Evo pregledal GSMarena "check quality" primerjavo kvalitete fotografij in ima Lumia 930 nekaj malega bolšo od Galaxy S5. Lumia 1020 pa še vedno malenkost boljšo od 930. AMPAK TO JE PRI PERFECT POGOJIH. Potem pa pridejo neoptimalni pogoji na vrsto in stabilizator iz 930 in 1020 pač poseka zadeve brez stabilizatorja (tudi Xperia Z1/Z2, ki imata sicer eno malenkost večji senzor od 930), to vemo brez dodatnih testov še od Lumie 920, ki ima slabšo kvaliteto od zgoraj naštetih v perfect pogojih, ampak je zaradi OIS pokazala v real life testih svojo moč.
Za foro sem še preveril primerjavo z mojim starim Galaxy S2 in razlika v kvaliteti je enormna, tako da komaj čakam. Eni so že za S2 rekli, pa saj to ne rabiš več kompaktnega, ampak ljudje, te novo fotiči so še 5krat boljši, kompaktni fotiči so zame od trenutka ko mi (končno) dostavijo 930 mrtvi, za S2 tega pač še nisem mogel trditi, čeprav sem že zdaj v zadnjih 3h letih tretjino do polovico svojih fotografij naredil z telefonom in ne fotoaparatom.
Za foro sem še preveril primerjavo z mojim starim Galaxy S2 in razlika v kvaliteti je enormna, tako da komaj čakam. Eni so že za S2 rekli, pa saj to ne rabiš več kompaktnega, ampak ljudje, te novo fotiči so še 5krat boljši, kompaktni fotiči so zame od trenutka ko mi (končno) dostavijo 930 mrtvi, za S2 tega pač še nisem mogel trditi, čeprav sem že zdaj v zadnjih 3h letih tretjino do polovico svojih fotografij naredil z telefonom in ne fotoaparatom.