Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne boš verjel, imel sem S30, ki je res delal izjemne fotke
smile-1.gif
tak da poznam. Moj prvi digitalec, vreden vsakega tolarja. 2002 sem ga kupil.

Ko sem potem kupil vodnega olympusa s 7mio piksli sem bil tudi precej razočaran, da je stari canon delal take fotke. Vendar mi je šlo bolj za kompaktnost in neuničljivost, zato je še pri hiši.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vidim, da se na veliko šetaš okoli treh ribnikov, upam da ni to tvoj pes
wink-1.gif

1/4 je tudi moj, sicer pa je naš, kaj mu fali?
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Videt je pusi style pes, pomoje se vstraši želve, če naleti na njo
wink-1.gif

Ok, family dog, razumem :p

Ps, pomoje si pričakoval preveč od telefona, ali pa bi rabil 1020 lumio

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Že ja, ampak si rekel, da če bi bil fotič top shit, bi preživel ostalo...in če ti 1020 ni top shit, pol veš da rabiš nekaj, kar ni telefon, ker boljšega ni
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

1020 preveč objektiv štrli, 1520 pa je žal prevelik.

930 pa bo tu vmes nekje, poleg obupne cene.

Z androidom se pa ni dalo več shajati, ko mi je "uničil" baterijo na nexusu 7 in moto g = dekalibriral.

Po hudem resetu obeh se je zaveda spet uredila, sploh tablica zdaj spet dela kot mora. Pa sem zelo zmeren uporabnik.

Je kdo probal, če Lumia pošlje MMS, ko je data izklopljen in obratno, če sprejme? (zgolj v info me zanima)

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Stari, prebiram tvoje poste pa ne vem, ali smo vsi ostali bukovi in hvalimo nekaj kar ni med TOP ponudbo, še posebej v tem cenovnem rangu, ali pa imaš sam neke neverjetne in nenormalne zahteve in pričakovanja?!

Lej, VSE Lumie imajo v svojem rangu ene najboljših kamer, to dokazuje večina testov različnih medijev in uporabnikov. Ti primerjaš slike 1:1, pa kje si to še videl??? Prav vsi še tako specialni fotoaparati imajo "zrnato" sliko pri 1:1 razmerju! Šele z obdelavo to odstraniš do neke mere.

VSI telefoni bodo imel zate takšne "težave".

Večina zadev, ki jih omenjaš na WP, so rešljive brez težav, samo malo še razišči sistem. Ti pa bi rad na prvo žogo....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Kupi 720 in mas baterijo
Ja, samo kaj bo šele potem o fotkah pisal.
grin1.gif

Mah, pač vsak ima svoja pričakovanja, izgleda so tele Lumie res en klump.
evil.gif
Snecer javi se čez kakšen teden, če jo boš še vedno imel.
Pa kaj sploh razmišljaš o 930, če ti WP ne paše. To je isto kot bi bil nezadovoljen z Renojem in ga stalno pljuval, potem greš pa spet kupit Renoja. Malo čudno, razen če rad samo kritiziraš
grims-1.gif
.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Naložil 8.1 wp na lumio 1020in sem zadovoljen. Zanima me zakaj nimam integriranega skypa med klicanje. Ikonaje tam samo je neuporabna. Obstaja kakšen način ali zadeva še ni dokončana? hvala

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Morebiti sem preslisal, ampak kdaj bo final release? Bo to za vse stare 8.0 ali bo to po korakih?

Jernej

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Kupi 720 in mas baterijo
Ja, samo kaj bo šele potem o fotkah pisal.
grin1.gif

Mah, pač vsak ima svoja pričakovanja, izgleda so tele Lumie res en klump.
evil.gif
Snecer javi se čez kakšen teden, če jo boš še vedno imel.
Pa kaj sploh razmišljaš o 930, če ti WP ne paše. To je isto kot bi bil nezadovoljen z Renojem in ga stalno pljuval, potem greš pa spet kupit Renoja. Malo čudno, razen če rad samo kritiziraš
grims-1.gif
.

Ni klump, ampak nekaj tako izjemnega pa spet ni. UI so itak na vseh identični, razlika je torej le v fotkiču, bateriji, torej HW.

iPhone videl, ni varijante...

Pač ne verjamem, da se bo tale WP, po tem kar sem videl, prijel...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Meni je pa ravno UI toliko boljši od ostalih,saj, kot si rekel, nekih tehničnih razlik itak ni med podobnimi rangi telefonov...

Podobno kot mi je tudi windows 8.1 super, za tablice, metro fajn sede.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ni klump, ampak nekaj tako izjemnega pa spet ni. UI so itak na vseh identični, razlika je torej le v fotkiču, bateriji, torej HW.
Kje pa piše da je izjemen? Namreč, če si kupil na podlagi review-ov lastnikov, potem si se na hard way naučil, da žal vsak svojega konja hvali. Preberi si kakšne neodvisne primerjave stručkotov in boš videl, da V TISTEM RAZREDU imajo Nokie zelo dobre fotoaparate. In recimo za 925-ko najdeš nekaj primerjav s konkurenčnimi telefoni, v katerih se običajno dobro odreže. Pač primerjajo strokovnjaki z vsem tistim fotografskim slengom, itd. ki ga pol nisem razumel
grin1.gif
, pogledal končno oceno in 925ka je bila kar dobra. To pa seveda ne pomeni, da boš z njo zamenjal kompakta. Se pa strinjam s tabo, če zoomiraš fotko se vidijo kockice. Zakaj bi pa šel zoomirat fotko mi pa ni ravno jasno, saj je verjetno ne misliš printat na A3 format? Za tistih 10x15 je pa več kot dovolj kvalitetna.

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pač ne verjamem, da se bo tale WP, po tem kar sem videl, prijel...
Ne vem no, meni se zdi, da se je že kar prijel.
Citat:
Uporabnik map pravi:
Tukaj piše da pride uradna verzija 24.6.

http://www.racunalniske-novice.com/triki/poskusni-windows-phone-81-na-voljo-za-vse.html

Bomo vidl kaj bo iz tega
To bi bilo pa super, torej ne bo treba čakat niti dva meseca.
cheer.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Simobil ta telefon prodaja v redni prodaji za 549 eur
smile-1.gif

Monopolist za 430

Ki ima zanimive podatke:
http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobiteli-in-naprave/mobiteli/nokia-lumia-925

čas pripravljenosti do 432 ur
čas pogovora do 1098 minut

In potem ni čudno, da je človek začuden ob porazni bateriji, ki zdrži komaj kakšnih 60 ur v pripravljenosti

Glede reviewa lastnikov ?
smile-1.gif

Prav ti in ostali tu zadevo hvalite, hehe.

Ne, sem pogledal neodvisne teste pa o bateriji niso kaj dosti pisali, glede fotk pa očitno jaz ne razumem, da mora biti pomanjšana, da je lepa.

Kocke se pa vidijo, ne da bi zoomiral... ampak ko gledaš fotko v 1:1 polni ločljivosti.

Za 10x15 pa je dobra, tu ni dileme.

WP se ne bo prijel, trgovina je skromna, vse je za apple in android, za nas izbira slaba.