Nokia windows phones

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pol pa naj ne delajo 41 mio pix...če ne zmore čiste fotke v polni ločljivosti

Za abdroida za ozadje rabim, ki je 5x preveliko :)

Po vseh tvojih postih res ne vem kaj želiš. Rabil bi nek dober fotkič na gsm ju ob enem pa praviš, da ti niti 1020 ne prepriča.
tačskrini so zanič. Praviš samo za čekiranje mejlov in malo interneta v isti sapi pa pišeš da je market na wp zanič.
Zadnji čas da vzameš nahrbtnik noter pa daš prenosnik in DSLR-a v roko pa regljo. Čista zmaga.
evil.gif

Ena resna - zakaj ima 1020 toliko pikslov je bilo napisano že n-tič a je potrebno napisati še n+1 krat.
sprasujem se.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Po vseh tvojih postih res ne vem kaj želiš. Rabil bi nek dober fotkič na gsm ju ob enem pa praviš, da ti niti 1020 ne prepriča.
tačskrini so zanič. Praviš samo za čekiranje mejlov in malo interneta v isti sapi pa pišeš da je market na wp zanič.
Zadnji čas da vzameš nahrbtnik noter pa daš prenosnik in DSLR-a v roko pa regljo. Čista zmaga.
evil.gif

Ena resna - zakaj ima 1020 toliko pikslov je bilo napisano že n-tič a je potrebno napisati še n+1 krat.
sprasujem se.gif

Dejanskjih ima le 38 mio, najbrž nateg, tržna fora

Kot je en napisal, stari canon s30 iz leta 2002, fotke je imel za obliznit prste...

Da po12letih tega ni v gsmih, je pa hecno

Sniper

Fizikalc
24. jul 2007
169
42
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

evil.gif

sprasujem se.gif

Dejanskjih ima le 38 mio, najbrž nateg, tržna fora

Kot je en napisal, stari canon s30 iz leta 2002, fotke je imel za obliznit prste...

Da po12letih tega ni v gsmih, je pa hecno

Ma ti si res znaš komplicirat življenje...
Na eno lepo primerjavo smartphonov in dslr kamer. Maš tudi starejše DSLR fotoaparate. Je pa res da ni v primerjavi trotlziher canon s30 ki naj bi imel slike za prste obliznit...
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Je pa alter kredibilen
Če forum primerjaš s temi spletnimi naslovi, ...
Meni telefon dela boljše slike kot moj kompakt in sem zadovoljen. Pa lahko 1:1 primerjam, bo kompakt slabši. Pa ne mi o knjigah o fotografiji, ker potem bi enako slabo tudi s telefonom konstantno slikal.

Ps: Nimam se za znalca o fotografiji in fotografiranju.Verjamem pa renomoranim spletnim stranem, ko primerjavo delajo in so znani po nevtralnosti.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Je pa alter kredibilen
Če forum primerjaš s temi spletnimi naslovi, ...
Meni telefon dela boljše slike kot moj kompakt in sem zadovoljen. Pa lahko 1:1 primerjam, bo kompakt slabši. Pa ne mi o knjigah o fotografiji, ker potem bi enako slabo tudi s telefonom konstantno slikal.

Ps: Nimam se za znalca o fotografiji in fotografiranju.Verjamem pa renomoranim spletnim stranem, ko primerjavo delajo in so znani po nevtralnosti.

Ma pusti ga. On je pač stručko, Dpreview pa pičk...n dim.

Andi

Pripravnik
18. avg 2007
45
0
6
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Dvomim, da ma kdo 1020 tukaj...

Imam in je ne dam, dokler ne izdihne.

Ne bom se spuščal v debato, ampak slike iz 1020 so zelo dobre in uporabne (za telefon). Kar je pa glavno je to, da lahko slikaš v RAW formatu.
Avtomatika se zmoti (ponavadi pri WB), pri kompresiji v JPEG se seveda veliko izgubi ali pa ravno obratno, preveč ostri in poudari barve.
Če pa hočeš res dobro sliko za npr. uporabo na velikem formatu, je pa seveda potrebna obdelava v Lightroomu ipd.
In prav to Lumia 1020 omogoča.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko se lahko samo zjokas
2037399-wp_ss_20140624_0001.png

Priponke

• 2037399-wp_ss_20140624_0001.png
    2037399-wp_ss_20140624_0001.png
    99,3 KB · Ogledi: 159
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik map pravi:
Snecer. Kaj rabiš robček?

Je danes delal boljše fotke, tak da mi je samo oko malo orosilo
evil.gif

Baterija je najslabši del Lumie 925, do sedaj še nisem videl slabše baterije na nobenem telefonu in tablici, razen na eni kitajski.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Sem imel malo smole in sem zamudil ugodni lumii 1020 na bolhi (obe sta bile pod 300€ še včeraj)
frown-1.gif
.

Sicer pa malo razmišljam in glede na to, da sem Nexusa dobil res smešno poceni in da sem precej investiran v googlove zadeve (poleg gmaila in koledarja precej uporabljam tudi drive, maps, hangouts, g+ in seveda chrome). Zato mislim, da bi se kar precej težko navadil na windows phone. Priznam pa da zadeva sploh sedaj od 8.1 izgleda izredno privlačno.

Bom malo počakal da 1020 še malo cena pade ali pa celo da se 930 pojavi (ali pa se prej poigral s kako na kakšem centru).