Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik dem pravi:
Po enem dnevu si boš želel iti nazaj na android, potem pa več ne:)

To ne, se boš pa začel spraševati, zakaj so plagiatorji na eni in drugi strani tako površni in kdo testira te zadeve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik undefined pravi:
Malo se ogrevam, da bi probal Lumio 1020 pa tudi mene malo skrbi baterija. Rad bi uporabljal tap 2 wake, kako je s tem / kdo uporablja?

Torej nekje ste mi že odgovorili da gmail deluje normalno, koledar tudi?

Na netu ne najdem pa vem da je bilo govora o tem,.. lahko kdo prosim preveri ali obstaja za windows phone aplikacija Flipboard?

Jaz mislim, da tudi 1020 nima "pravih" fotografij, sem skoraj prepričan, ko gleda vzporedne teste.

Nabili si mio pix, optika pa ne dosega prave ostrine in barv, v 1:1 so še vedno kocke, fotka ni OSTRA, jasna.

Če narediš prehod iz kakšnega gsma iz obdobja 2008, bo vrhunska fotka, sicer po moje ne.

http://www.blacks.ca/uploads/2013/09/kaitlyn1_HR.jpg
http://www.imgreview.info/wp-content/uploads/2014/05/nokia-1020-sample-diqan5r0.jpg

Po moje je vseeno katero Lumio v tem rangu vzameš, ekstremnih razlik pri fotoaparatu ne bo...

Bo treba še par generacij počakat za vrhunske fotoaparate v gsmih.

So blizu, niso pa še tam.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
- glede hitrosti ne, nikje nič ne zatika, tega ne opažam, nobenih loading , resuming
- glede tipkovnice ne vem, meni deluje normalno, gladko in tekoče
- ekran ok, super, kako se imenuje niti ni važno
Android ima slabši začetni zaslon, je razdeljen na 5 delov = povsem brezveze, aplikacije in procesi serjejo kot za zabavo v ozadju, potrebuješ kar nekaj časa, da zadevo ukrotiš
- nisem napisal, da se kje zatika, ampak sem milsil, da aplikacije odpira počasneje kot Nexus 5 (no, pa tudi nexus 4). Na nexusih uporabljam ART runtime.
- Tukaj mislim predvsem na to, da se nasploh manj motim in da je autocorrect (sploh na swiftkey) precej boljši.
- Po več kot 8 mesecih gledanja 1080p zaslona mi pač ta na 925 ne izgleda oster... to, da ima 2 subpixla na pixel (=pentile) zadevo še dodatno poslabša (se vidi predvsem na textu). In po cca 6urni uporabi navigacije se na glance screen opazi tudi rahel burn-in.
- Na androidu uporabljam Action Launcher, in si lahko po želji nastavim št. zaslonov (v bistvu to omogoča praktično vsak 3rd party launcher iz play store). S procesi v ozadju se ne obremenjujem.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Malo se ogrevam, da bi probal Lumio 1020 pa tudi mene malo skrbi baterija. Rad bi uporabljal tap 2 wake, kako je s tem / kdo uporablja?

Na netu ne najdem pa vem da je bilo govora o tem,.. lahko kdo prosim preveri ali obstaja za windows phone aplikacija Flipboard?

Lumia 1020 je na tržišču definitivno NAJBOLJŠI kamera telefon. Noben telefon trenutno nima boljše slike! Pixli na razmerju 1:1 se VEDNO vidijo, ne glede na fotoaparat, in nobena slika ni primerna za gledanje na 1:1, tudi pri DSLR profesionalnih foto ne!

Baterija ti bo držala ca. 1 dan, torej pred spanjem na polnilec, če si nek srednje, do srednje višje zahteven uporabnik. Če boš manj uporabljal morda tudi do 2 dni. To je itak v povprečju smart telefonov.

Ostalo so ti že odgovorili. Gmail brez problemov vse na push mail, torej ko prispejo, ravno tako koledar. Te zadeve so se tudi izboljšale z WP8.1, zato imajo morda nekateri kontra informacije.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ni nujno, da je pri Androidu začetni zaslon razdeljen na 5 delov, lahko je tudi 1 al' pa 7, odvisno, kako si ga urediš (št. programov, mapce, etc.) in kaj vse želiš imeti takoj pri roki. Saj pri WP moraš tudi slajdati gor dol, če imaš veliko bližnjic in da nimaš ravno vse ikone naštimane na male tile.

Stvar okusa pač, meni je ravno začetni zaslon tisto, kar mi preprečuje nakup WP aparata
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Android KitKat 4.4.3 mi je na motori g dekalibriral baterijo, da je ta usahnila v trenutku in ugasnila telefon, potem pa se je telefon napolnil v 10 minutah.

Pred tem je držala cel teden, po katastrofalnem 4.4.3 le še kak dan, dva.

Ko sem s trikom potem uspel zadevo popraviti smo spet 4-5 dni normalne uporabe.

Popravek je pred vrati, vendar je vprašanje.

Nevarni so ti "popravki", lahko veliko uničijo in pokvarijo. Android pošilja polizdelke kot updejte in nato popravlja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik srv pravi:
Ni nujno, da je pri Androidu začetni zaslon razdeljen na 5 delov, lahko je tudi 1 al' pa 7, odvisno, kako si ga urediš (št. programov, mapce, etc.) in kaj vse želiš imeti takoj pri roki. Saj pri WP moraš tudi slajdati gor dol, če imaš veliko bližnjic in da nimaš ravno vse ikone naštimane na male tile.

Stvar okusa pač, meni je ravno začetni zaslon tisto, kar mi preprečuje nakup WP aparata
smile-1.gif

Na WP lahko osnovni zaslon "pomanjšaš" in dobiš še 2x toliko prostora za bližnjice.

Ni se mi zdelo, da bi našel nastavitev, da imaš lahko samo 1 zaslon na androidu

Kje ma to? na stari tablici 2.3 se spominjam, da je nekaj bilo, kasneje se s tem nisem več tolko ubadal.

Samo je blo sitno, ker nisi mogel lepo dodati ozadja zaradi raztegljivega zaslona.

I

Izbrisan uporabnik #488

Da ne omenjam grozljivega google search glasovnega iskanja z mikrofonom, ki je povsem neuporabno in nadležno.
K sreči se da disejblat da izgine iz ekrana za vedno.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:

Jaz mislim, da tudi 1020 nima "pravih" fotografij, sem skoraj prepričan, ko gleda vzporedne teste.

Nabili si mio pix, optika pa ne dosega prave ostrine in barv, v 1:1 so še vedno kocke, fotka ni OSTRA, jasna.

Če narediš prehod iz kakšnega gsma iz obdobja 2008, bo vrhunska fotka, sicer po moje ne.

http://www.blacks.ca/uploads/2013/09/kaitlyn1_HR.jpg
http://www.imgreview.info/wp-content/uploads/2014/05/nokia-1020-sample-diqan5r0.jpg

Po moje je vseeno katero Lumio v tem rangu vzameš, ekstremnih razlik pri fotoaparatu ne bo...

Bo treba še par generacij počakat za vrhunske fotoaparate v gsmih.

So blizu, niso pa še tam.
Pa takih sluk, kot jih lumia 1029, ni šans da jih moj kompakt naredi. Pa sej so primerjave s kompakti, kjer jih lumia gladko poseka...

I

Izbrisan uporabnik #488

Vidim, da ti tipkovnica lepo deluje.

To je ena od večjih hib vseh touchscreenov.

Obupno tipkanje, polno napak, samopopravki pa še bolj motijo pisanje.

Tipka je tipka

Glede na to, kar sem videl, je 1020 "nateg" s tistimi piksli

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Snecer, pa kaj ti govoriš?
Lumia 1020 je po VSEH (večini?) neodvisnih testih, ki jih je na internetu ogromno, daleč najboljši kamera telefon! Poseka tudi VEČINO kompaktnih fotoaparatov, a ti govoriš, da te ni prepričala..... Glede na tvoje objave ti resnično pričakuješ nemogoče!

Zate še najboljši DSLR foto ne bi ustrezal.

I

Izbrisan uporabnik #488

Gornji dve fotki potrjujeta mojo domnevo.

Za 10x15 so vsi dobri v lepem vremenu

I

Izbrisan uporabnik #488

Pol pa naj ne delajo 41 mio pix...če ne zmore čiste fotke v polni ločljivosti

Za abdroida za ozadje rabim, ki je 5x preveliko :)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.271
7.051
113
Ja tako veliko pixlov je ravno zaradi tega. Telefoni ne zmorejo optike in je tudi nikoli ne bodo, fizika je le fizika. Zato pa pač toliko več pixlov in potem obdelava fotke. Tisti link si videl, kaj zmore 1020 v rokah profija?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Tudi, če je 1020-ka "daleč" najboljši kamera phone še ne pomeni, da je kamera dobra, pač je samo malo boljša od najbližje konkurence, čudežev pa ne dela in mislim, da ravno to želi @Snecer povedati, da oglaševalci vedno in preveč pretiravajo.

Osebno mislim, da je najprej bolje nabaviti kakšno dobro knjigo o fotografiji in potem boš znal tudi s tistimi kompakti, ki jih 1020-ka po tvojem poseka, napraviti solidno, če ne dobro fotko. In šele s pridobljenim znanjem boš lahko še malček več iztisnil iz 1020-ke.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nisem videl, mene to ne zanima. Sem za hipno fotko. Izvadim, škljoc, dalje...

Nobene umetnosti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.271
7.051
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Tudi, če je 1020-ka "daleč" najboljši kamera phone še ne pomeni, da je kamera dobra, pač je samo malo boljša od najbližje konkurence, čudežev pa ne dela in mislim, da ravno to želi @Snecer povedati, da oglaševalci vedno in preveč pretiravajo.

Saj dela čudeže, če znaš delat z njo, pa tudi brez je boljša od vseh ostalih telefonov. Ampak ta čudež je pač subjektivno odvisen, za ene je wow, za druge pa crap, odvisno od zahtevnosti stranke. Za nekoga pač najboljše, kar se trenutno dobi, ni dovolj...za druge pa je že lumia 620 čisto dovolj...100 ludi, 100 čudi...

I

Izbrisan uporabnik #488

Dolgo sem mel noki e71, fotke res za silo, menjam za moto g, za katerega sem vedel in bral, da nima dobrih fotk, slišim za lumio hvalospeve, gledam 1520, 1020, 930 in tole 925.

Pa sedaj vidim da to ni, kar se oglašuje, samo to...

Seveda je boljša od vseh dosedanjih, a tu se konča