Nokia windows phones

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sem na hitro pobrskal po google playu še in za garmin navigator našel, pod opisom:
Citat:
Premium features (see Pricing below):
- Arrive at your destination with ease, with accurate turn-by-turn voice-guided Garmin navigation
- 3D junction views with lane guidance
- Multi-route trip planner and via points to add stops while en route
- Aussie pronunciation of instructions and street names
- Live traffic updates, flight information and detour button to get around roadblocks and congestion
- Speed camera and red light camera alerts
- Speed limits for most major roads, with speed limit warnings and Estimated Time of Arrival display
- Check in to Facebook® and Foursquare® on arrival and explore your city with integrated Facebook, Foursquare, and Wikipedia locations (data charges apply)
- 3D buildings and landmarks to aid navigation
- Avoid tolls, unpaved roads, highways, and major traffic events
- Personalised navigation with free voices and vehicles from the Garmin Garage
- Enhanced pedestrian navigation with train, tram and ferry routes in capital cities

PRICING
Subscribe in-app to premium feature offers exclusive to Telstra Next G® customers:
• 24 hour pass ($1.95)
• Monthly subscription ($7.95), first month FREE for new customers
• 12 month pass ($69.95), save over 25% versus 12 x monthly payments

Sicer je za Telstra uporabnike, ampak močno dvomim, da je za ostale kaj drugače.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Alex pravi:
Snecer/najednik - kapo dol za vtise in pripombe.

Ostali - get a life. Ko je Snecer kupoval telefon mu nihče ni znal povedati realnih vtisov uporabe in je moral do tega (na boleč način) priti sam. Ko pa dobi aparat in ugotovi, da to ni to, pa mu odgovarjate s: spucaj lečo, menjaj polnilnik, nesi na servis, kupi napravo (še) višjga ranga, ...
10.gif

brunobrunči: kje so karte na androidu po 60€? Googlova navigacija je zastonj, Garminova karta je pa 9€.

Še dobro, da Snecer ima denar in si dec lahko privošči, da je beta tester, oziroma potrošnik v teli kapitalistični družbi. Jaz sem mnenja, da je 2/3 stroškov v življenju stran vrženih, ker kupujemo stvari, ki ne ustrezajo uporabi oz. jih ni vredno kupiti.

Hotel sem bistveno boljši fotoaparat, ki dela ostre in lepe barvne fotke.
Po prebranem sem to tudi upravičeno pričakoval.

Pa glede baterije, kjer na uradni strani piše, da drži v standby 440 ur... si tudi nisem mislil, da težko zdrži en dan.

+da gre za Nokio, ki je pojem

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Povej kater proizvajalec ne piše 300 - 600 ur baterije v pripravljenosti??

Pišeš, kot da take podatke daje samo Nokia !

In dejansko smo ugotovili, da ima ta Nokia še vedno boljši fotoaparat, kot večina konkurence.
Ima baterijo, ki je v popolnem trendu z ostalimi smart phoni. Nekateri seveda imajo boljšo, vendar se to pred nakupom preveri! Za to Nokio ni NIHČE pisal, da drži 1 teden baterija. Vsi 1-2 dni, kar pa je popolnoma realno in v stanju večine telefonov!

Snecer je itak skritiziral vse, kar je imel, tako Apple Iphone, androide, kot WP.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nokia je resna firma, zato pričakuješ, da podatki držijo vsaj na pol... ne moreš napisa 432 ur, če ne drži niti 24.

To je zavajanje potrošnika. V kakšnih pogojih drži baterija 18 dni! ?
smile-1.gif
pa to je smešno 432 ur je namreč 18 dni.

Če je kaj dobro, tudi pohvalim.

-----------------------
2000 mAh Li-ion
Čas pogovora/pripravljenosti: 18/432
----------------------

Motorola G nima boljše baterije, ampak enako, le sistem je tako neumno ne požira.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Malo se ogrevam, da bi probal Lumio 1020 pa tudi mene malo skrbi baterija. Rad bi uporabljal tap 2 wake, kako je s tem / kdo uporablja?

Torej nekje ste mi že odgovorili da gmail deluje normalno, koledar tudi?

Na netu ne najdem pa vem da je bilo govora o tem,.. lahko kdo prosim preveri ali obstaja za windows phone aplikacija Flipboard?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Malo se ogrevam, da bi probal Lumio 1020 pa tudi mene malo skrbi baterija. Rad bi uporabljal tap 2 wake, kako je s tem / kdo uporablja?

Na netu ne najdem pa vem da je bilo govora o tem,.. lahko kdo prosim preveri ali obstaja za windows phone aplikacija Flipboard?

Gmail deluje na 15 minut, edina možnost je narediti račun na hotmailu in potem ves gmail preusmeriti tja. Potem deluje pa pushmail... 2 tap to wake pa verjetno dela, vsaj na 820ki deluje, zakaj ne bi na 1020. Pa 8.1 moraš natakniti seveda.

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

Gmail dobivaš sproti, ko imam poleg nexus 7, je celo prej na Nokiji (sekundo, dve).

Sinhronizacijo pošte imaš lahko nastavljeno = ko prispejo

Tako da dobivaš odmah.

Oziroma jaz imam nastavljeno = glede na mojo uporabo , kar pa je ugotovil, da to pomeni = ko prispejo

Tako da tu ni nobenega zamika.

Navadno pop pošto pa mi čekira na 2 uri = je sam ugotovil, tu lahko nastaviš najhitreje 15 minut

Skratka za gmail, koledjar in ostalo je sinhronizacija hipna.

Pošto bereš normalno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:

Gmail deluje na 15 minut, edina možnost je narediti račun na hotmailu in potem ves gmail preusmeriti tja. Potem deluje pa pushmail... 2 tap to wake pa verjetno dela, vsaj na 820ki deluje, zakaj ne bi na 1020. Pa 8.1 moraš natakniti seveda.

Jernej

To ne drži, deluje takoj, ko prispe pošta.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
flipboard ni, je pa magnify ali kakšen podoben. Naj bi sicer prišel, a vprašanje gdaj.
Double tap to wake dela, tako kot pri vseh.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.garmin.android.apps.viago
1eur app + 9eur za offline karte Evrope
JA ker je promocija, ki traja do 13. naslednjega meseca, torej še 21 dni.
Cena takrat bo:
1,99€ nakup
19,99€ evropa
19,99€ promet v živo
9,99€ omejitve hitrosti in ostalo
Citat:
Active lane guidance, telling you where to be when you’re getting on and off the highway; speed limit alerts; school zone warnings; routing that enables the shortest or fastest options
9,99€ 3D mape
9,99€ real directions
Citat:
Perhaps the most interesting feature, a turn-by-turn instruction set that tells you to turn right “at the light” or “when you pass the Starbucks.” It uses landmarks, lights and other information collected at the busiest intersections. It requires on-board maps in order to work.

In še to:
Citat:
As you probably guessed, this $2 app could easily cost you upwards of $100 if you start letting the nickels and dimes pile up. Garmin isn’t offering a “kitchen sink” bundle at a discounted rate, and besides, any price at all is very hard to compete with Google’s “good enough and free.” But at least with Víago, you get a choice: keep it simple or pay for the features you want most.

Zdaj pa če to primerjaš z drugim programom, ki praktično to vse omogoče???

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:

Jernej

To ne drži, deluje takoj, ko prispe pošta.

He, jaz sem šel gledat vse skupaj in po informacijah z interneta moja 820 nima sinhronizacije za gmail in ni bilo druge, kot da sem šel na hotmail. Niti niso pomagala navodila, kako ročno dodati m.google.com za server. To še vedno deluje za nekatere nokie, ne pa za mojo
wink-1.gif
. Lahko pa nastaviš na 15 minut, ampak to je vse, kar se da. Razen če ni 8.1 kaj spremenil, ampak dvomim (to sem nastavljal kakšen mesec nazaj na 8.0)

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo za mail
2036812-wp_ss_20140623_0002.png

Priponke

• 2036812-wp_ss_20140623_0002.png
    2036812-wp_ss_20140623_0002.png
    61,3 KB · Ogledi: 143
I

Izbrisan uporabnik #488

To še
2036813-wp_ss_20140623_0001.png

Priponke

• 2036813-wp_ss_20140623_0001.png
    2036813-wp_ss_20140623_0001.png
    110,4 KB · Ogledi: 146

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Super hvala za odgovore
wink-1.gif
.

Zdaj ko si tele slike nalimal me še bolj mika
smile-1.gif
Ko si ravno iz Moto G prešel (jaz bi iz Nexus 5), kaj poleg baterije te moti? Kaj se ti zdi bolje?

Imam občutek, da bom zadevo imel kak teden pa nazaj na android.
smile-1.gif

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Jaz sem šel iz Nexus 5 na 925 in po enem tednu nazaj na Nexusa
smile-1.gif

minusi 925 (pri moji uporabi seveda):
- slabša baterija
- v splošnem počasnejši telefon (dolge animacije, veliko se pojavlja tudi "loading", "resuming" itd, kjer se pri nexusu nikoli).
- pogrešam kar nekaj aplikacij, ki jih na androidu dnevno uporabljam, skype ne zna sprejemat datotek
- slabše lovi tako wifi kot mobilni signal
- tako na swiftkey kot tudi stock google tipkovnico pišem precej hitreje
- pentile amoled
- osx ne podpira mtp, app za sync je zame neuporaben, zato je prenašanje vsebin pain in the a**
- wifi hotspot je vsaj pri meni precej nezanesljiv
- še nekaj malenkosti

plusi:
- solidna free offline navi
- nokia camera app (čeprav zelo počasna), slike v slabši svetlobi, video (boljši framerate, boljši mic)
- glance screen
- na soncu bolj uporaben zaslon

I

Izbrisan uporabnik #488

- glede baterije se strinjam, je porazna
- glede hitrosti ne, nikje nič ne zatika, tega ne opažam, nobenih loading , resuming
- aplikacije falijo, vsaj tak občutek je, WPjevci smo zaenkrat "vedno" prikrajšani
- wifi in mobilni signal vsaj sodeč po črticah lovi slabše
- glede tipkovnice ne vem, meni deluje normalno, gladko in tekoče
- ekran ok, super, kako se imenuje niti ni važno
- prenašanje: jaz imam rad ko priklopim usb, da delam s total commanderjem, te zgodbe pri wp ni, je samo raziskovalec, pri androidu pa je total commander, vendar je preko adbja bede prenos na nivoju usb1=polizdelek
- wifi hotspot ne bi vedel

Android ima slabši začetni zaslon, je razdeljen na 5 delov = povsem brezveze, aplikacije in procesi serjejo kot za zabavo v ozadju, potrebuješ kar nekaj časa, da zadevo ukrotiš

Pri WP je vse bolj sterilno, je bolj clean sistem.

Še en minus

Za moje pojme IE dela počasi, kar dolgo nalaga za moje pojme, predolgo...