Nokia windows phones

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, ko smo že pri navodilih, so za 8.0, 8.1 ima drugače za vklop mute...
In? Še enkrat 8.1 je developer preview in to je pač tvoj problem, da se ne znajdeš (če se ne
grin1.gif
). Ravno zaradi takih zadev in pa bugov sam nisem šel na 8.1, čeprav je bilo kar nekaj nasvetov v tej smeri. Been there, done that (na drugem OS-u) in hvala lepa nikoli več. Bom potrpel še teh par mesecev. Imam telefon, da služi meni, ne pa jaz njemu, pa da mi recimo crkne kakšna zadeva ravno takrat, ko jo najbolj rabim.

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Boš še fotke pokomentiral? še moja kamera garmin virb naredi lepše, pa nima nobenih "nastavitev".
Nimam kaj komentirat, ker sem navdušen. Video v gibanju na kolesu je odličen za moje zahteve (za telefon). Seveda, pa nisem pričakoval fotk v kvaliteti DSLR-ja ali karkoli že je. To je telefon, ne pa fotoaparat. Recimo video posnetke mi dela bolje kot moj Fujifilm fotkič (pa ne ravno ta pocenski), fotografije pač ne. Kar je pa logično, glede na to, da ima fotoaparat ne vem koliko leč in 10cm dolžine.
Evo en video posnet z 925-ko. Sam sem s kvaliteto za telefon zadovoljen in to ob tem, da so bili zelo spreminjajoči se pogoji (sonce, senca).
Ne moreš pa primerjat recimo tega z neko drugo zadevo, ki je narejena samo za snemanje/fotografiranje (npr. Vibr) in ima isto ceno kot telefon Nokia. To je upam da logično.

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Saj bom še malo pogledal zadevo, vendar se mi zdi, da sem videl "vse"
No, le poglej. Če ti pač ne bo ustrezal OS enostavno menjaš nazaj na prejšnjega in bo. Mene je do sedaj 925-ka razočarala pri bateriji in pa enkrat se mi je sama resetirala
uf-1.gif
, ampak to je očitno v teh časih pobožna želja.

Pa še to: tudi sam sem, ko sem prešel iz Symbiana na WP si prve par dni govoril: WTF? Nič se ni dalo nastavljat, tid., sem norel. No, po 14-ih dneh ni šans, da bi menjal nazaj. Sem pa moral nekaj kompromisov naredit. Recimo največji je ta, da sem imel tam super mail za pošto, kjer si si npr. nastavil za vsak mail posebej kolikokrat na dan ti ga je vlekel dol in recimo čez vikend ne. No, pri WP to ne gre, sedaj v 8.0 so to še bolj omejili. NIč, tako je, druge prednosti pač odtehtajo te slabosti, tako da sem se navadil.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
pri WP je tako, da ga moraš uporabljati vsaj en teden..potem pa ali se ti blazno prikupi, ko enkrat poštudiraš enostaven princip ali pa ti pač ne potegne. Take so vsaj moje izkušnje. Na začetku ga tudi sam nisem maral in sem opazil ziljon napak. kasneje pa sem mnoge črtal, ker ni vse ravno napaka samo, drugačno
smile-1.gif
E, to je to... Identična izkušnja pri meni in še kar nekaj znancih.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.394
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Fotke so za moje pojme povprečne, "meglene".

Vprašanje, kako dolgo bo MS podpiral to igračkanje s telefonijo, zadeve ne gredo v pravo smer.
Sploh ko gledam z na papirju povsem neprimerljivim budget telefonom na androidu, ki ima sicer slab fotkič, a drugo deluje kot raketa, vključno z baterijo.

Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Fotografirano z Lumio 920

že davnega leta 2013..... ko še ni bilo nekih aplikacij za slikanje. Avtomatika....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem, ne bi rad, ko imam kakšno zadevo, da mi piska karkoli = full mute.

Pač je, kak je, ne moremo nič a ne.

Tista toča je z moto g narejena ja.

Tudi ti dve sta z moto g, sicer sem shranil iz picase, tam je malo obdelano najbrž.

Fotoaparat me sedaj najbolj čudi pri Nokiji, sem spremenil sedaj za Nokijino aplikacijo, ki ima sicer manj za nastavit, bomo videli.

Pač povem, kar vidim in opazim, mislim da s tem ni nič narobe. Ne pa da hvalil v nedogled
smile-1.gif

Res pa je, da sem pisal do sedaj bolj ali manj le o minusih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
pri WP je tako, da ga moraš uporabljati vsaj en teden..potem pa ali se ti blazno prikupi, ko enkrat poštudiraš enostaven princip ali pa ti pač ne potegne. Take so vsaj moje izkušnje. Na začetku ga tudi sam nisem maral in sem opazil ziljon napak. kasneje pa sem mnoge črtal, ker ni vse ravno napaka samo, drugačno
smile-1.gif
E, to je to... Identična izkušnja pri meni in še kar nekaj znancih.

Jaz sem šel iz Symbiana na Android (ok mel že nexusa 7 tablico), pa ni blo nekih težav, razen klicanje je bilo malo nedosledno + cel kup navlake v ozadju.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Jaz sem šel iz Symbiana na Android (ok mel že nexusa 7 tablico), pa ni blo nekih težav, razen klicanje je bilo malo nedosledno + cel kup navlake v ozadju.
Logično, saj sta OS-a po odprtosti in možnostih tweakanja zelo podobna. WP pa je precej zaprt. Isto kot IOS. Nekaj je rešeno tako in ne moreš z miljaužnt programi to rešit na drugi način.

In ni noben problem, da zapišeš svoje vtise, ampak nekako sem dobil občutek, da si ''negativno'' nastrojen. Recimo ne moreš pričakovati top slike, ki bo konkurirala Vibru od telefona za 200 EUR. Ravno tako tvoje težave z gumbom za fotič, češ da je to zanič. Očitno ima tvoja Nokia težavo, ti pa to pripisuješ WP. Sicer pa vprašanje: a ima kateri OS možnost z gumbom it direkt na fotič ob zaklenjenem ekranu? Nima oz. vsaj ni imel. To so ti take malenkosti, ko potem ugotoviš, da so Microsoftovci le razmišljali in vgradili tudi kaj pametnega noter, ne zgolj bugov.
grin1.gif
Tilesi tudi niso tako fancy-šmensi kot kakšne preobleke na Androidu ampak meni je ravno ta clean look fajn, pa vse informacije imaš gor spisane. Manjka mi recimo edino kakšna lučka, ki bi utripala, če je kakšen mail prišel ali zgrešen klic, itd. Recimo kot so imele stare Nokie.

I

Izbrisan uporabnik #488

WP je "kradel" od drugih, sploh tale notification field, lahko bi malo bolj "ukradel".

Sistem se vidi, da je zaprt. Kakšen file browser najbrž ne pride do datočnega sistema ali?

Najbolj me "matra" fotoaparat, ki me je do sedaj razočaral, če bi bil top, potem je vse ostalo nepomembno.

Moram malo v naravo, da naredim kakšno normalno fotko pa da vidimo.

Bom sedaj probal z Nokia smart cam kakšno naredit.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Notification fielda nimam, ker sem še na 8.0.

Kolikor sem sam testiral kamero jo kakšne čudne svetlobne razmere zmedejo. V dobrih svetlobnih razmerah so fotke (za telefon) odlične. Pa vedno sčisti lečo pred fotografiranjem, meni se je velikokrat umazala in potem so seveda fotke slabe.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pozitivna stvar:

V toplih dnevih je dotik telefona lepo hladen zaradi kovine
evil.gif

Uporabljam etui

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pozitivna stvar:

V toplih dnevih je dotik telefona lepo hladen zaradi kovine
evil.gif

Uporabljam etui
Potem pa bolj švoh ti uporabljaš to Nokio, bi ti bila dovolj kakšna 5110 + DSLR
evil.gif
. Meni se kar lepo segreje...

I

Izbrisan uporabnik #488

DSLR pa odpade, cigla ne mislim nosit poleg
smile-1.gif
ta rang fotkiča mi nikoli ni bil všeč, sem za hišne fotografije, brez "telovadbe", samo odprem, klik in rešeno.

Saj pravim, bom malo fotkal pa da vidim v čem je problem.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Grem stavit, da si imel zapacano lečo!
smile-1.gif
Vedno jo pred uporabo malo obriši z majico.
Tudi nevem kakšen DSLR ne bo naredil nič boljših slik, če bo leča zapacana...

Slike z Lumio 920/925 so ZELO kvalitetne, definitivno ene boljših med telefoni nasploh - imel sam in imajo kolegi, zato tiste ki si jih ti objavil so nikakve in daj še enkrat slikaj in preveri (obvezno s spucano lečo
smile-1.gif
)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sem tako naredil in že vmes ugotovil, no hvala vseeno
smile-1.gif

Naredil sem si skupino "priljubljene" in jo nesel na namizje ter pomanjšal, škoda da se ne da kakšne ikone izbrati za ploščice, al je kakšen specialen prijem.

Baterijo zadeva kar žre, sem vklopil ohranjevalnik baterije.

Hitrost se mi zdi tu nekje, updejtal sem na zadnjo 8.1 (12397).

Nastavitve nametane brez reda, sploh zaradi slovenskega prevoda, ni pregledno.

Krnekaj tile wp 8.1

Motorola MotoG mi dela hitreje, ko raketa, tu se čuti nek majhen zamik ponekod.

Meni je pa WP full ušeč, sploh teli tile-i so mi bomba, jaz nočem več tistih čičkastih ikon never ever again.
Je pa tudi par pomanjklivosti oziroma minusov, največji ta, da dialer nima smart dial, čeprav OK, da se preživet tudi s tem kar je in pač iščeš v people hubu kontakte. Malo obrnjena logika delovanja. To ali pa kakšen drugi dialer.

Drugi minus je v WP8.1 tale notification center ni še čisto spodoben, recimo manjka tudi meni opcija za zmanjšanje glasnosti.

Aja pa WP8.1 pije več baterije kot je WP8.0.

Drugače pa zatikanja ni sploh, niti tam, kjer se ga na Androidu pričakuje in se že vneto pripravljaš, da bo treba kako sekundo ali dve počakat (npr: imenik)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
WP je "kradel" od drugih, sploh tale notification field, lahko bi malo bolj "ukradel".

Sistem se vidi, da je zaprt. Kakšen file browser najbrž ne pride do datočnega sistema ali?

Najbolj me "matra" fotoaparat, ki me je do sedaj razočaral, če bi bil top, potem je vse ostalo nepomembno.

Moram malo v naravo, da naredim kakšno normalno fotko pa da vidimo.

Bom sedaj probal z Nokia smart cam kakšno naredit.

Če gledam tele slike od MotoG so res prava žalost
smile-1.gif

Za kaj pa potrebuješ dostop do datotečnega sistema? Zadostuje ti, da veš, da slike najdeš v mapi slike, filme v mapi filmi, tvoje dokumente v mapi dokumenti itd.. A ni tako veliko bolj enostavno in pregledno, kot pa vsa tista šara od datotek na Androidu, od tega za 90% teh datotek niti ne veš čemu služijo in kdo jih je tja zapisal. zmeda popolna. Poleg tega ji odinštalirani programi za sabo ne počistijo, tako da je še večja zmeda.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Drugače pa zatikanja ni sploh, niti tam, kjer se ga na Androidu pričakuje in se že vneto pripravljaš, da bo treba kako sekundo ali dve počakat (npr: imenik)
Predvidevam, da z android misliš touchwiz, ker Nexus 4 odpre imenik precej hitreje kot 925
smirk-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Nisem opazil, da je hitreje.. po občutku tam tam je pa res nexus4 hitrejši od Samsungovega skropucala s tem imenikom, to pa drži.