vseeno filal vsak vecer... ampak takrat baterija se ni bila cisto prazna... Na iPhone imam recimo tudi vse na "ON" pa imam zvecer se vsaj 20% baterija... v vecini primerov celo vec (do 50%) ...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Saj en dan do dva bi lahko držala baterija, ki ima vse na ON . Drugače se mi pa zdi, da je malo to kapacitete za nove pametne telefone .

I

Izbrisan uporabnik #488

Mi je všel ta Lumia 800, vendar podatek o vzdržljivosti baterije je obupen. Nokia je znana po tem, da ima dobre baterije in da dolgo držijo.

p.s. za moje zahteve mora držati najmanj 5 dni uporabe brez polnjenja, očitno bom še dolgo na e71

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Pa ni nobenega programčka za WP7 ki bi ti meril porabi, da bi to počil na lumnio pa malce pogledal zadevo?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ko bo prvi FW EU za lumia 900 me zanima kako je z baterijo, kot berem za USA FW - je že četrti po vrsti , je malo boljše od lumia 800 , kar se tiče baterije .
Za lumia 900 baterija kapaciteta

Standard battery, Li-Ion 1830 mAh (BP-6EW)

Stand-by

Up to 300 h (2G) / Up to 300 h (3G)

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Mi je všel ta Lumia 800, vendar podatek o vzdržljivosti baterije je obupen. Nokia je znana po tem, da ima dobre baterije in da dolgo držijo.

p.s. za moje zahteve mora držati najmanj 5 dni uporabe brez polnjenja, očitno bom še dolgo na e71

5 dni noben smartphone bo zdržal, že sam ekran je požrešen, kaj šele kak Wifi ali pa GPS. Edino če bi imel samo za SMS/klice, za kar a potem nima smisla, da nabavljaš smartphone-a

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.974
6.148
113
Meni je Omnia 7 držala BP 2 dni. Le 3G sem izklopil in sinhronizacijo sem nastavil na pol ure. Push mail požere baterijo tako da gate trga. Pa ni to slabost Nokie, ampak je enako na Androidu, kot na WP7 mogoče tudi na iNapravah. Če ti narava dela to dopušča, si le nihronizacijo nastavte na pol ure. Pa saj ne zijate v telefon neprestano v presledkih 5 sekund, da vam bi bil pushmail tako kritičen. Če pa si pogledal v telefon v krajšem razmaku, boš pa že "refresh" stisnil. Not a big deal.

Potem je tudi eno stvar potrebno upoštevat. Dokler je telefon nov, ga nonstop pekaj čeprklaš (beri nucaš baterijo), ko ga pa imaš en mesec ga pa začneš "normalno" uporabljat. In takrat pa baterije začnejo kar začuda dalj držat.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nokia NI znana po tem... so sicer nekateri modeli, ki imajo odlicno baterijo... ampak med "smartphone-i" je le nekaj takih (E51, E71,...) ...

Omenjas 5 dni in Nokio E71. Meni je ob moji uporabi E71 drzala najvec nekje 3 dni
smile-1.gif
...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz mam sam BT skloplen na Trophy, push stalno, wlan itak, 3G itak, pa mi je uspelo tudi 3 dni zdržat.

Mam pa battery saver uklopljen, sam to je par minut ekstra življenja. Drugače ga mam pa dober dan do dva vedno. Kak dan ko pač uro telefoniram je sam 1 dan, drugače pa drži...

Pa kar dolgo je potem še živ, ko začne utripat. Potem bom razočaran z Lumio.
frown-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.974
6.148
113
Ja in kak misliš da telefon ve kdaj je server pušnil, če nebi neprestano držal konekcije??? Probaj pušmail izklopit in boš videl da bo bolje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ja seveda... nisem rekel, da ni stalno povezan... Ampak nastavitev, da sinhronizira vsake pol ure pomeni, da telefon preverja... torej je to potem "pull" in ne "push" ...

In to vem, da se pozna pri bateriji... ampak tako grozno spet ni... Ko sem recimo v tujini imel na iPhone-u pushmail na OFF, ni baterija zdrzala nic bistveno dlje... Je mogoce 30% dlje... nikakor pa ne recimo se enkrat dlje...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.974
6.148
113
Evo pa smo tam... 30% prihraniš na pull mail, potem dodatnih 10 na GPRS namesto 3G in kaj kmalu boš na en dan razlike.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak potem ne potrebujem takega telefona, ce moram vse "bonboncke" izklopit ali omejit... Ce ne pridem z vsemi temi zadevami vkljucenimi cez dan, je zame tak mobilnik neuporaben oz. le delno uporaben ...
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
Saj, zaradi tega pa ne vem zakaj pričakujete nek čudež? A mislite da ima samo nokia briliantne inženirje da bi jim uspelo to, kar nobenemu drugemu ne.