Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Najbolj me je fotkič zanimal in opevana kvaliteta, zeis, pure...

Na 4:3 sem zajel, ker to so polni piksli, ne tisti fake 16:9
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Fotke so za moje pojme povprečne, "meglene".

Vprašanje, kako dolgo bo MS podpiral to igračkanje s telefonijo, zadeve ne gredo v pravo smer.
Sploh ko gledam z na papirju povsem neprimerljivim budget telefonom na androidu, ki ima sicer slab fotkič, a drugo deluje kot raketa, vključno z baterijo.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Kljub vsem hvalam Nokiinega fotkiča, je to še vedno telefon. Za več bo treba kvalitetnejšega kompakta ali DSLR. Te mini fotkiči ne bodo nikoli, ampak res nikoli nadomestili solidnega fotoaparata, mogoče kako PRAKTIKO za 50 EUR, ampak tudi solidnega kompakta nikoli. Snecer tebe je pa res težko zadovoljit v GSM vodah. Funkcije smartfouna uporabljaš skoraj toliko kot povprečna stara mamca nad 65 let, pa te še vedno nekaj moti. Predlagam da povečaš proračun, ter sprobaš še ifouna. če pa še to ni zate imaš pa še kak Firefox OS, ali pa dobri stari s40. Vkolikor pa te tudi to ne zadovolji, pa analogni žični hišni telefon. Sicer malo za šalo. Ampak za božjo voljo, naredi enkrat malo seznam prioritet pri današnjih telefonih in se potem odloči za nakup. Vse pa spet ne more biti tako slabo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Za mute ne rabiš drsnika prestavljati, samo tapni na zvonec.

Za spreminjanje tile-ov poišči po marketu "customize tiles", lahko poljubno nastavljaš bližnjice, ikonce,..

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Baterija bo izgleda res rak rana 925-ke. Ampak sicer pa mi ni čisto jasno kje si dobil toliko negativnih lastnosti. Pa malo poglej za zadevami, se da tudi na WP precej stvari prilagodit.
Predlagam, da počakaš teden-dva in boš potem videl ali ti WP ustreza. Namreč verjamem, da je malo šoka ob prehodu na nov OS. Tudi pri meni (in znancih) je bilo tako, sedaj ga pa ne menjam.
Sam sem s fotkami zadovoljen. Preveri, če ti bo Nokia Cam kaj boljša, lahko tudi nastaviš, da ti pritisk na gumb za slikanje takoj odpre Nokia Cam namesto original Microsoftove aplikacije za slikanje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik titov pravi:
Za mute ne rabiš drsnika prestavljati, samo tapni na zvonec.

Za spreminjanje tile-ov poišči po marketu "customize tiles", lahko poljubno nastavljaš bližnjice, ikonce,..

Saj isto misliva. Da bi dal mute, moram prvo odkleniti telefon, (2x tap po ekranu), nato tipka za glasnost, nato potegniti "roleto" za volume in nato 2x klikniti po ikonah za mute.

Če je to normalno, ne vem
smile-1.gif

Če so že kopirali od androida ali kogarkoli prostor za obvestila, bi lahko tam še dodali par uporabnih ikon.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik map pravi:
Kljub vsem hvalam Nokiinega fotkiča, je to še vedno telefon. Za več bo treba kvalitetnejšega kompakta ali DSLR. Te mini fotkiči ne bodo nikoli, ampak res nikoli nadomestili solidnega fotoaparata, mogoče kako PRAKTIKO za 50 EUR, ampak tudi solidnega kompakta nikoli. Snecer tebe je pa res težko zadovoljit v GSM vodah. Funkcije smartfouna uporabljaš skoraj toliko kot povprečna stara mamca nad 65 let, pa te še vedno nekaj moti. Predlagam da povečaš proračun, ter sprobaš še ifouna. če pa še to ni zate imaš pa še kak Firefox OS, ali pa dobri stari s40. Vkolikor pa te tudi to ne zadovolji, pa analogni žični hišni telefon. Sicer malo za šalo. Ampak za božjo voljo, naredi enkrat malo seznam prioritet pri današnjih telefonih in se potem odloči za nakup. Vse pa spet ne more biti tako slabo.

Funkcije in programe uporabljam normalno, čekiram mail (pisati se itak resno ne da na nobenem), sms, mms, klicanje, facebook, surfanje, fotografiranje itd. Nimam pa rad, da ne vem, kaj telefon počne v ozadju in se zabava z mojo naročnino
smile-1.gif

Videl in imel doma tudi iOS, tisti pa sploh ne pride v poštev. iPhone no go, pa še škatlasto izgleda. Vizualno je Nokia top, izgleda pro, močno ohišje alu najbrž itd, tu ni pripomb, še slušalke so bile poleg.

Nisem zahteven uporabnik, vendar ta še tistih osnovnih nujnih zadev nima poštimanih.

Gledam tale gumb za fotkič. Imam nastavljeno, da gumb za fotkič sproži takoj fotoaparat in da uporablja od Nokie cam.

Ta gumb, ko je telefon "izklopljen" ne prime vedno, je precej muhast.

Za klicanje ima bojše kot android, je malo bolj pregledno. Večja hiba je tudi trgovina, ok, to se zna spremeniti ali pa tudi, odvisno kako se bo zadeva prodajala.

Fotoaparat je skromen za moje pojme. Kar folk objavlja in se hvali, je najbrž obdelano, ko pa začneš fotkat pa vidiš kolko je ura.

Hecno mi je, pri vseh teh zadevah, le kako to testirajo, kakšnim ljudem dajo v roke, da se ne dela na uporabnosti in preprostosti, ampak da je čim bolj skrito in neumno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tu pa moraš po stisku gumba za glasnost še potegniti roleto dol, da vidiš obe ikoni za zvonec in noto...

Taka osnovna stvar me zelo zmoti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Lahko pa enostavno preko notification centra vklopiš quiet hours, trije kliki, oz gumb, swajp, klik.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Gledam tale gumb za fotkič. Imam nastavljeno, da gumb za fotkič sproži takoj fotoaparat in da uporablja od Nokie cam.

Ta gumb, ko je telefon "izklopljen" ne prime vedno, je precej muhast.
Če je telefon zaklenjen moraš gumb za fotkič držati cca. sekundo , da ti odpre in ne zgolj pritisnit. Če ti tudi to ne deluje, potem je nekaj narobe z gumbom ------------) garancija ali pa preview 8.1 različico. Zaradi takih zadev ostajam raje na 8.0 dokler ne bo končna verzija.
Meni je 100% vsakič odprl pravilno.

PS: Močno svetujem RTFM
evil.gif
.

I

Izbrisan uporabnik #488

Držal, držal, brez skrbi... včasih prime, včasih ne. Saj pa vem, kaj delam.

Navodil praktično ni oziroma se nanašajo kako odpreš škatlo in polniš telefon pa še kakšna neumnost. Če pa je kje kakšen pdf pa naj si ga nekam vtaknejo.

Praviloma so navodila vedno neuporabna.

p.s. če moraš gledati v navodila in google, potem je zadeva slabo zasnovana

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Držal, držal, brez skrbi... včasih prime, včasih ne. Saj pa vem, kaj delam.
Jah, glej. Ne vem kaj ti delaš, vem da s tem nisem imel še nikoli najmanjšega problema, ne na 925-ki in ne na prejšnjih WP telefonih. Zadeva dela 100%. Kot omenjeno imaš potem dve možnosti: HW problem ali pa WP8.1 problem (če je to, potem upam, da veš, da to ni final release, tako da ni treba ravno srat po WP zaradi tega).
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Navodil praktično ni oziroma se nanašajo kako odpreš škatlo in polniš telefon pa še kakšna neumnost. Če pa je kje kakšen pdf pa naj si ga nekam vtaknejo.

Praviloma so navodila vedno neuporabna.

p.s. če moraš gledati v navodila in google, potem je zadeva slabo zasnovana
A res? Je bolje delat loleka iz sebe in po forumih pljuvat po stvareh zato ker nisi prebral navodil za uporabo?
Verjamem, da si toliko elektronsko pismen, da bi jih sam našel, ampak evo ti (v slovenščini, da ne bo angleščina problem
evil.gif
):
http://download.support.nokia.com/ncss/PUBLIC/sl_SI/webpdf/100000308201/Nokia_Lumia_925_UG_sl_SI.pdf
Telefoni že nekaj časa nimajo tiskanih navodil priloženih, ampak jih imaš na spletni strani.
In še enkrat: prehod na drug OS zna biti rahlo kritičen, ker so zadeve drugače zasnovane, kot ti je bilo ''domače''. Včasih se ti zdi totalno brezveze, pa potem ugotoviš, da le ni tako brez veze. Ali pa tudi ne in greš nazaj na prejšnji OS. Daj Nokiji še par dni časa, da se ''aklimatiziraš'' in pa čimprej si malo navodila za uporabo poglej. Da ti ne bo treba po forumih in googlu iskat odgovorov
evil.gif
.
Aja, pa tisti pildek z osnovnimi navodili, ki pride v paketu, niso navodila za uporabo ampak Dobrodošlica
hysterical-1.gif
...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lahko pa enostavno preko notification centra vklopiš quiet hours, trije kliki, oz gumb, swajp, klik.

Po defaultu te ikone ni, tam ko pa nastavljaš vsebino ikone pa quiet hours oz. kako je v slovenščini tudi ni.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Aja, ja, regijo moraš imeti na usa naštimano, potem pa dela quiet hours, ker to je na vojo le skupaj s cortano.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Fotke so za moje pojme povprečne, "meglene".

Vprašanje, kako dolgo bo MS podpiral to igračkanje s telefonijo, zadeve ne gredo v pravo smer.
Sploh ko gledam z na papirju povsem neprimerljivim budget telefonom na androidu, ki ima sicer slab fotkič, a drugo deluje kot raketa, vključno z baterijo.
925 nikoli ni bila opevana kot da ima nevem kakšne slike, zato je bila 1020, n8, 808, itd. Je pa vedno imela dobre v primerjavi z ostalo konkurenco na trgu. Pa firmware je pri zamegljenosti enkrat že sral pri 920ki, ko so popravili je bilo veliko boljše.

Skratka 1520 te slike zlahka prekaša. Je pa izkušnja z NOKIA CAMERA veliko boljše kot z stock aplikacijo. V nastavitvah nastavljaš, katero ti privzeto uporablja. Pa probaj jo posodobiti še prej.

I

Izbrisan uporabnik #488

No, ko smo že pri navodilih, so za 8.0, 8.1 ima drugače za vklop mute...

Ampak ok, ti pač misliš, da je problem wpja v tem, da jaz nisem prebral navodil
smile-1.gif

Boš še fotke pokomentiral? še moja kamera garmin virb naredi lepše, pa nima nobenih "nastavitev".

Saj bom še malo pogledal zadevo, vendar se mi zdi, da sem videl "vse"

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja, ja, regijo moraš imeti na usa naštimano, potem pa dela quiet hours, ker to je na vojo le skupaj s cortano.

Tako pa ja, samo to ne bom delal
evil.gif

Morda bo v final releasu.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tu pa moraš po stisku gumba za glasnost še potegniti roleto dol, da vidiš obe ikoni za zvonec in noto...

Taka osnovna stvar me zelo zmoti.

Zvonjenje lahko ugasneš tudi če med klicem telefon obrneš.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
pri WP je tako, da ga moraš uporabljati vsaj en teden..potem pa ali se ti blazno prikupi, ko enkrat poštudiraš enostaven princip ali pa ti pač ne potegne. Take so vsaj moje izkušnje. Na začetku ga tudi sam nisem maral in sem opazil ziljon napak. kasneje pa sem mnoge črtal, ker ni vse ravno napaka samo, drugačno
smile-1.gif

Glede fotk, so mi pa tele tvoje zelo čudne. Maš to tisti Nokia pro cam program al kaj že? Ker moja 920 dela boljše fotke od tega (ker so mnogo presvetle in čudne) pa ima 925 še neko dodatno lečovje, da naj bi bile fotke še malenskot boljše.