Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Meni tudi zdrži 1 dan, punci isto. Ne vem..pomoje si pričakoval preveč, še enkrat
wink-1.gif

Najbolj me je razočaral fotoaparat in baterija, zaradi katerega sem kupil, glede ostalega pa se navadiš, ni panike... pač posebno=neumnost vsakega sistema
priden.gif

Ne morem verjet, da ko grem iz budget aparata na priznano firmo in giganta iz zda, da je to taka "polomija".

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Daj ti lepo v sms-u klikni na osebo/številko pa ti bo takoj klicalo.

Če še ne znaš uporabljat vseh funkcij še ne pomeni da nekaj ne dela
wink-1.gif

Kar se mene tiče je res baterija edina slaba stvar telefona. Ampak sem se itak navadil
smile-1.gif
Bo pa na drugi boljša (upam)

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Men gre pa najbolj na k.... pri 8.1, da v imeniku ne moreš veš številke stika videt. Greš v imenik, piše ime, ko klikneš že kliče. Na 8.0 je lepo odprlo meni si videl številko, ter si lahko bodisi klical bodisi sms ali email pošiljal. Ravno danes sem opazil ko sem hotu kolegu eno številko iz stika povedat. Nikakor priti do telefonske številke.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, saj, klikniti moraš na osebo, pokaže profil in nato ali klic, ali sms...

Pri andoridu je slušalka, torej kličeš s prve

Saj sem napisal...

Brez skrbi, da vem kaj pišem

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ni polomija, samo pričakoval si preveč in morda tudi podzavestno verjel tistim, ki so na tem forumu pisali, da je kompaktom in celo dslr-jem odklenkalo, saj imamo sedaj superiorno Nokio ...

Fotkič na 925-ki je eden boljših v tem razredu telefonov, res pa ne moreš pričakovati čudežev od fotkiča na telefonu. Edina, ki tukaj iztopa, je 1020-ka, ampak to je že kompakt s funkcijo telefona, sicer se bo spet kdo najdel, ki ga bo primerjal z dslr-ji.

Tukaj delajo veliko škodo predvsem kvazi strokovne internetne strani, ki na veliko pametujejo in nakladajo, samo za pridobivanje čim več klikov ..., nekateri pa jim celo verjamejo kar napišejo.

Za konec, imaš dober aparat, če boš želel več, boš moral globlje poseči v žep, ni pa nujno, da potem dobiš dosti več ;-)

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, en je res pisal tu na forumu, da fotoaparatov sploh ne uporablja več, ker ti novi telefoni delajo tako hude fotke...

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Snecer sorry my bad. Maš prav. Sicer mi to povsem odgovarja. (Na žalost ta dva klika naredim hitreje, kot pa galaxy trend izvede operacijo direktnega klicanja na androidu)

map - če greš v imenik in klikneš gor ti pokaže telefonske številke, preverjeno na telefonu.
Če si pa v zgodovini klicev pa imaš na desni strani ikono, klikneš na njo pa ti ravno tako prikaže stik

Za hitro fotografiranje mi povsem zadostuje 920ka. (Tudi ko mi je v rimu trotel crknil sem pač s telefonom slikal) Sem si pa sedaj nabavil dslr-ja 20D in dela neprimerljivo boljše slike. Ampak za šklocnit na hitro je pa 920ka še vedno ok

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
8.1 na lumia 620. Greš na telefon, nato 3. ikonca spodaj (imenik). Takoj ko klikneš na stik kliče in se ne odpre predogled stika. tako je blo na 8.0 zdaj ne več.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
po tistem tvojem navodilu dva posta višje opažam da je pri meni enako (čeprav ne vem zakaj to rabim
smile-1.gif
) odpre mi stik v primeru da imam shranjeni dve številki. Ne ponudi mi pa opcije za sms v nobenem primeru.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Recimo pri stikih, ki jih imam v skupini in posebej ploščico za skupino na namizju pa dela po starem. Ko klikneš osebo se odprejo vse telefonske, mail in možnost pošiljat SMS. Sej ni drugega navadu sem se SMS je pisat, tako da sem osebo najdu v imeniku in ne da sem prazen SMS odprl, ter nato iskal komu ga bom poslal. Bomo vidl, kaj bo v redni verziji.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
V WP se imenik kliče "Ljudje", ki je ločena aplikacija od Telefona in ima svojo ikono na seznamu aplikacij in si jo lahko lepo pripnete na začetni zaslon.

V 8.0 te je v meniju Telefon s klikom na ikono za imenik prestavilo direkt v meni Ljudje. V 8.1 greš s klikom na to ikono v poseben meni "Klicanje stikov", kjer ti prikaže vse tvoje stike, ki imajo telefonsko številko, da jih lahko direktno pokličeš. Po mojem je to veliko bolj logično. Zakaj bi hodil v meni Ljudje skozi meni Telefon, mi ni jasno. Če hočeš iti v imenik pač klikneš na ploščico "Ljudje" na začetnem zaslonu in to je to.

So pa v 8.1 spremenili nekaj, kar mi ni všeč. V zgodovini klicev so zamenjali funkcijo klika na ime in klika na gumb zraven imena. V 8.0 si s klikom na ime šel noter v stik, zraven pa je bil poseben gumb kliči. Zdaj s klikom na ime direkt pokličeš, zraven je pa gumb za dostop do stika.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
To mi je jasno. Preko ene ploščice si lahko dostopal do dialerja, zgodovine, imenika, pri stiku izbiral sms ali kej drugega, V tem je bla fora.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
V WP se imenik kliče "Ljudje", ki je ločena aplikacija od Telefona in ima svojo ikono na seznamu aplikacij in si jo lahko lepo pripnete na začetni zaslon.

V 8.0 te je v meniju Telefon s klikom na ikono za imenik prestavilo direkt v meni Ljudje. V 8.1 greš s klikom na to ikono v poseben meni "Klicanje stikov", kjer ti prikaže vse tvoje stike, ki imajo telefonsko številko, da jih lahko direktno pokličeš. Po mojem je to veliko bolj logično. Zakaj bi hodil v meni Ljudje skozi meni Telefon, mi ni jasno. Če hočeš iti v imenik pač klikneš na ploščico "Ljudje" na začetnem zaslonu in to je to.

So pa v 8.1 spremenili nekaj, kar mi ni všeč. V zgodovini klicev so zamenjali funkcijo klika na ime in klika na gumb zraven imena. V 8.0 si s klikom na ime šel noter v stik, zraven pa je bil poseben gumb kliči. Zdaj s klikom na ime direkt pokličeš, zraven je pa gumb za dostop do stika.

Tole je povsem v redu. Čakam še to, da RapDialer zmanjša število klikov do klicanja. Sedaj pritisneš številko in ti spodaj v vogalu nariše ikonco za klic namesto da bi takoj klical
wink-1.gif
.

Očitno imam še iz starih časov vsaj polovico številk kot "work" in ne morem pošiljati SMS-ov iz kontaktov. Bo očitno treba sesti za PC in si vzeti nekaj ur časa, da to uredim. BB ni bil izbirčen in je poslal na vse. No, pa saj RapDialer tudi dela.

Pa prišlo mi je na misel, da bi naredil backup in sesul telefon, da preverim, kaj je z wifi. Telefon je očitno to začutil in se je takoj preventivno restartal
wink-1.gif
. No, pa saj je hitro nazaj...

Aja, na Telekom sem prijavil motnjo v delovanju telefona, ko je na 3G ali 4G in od takrat se nisem bil nedosegljiv
smile-1.gif
.

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Še eno zadevo sem opazil, še en minus.

Na moto g je bilo vseeno al je cifra z 00386 al brez, je razumel in pokazal ime osebe.

Tu pa se dela norega, če je 00386, kaže cifro in ne imena.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še ena neumnost, podobno je imel android.

Zadeva loči ljudje/people in imenik oziroma je to eno in isto.

Ampak ko si na telefonu in imaš imenik, ne moreš spremeniti stika...

To lahko narediš samo na ljudje/people

Neuporabno in zelo moteče ter povsem nelogično.

+
malo lepše kot android ima narejeno hitro klicanje, hitre stike

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik dem pravi:
Snecer predlagam da greš nazaj na moto g:)

Lej, to so osnovne zadeve, ki na wp ne delujejo.

Moto g pa ne bom več dobil nazaj, je v polni uporabi in kljub temu, da je v angleščini, je takoj not padla, čeprav še nikoli ni imela pametnega telefona.

Jaz sem ji seveda prej dobro oklestil androidovo nesnago.

Mimogrede: kje pa se kaj nastavijo nastavitve mobilnega omrežja, APN, podatki operaterja...
sprasujem se.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Nori meniji v nastavitvah:

1x mobilno omrežje+ sim
1x omrežje+

Oboje praktično neuporabno, lahko bi združili

wpss201406200001.png

wpss201406200002.png

wpss201406200003.png

wpss201406200004.png

wpss201406200005.png

wpss201406200006.png

wpss201406200007.png

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Jaz mam ista probleme. Odkar imam 8.1 mi večkrat telefon pokaže da sem nedosegljiv če imam na 3g oz 4g in ga dam v žep.
Ne preklopi na E oz 2g. Prav tako imam mobitel.
Kakšna ideja?