Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
hysterical-1.gif

Še dobro, da ni debata o dslrjih, ker tebi še Nikon D800e ne bi sedel. Čuden kontrast pa te fore.
hysterical-1.gif

Pogovarjamo se o fotkah Nokia Lumie. Če kaj imaš, pokaži in ne mešaj poleg nekih dslrjev, za katere rabiš nosača, če kam greš
evil.gif

Žal pa nič to, kar oglašujejo, jaz si pa ne bo zvijal hrbtenice in nosil kakšne senzorje za svetlobo poleg, da naredim obično fotko.

Fotka mora biti ČISTA in lepe barve, druge na rabim.

Zaenkrat Nokia tega ne ponuja in sem glede fotoaparata razočaran. Je bolje kot moto g, itak, ni pa klasa.

priden.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Če so pa tebi tiste tempera slike od Moto G zakon, potem neki ni uredu s tabo :D ni druge.. Prodaj nekomu tole nokio poceni, kupca najdeš sigurno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj sem menjal moto g? :) ker sem hotel boljši fotkič, bistveno boljsi.
Pač zaj... Kaj čemo, Nokiji sem zaupal, sem imel prej e71. Top zadeva

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
To kazanje fotk je bolj tako tako, ker rabiš konkretne primerjave/teste, ki pa so jih mnogi že naredili:
- Lumia 925/920 pač je toš šhit v rangu TELEFON KAMER. Torej rang je isti, dela pa definitivno boljše, rang je pač isti, ker gre za senzor podobne velikosti...

- Če hočeš pa fotke iz ranga kompaktnih fotičev in višje, potem pa Car Zeiss, OIS in podobno ne bo zadosti, potem rabiš dejansko tudi večji senzor. Tu pa prideta v igro Lumia 1520 in 930, ter v teoriji za silo tudi Xperia Z1(ki pa ima v praksi žal slab softwer za obdelavo slik in je brez stabilizacije) ki so v rangu kompaktnih fotoaparatov(enaka velikost senzorja).

- Če hočeš pa še višje od navadnih kompaktnih fotičev (rang 400€+), potem pa imaš tukaj Lumia 1020, ni DSLR, da ne bo kdo v zmoti, je pa nekaj vmes med kompaktnimi fotiči in DSLRji.

In če si Snecer tako nor na dobre fotke bi se to prej pozanimal in kupil telefon iz vsaj drugega ranga iz treh naštetih. Lumia 920/925 fotke še vedno sekajo, ampak pač znotraj istega ranga kot top telefoni ostalih znamk.

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
In bi bil globoko razočaran.

Imam doma Lumio 920 in 1020 in DSLR in z vsemi tremi se da posneti tako "slabe" slike, kot jih lima Snecer.
Samo boljši senzor oz. aparat ti še ne naredi boljše slike.

Je pa v primerjavi, ki jo je nalepil Snecer zelo lepo vidno, da je slika Lumie dejansko za razred ali dva boljša od MG, ne vem, zakaj jamra. Oz. vem, samo njemu ne bo jasno, dokler ne bo kupil Mk3 in z njim posnel enako zanič slike. Potem mu bo mogoče postalo jasno, da za slike posnet je še vedno potreben fotograf.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
In bi bil globoko razočaran.

Imam doma Lumio 920 in 1020 in DSLR in z vsemi tremi se da posneti tako "slabe" slike, kot jih lima Snecer.
Samo boljši senzor oz. aparat ti še ne naredi boljše slike.

Je pa v primerjavi, ki jo je nalepil Snecer zelo lepo vidno, da je slika Lumie dejansko za razred ali dva boljša od MG, ne vem, zakaj jamra. Oz. vem, samo njemu ne bo jasno, dokler ne bo kupil Mk3 in z njim posnel enako zanič slike. Potem mu bo mogoče postalo jasno, da za slike posnet je še vedno potreben fotograf.

467716-post_slo.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

In kaj ima to veze s slabimi fotkami?

Pač sem pokazal, kaj nastane in nisem zadovoljen, po mojem objektivno upravičeno glede na reklamo.

Na suho pa ne bom hvalil, z namenom dvigovanja prodaje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Jaz te razumem, tudi sam sem bil malce razočaran nad fotkami, ampak ko sem pač zadeve pogledal bolj iz realnega vidika, je jasno da je pač govora o telefonu in da telefon kaj boljših ne more dat od sebe, ker je omejen (razen 1020 mogoče).

Ampak je še vedno razlika med lumio in ostalimi telefoni na določenih področjih. Recimo totke v low light okolju so čudovite, optična stabilizacija pa tudi prekaša vse ostale.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Moto G mu drži dlje.
smile-1.gif

In to brez pretiravanja ali hvaljenja tega budget telefona... zgolj dejstva

Kolikor sm spremljal tisto temo o Moto G, sem videl, da si izklopil vse mogoče servise in funkcije. Pa daj še na Nokii izklopi vse kar moreš (NFC, LTE, itd itd)

Pa recimo da imamo enako testno okolje imaš že na gsmarena napravljen test:
Moto G*
http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/motorola-moto-g/gsmarena_101.jpg

Lumia 952*
http://cdn.gsmarena.com/vv/reviewsimg/nokia-lumia-925/review/gsmarena_111.jpg

Se ni kaj slepit, 2 dni oba bolj ali manj zdržita pod podobnimi pogoji. Point pa je, da so pogoji podobni ali enaki.

*Oboje povzeto iz gsmarena.

Razlika je tudi v čipu, motog ima novejšega snapdragona series 400, lumia pa že kar starega s4. Recimo lumia 630 ima enak čip kot moto g, samo ima pa manjšo baterijo in manjši zaslon, če se ne motim.

http://blog.gsmarena.com/nokia-lumia-630-battery-life/

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj mi nisi prej povedal
smile-1.gif

Sicer pa še na 7" tablici se težko normalno posurfa, tak da 5" je cigl za žep.

I

Izbrisan uporabnik #488

Baterija na Lumiji zdržala 1 dan 8 ur, porazno.

Na moto g, ki je v ženskih rokah in se je nonstop z njim emajliralo, pa ima še vedno 62%.

Saj to ni normalno, kak je zanič Nokia.

Kaj bi bilo, če bi malo jaæe uporabljal zadevo

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Zahvaljujoč tebi je tema spet postala berljiva, in sta Nokia in WP spet lepo prikazana kot čisto normalen aparat/sistem, primerljiv s konkurenco, s svojimi plusi in minusi ....

Zdaj pa še kakšen + napiši, boš takoj boljše volje
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Meni tudi zdrži 1 dan, punci isto. Ne vem..pomoje si pričakoval preveč, še enkrat
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Nekih hudih plusov še ni.
Precej ima razmetane nastavitve in ponekod neumno. Koda oz. pin za SIM npr.

Imaš nastavitev mobilno omrežje+SIM

Normalen človek bi si mislil, da je vse tam...

Moraš iti na telefon, nastavitve, sprememba sim

Meniji so slabi, nerazumni, razmetano brez vsake logike.

MMS sem danes normalno poslal pa včeraj tudi, prejal pa ga nisem. Sem videl, da sem imel izklopljene podatke v ozadju. Po pomoti. Ko sem vklopil, sem pričakoval, da je čakal na serveru.

Malo morgen.

Evo, zdaj sem se naučil fotkat (ko so mi povedali, da je to to) in pokažem vrhunsko fotko iz fotelja od včeraj

Glede ostalega, kar sem prej imel na androidu pa.

Zelo podobno, če ne enako, prekopirali eni od drugih, android oz. moto g ima celo bolje

V sporočilih ima gori ikono slušalke, da lahko takoj pokličeš osebo iz smsa/mms

Tu moraš doli kliknit, stik in potem izbrati klic ali kaj drugega

Preveč korakov, podobno kot za glasnost.

Vmesnik ni optimiziran in logičen pač folk prepričajo, da je to najboljše pod soncem, ovce pa uporabljajo.

Včasih se prav čudim da se tako očitne napake ne odpravijo.

Vem, da sem veliko kritiziram, lahko pa bi tudi čisto kontra pisal.

Bom zdaj samo še o plusih par dni pisal.