Nokia windows phones

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Evo pregledal GSMarena "check quality" primerjavo kvalitete fotografij in ima Lumia 930 nekaj malega bolšo od Galaxy S5. Lumia 1020 pa še vedno malenkost boljšo od 930. AMPAK TO JE PRI PERFECT POGOJIH. Potem pa pridejo neoptimalni pogoji na vrsto in stabilizator iz 930 in 1020 pač poseka zadeve brez stabilizatorja (tudi Xperia Z1/Z2, ki imata sicer eno malenkost večji senzor od 930), to vemo brez dodatnih testov še od Lumie 920, ki ima slabšo kvaliteto od zgoraj naštetih v perfect pogojih, ampak je zaradi OIS pokazala v real life testih svojo moč.

Za foro sem še preveril primerjavo z mojim starim Galaxy S2 in razlika v kvaliteti je enormna, tako da komaj čakam. Eni so že za S2 rekli, pa saj to ne rabiš več kompaktnega, ampak ljudje, te novo fotiči so še 5krat boljši, kompaktni fotiči so zame od trenutka ko mi (končno) dostavijo 930 mrtvi, za S2 tega pač še nisem mogel trditi, čeprav sem že zdaj v zadnjih 3h letih tretjino do polovico svojih fotografij naredil z telefonom in ne fotoaparatom.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Zakaj ima gmail tezave, predvsem s posiljanjem. Trenutno imam mail v posiljanju na Lumii in ze kaksne tri ure ne gre skozi. Lumia 625, WiFi.
Tudi po kliku sinhronizacije mi javi tezavo, ter omeni, da je bilo nazadnje sinhronizirano v nedeljo, ceprav sem vmes maile dobil.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz:

vprašanje za Snecerja:

kakšno Sim kartico imaš v 925? Konkretno, koliko je stara?

Čisto novo, staro en mesec od Telemacha, microSim

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Od 920 pa je tanjša za 1 mm..
S tem da je hardwersko bistveno boljša.

Zanimivo, da večina Nokiinih telefonov, ki imajo vgrajeno brezžično polnjenje so ca. 1mm debelejši, tisti ki pa nimajo pa so debeline ca. 8.7 mm.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na picaso jih nalagam in gledam na nižji ločljivosti, ne 1:1
smile-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Od 920 pa je tanjša za 1 mm..
S tem da je hardwersko bistveno boljša.

Zanimivo, da večina Nokiinih telefonov, ki imajo vgrajeno brezžično polnjenje so ca. 1mm debelejši, tisti ki pa nimajo pa so debeline ca. 8.7 mm.

Zanimiva stvarca. Vtaknes nano sim, vpises pin, vpises outlook racun in... Cez pet minut so vsi kontakti na telefonu
aplauz.gif

Jernej

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.478
449
83
Kak to misliš "ne 1:1"?

Klasičen full hd zaslon (1920x1080) ima 2mpix, precej manj od telefona in v načinu 1:1 vidiš samo delček fotografije, ki je seveda slab, spacan, neoster.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
V glavnem, 930 je že nadomestila 820ko in prvi vtisi so kar v redu:

- je malce večja, lažje se tipka
- teža je ista, oba sta pretežka, ampak tako pač je
- hitrost je tamtam, moteča je sekunda pavze, ko dvotapneš zaslon ali pritisneš tipko za odpklep
- 930 nima ošvrka. Na 820 sem se ravno navadil, tukaj ga pa ni
wink-1.gif

- baterija po občutku deluje malo bolje, ampak cel dan bo težka (grem naročit brodita
smile-1.gif
).
- fotoaparata pa še nisem preskusil, ampak fotografije dela...

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej bomo še počakali na boljšo Nokio oz. jih itak več ni, če sem prav razumel je MS ukinil ta brand?