Nokia windows phones

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Moto G mu drži dlje.
smile-1.gif

In to brez pretiravanja ali hvaljenja tega budget telefona... zgolj dejstva

Kolikor sm spremljal tisto temo o Moto G, sem videl, da si izklopil vse mogoče servise in funkcije. Pa daj še na Nokii izklopi vse kar moreš (NFC, LTE, itd itd)

Pa recimo da imamo enako testno okolje imaš že na gsmarena napravljen test:
Moto G*
gsmarena_101.jpg

Lumia 952*
gsmarena_111.jpg

Se ni kaj slepit, 2 dni oba bolj ali manj zdržita pod podobnimi pogoji. Point pa je, da so pogoji podobni ali enaki.

*Oboje povzeto iz gsmarena.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na nokiji imam izklopljeno "vse", nfc ne uporablja, bluetooth sem danes sprobal in bil presenečen, da ga clio IV prepozna in lepo uvozi stike...

Skratka vse mam na "off".

Jaz imam enako testno okolje in oba pa ti povem, da moto g drži 2x dlje...

Povej mi, kaj še naj izklopim.

Nobenega posodabljanja nimam on, nobenega socialnega omrežja da bi imelo dovoljenje...

Samo gmail lahko čekira, ko je wifi.

Dajmo bit pošteni, oba imam in vidim razliko, ki je očitna v bateriji.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Če hočeš primerjati fotke, jih moraš z obema aparatoma posneti hkrati. Že ista lokacija ob različnih časih lahko da zeloooo različne rezultate. Potem bomo lahko objektivno ocenjevali kvaliteto enega in drugega. Pa pazi na isti framing, sicer spet neprimerljivo.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Težko rečt, kaj jim fali, če pa nimaš za primerjavo v istem trenutku posnetih slike še s čim drugim.. Tko na uč se kljub temu, da so slike zmanjšane, še vedno vidi tempera efekt. Ne najdem boljšega izraza, sori. Moteče ni, lahko da ko narediš sliko na papirju sploh opazit ni. Meni ki nisem fotograf je tudi tako čisto OK. Za primerjavo pa imaš na gsmarena comapre tool. Evo ti ga:

Presodi sam, ali je enako. Spodnji vzorec je pa z DSLRje slikano, tako za referenco, da veš o kakšnih razlikah govorimo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Snecer, to, da ti baterija drži 3 dni je zelo dobro, mislim da ne poznam nobenega, ki mu toliko, povečini ravno 1 ali 2 dni.

Možno, da je moto G pač superiorna kar se tega tiče, na račun česa, ne bi ugibal in je tudi brezpredmeno. Saj imaš tudi windows telefone, ki držijo dolgo, recimo 720.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.501
5.795
113
Jaz se sprasujem zakaj sploh snecer rabi 925 ce ma vse izklopleno in telefon gleda na mizi kak pociva?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zaradi fotiča in ker je android crap.

priden.gif

Ampak če se čisto resno menimo.

Čekiram tudi maile, da sem na tekočem, pogledam na fb, delno tudi kaj posurfam.

Da bi pa resno surfal in odgovarjal na maile, to pa preprosto na touchscreenu in 4,5" ne gre.

Tako da me jako zanima, kaj eni delate s telefoni. Vam nadomešča PC?
evil.gif

Skratka, klicanje, sms, mms, fotkanje, čekiranje mailov, malo po netu pa smo kar končali.

Lumio 925 sem vzel primarno zaradi fotkiča, ki naj bi bil toliko boljši napram motoroli.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Veš kaj lahko narediš...idi ven s moto g in lumio in primerjaj berljivost zaslona na soncu, če pa tu ni lumia boljša, potem pa mi res ni jasno od kje moto g potegne tisti višek baterije...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Nobena ni ne vem kaj, sam ko že toliko govoriš o teh 1:1 poečavah, pa dej še tukaj jih poglej in če ne vidiš razlike.. sori sam si slep ko krt :D

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne gledam je zdaj 1:1, ampak tako "pomanjšano", ker na 1:1 nobena ni ok.

Lumia ima 8mio, Moto g 5mio

Saj pravim, pri Lumiji sem pričakoval pravi boom...

Pure view, Carl Zeiss...

Pol pa taka zadeva.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Sorry, ampak če v teh dveh slikah ne vidiš razlike v kvaliteti, potem pa pojma nimaš in samo trolaš in jokaš po temah.

Od Lumie je slika super, vsi detajli so vidni, malo šuma, od Motorole pa je akvarel. Tukaj je razlika kot noč pa dan.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vidim razliko, ne vidim pa kvalitete... saj menda razumeš, kaj hočem povedati.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Glej, enako slabe slike boš naredil tudi s DSLR. Nekaj znanja je potrebnega, da se naredi slika, ki je super.

I

Izbrisan uporabnik #488

Makro bo tole, a ne?
smile-1.gif
zdaj se že pikapolonice med sabo j...

Na 1:1 ni ne vem kaj, sicer je ok, ni mi pa všeč barva listja, nekak ni pravi kontrast.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Nimam pojma, default vse in lumia 620, torej 5MB kamera, brez nekih leč in topshit tehnologije
wink-1.gif