Nokia windows phones

I

Izbrisan uporabnik #488

Pomanjšane so ok, sicer pa Pure shit
evil.gif

Prvi dve skozi šipo, nisem navdušen

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Grem stavit, da si imel zapacano lečo!
smile-1.gif
Vedno jo pred uporabo malo obriši z majico.
Tudi nevem kakšen DSLR ne bo naredil nič boljših slik, če bo leča zapacana...

Slike z Lumio 920/925 so ZELO kvalitetne, definitivno ene boljših med telefoni nasploh - imel sam in imajo kolegi, zato tiste ki si jih ti objavil so nikakve in daj še enkrat slikaj in preveri (obvezno s spucano lečo
smile-1.gif
)

Leča ni bila zapacana, nov očiščen telefon, vedno v lepem usnjeme etuiju, ki ob vsakem izvleku še malo potegne po leči
smile-1.gif

Zgleda, da ne znam fotografirati oziroma bi moral navodila prebrati
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Kak se pa izklopi prikazovanje ure, ko je "ugasnjen"? ne mi rečt...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
BT ali wifi sinhronizacija ali kar direktno samodejno uploada na OneDrive ali.. kar češ, vse dela BP.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pomanjšane so ok, sicer pa Pure shit
evil.gif

Prvi dve skozi šipo, nisem navdušen

Ko greš v Bing search ti bo kazalo slike ostalih uporabnikov nokie (925) potem pa primerjaj.. nekaj je narobe, ali nokia ali ti :D

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej mam defektno Nokio al kaj, ker pač dela take fotke kot jih dela
smile-1.gif

Sem pogledal en sample
http://www.techview.co/wp-content/uploads/2013/07/Nokia-Lumia-925-Photo-Sample7.jpg
http://blog.clove.co.uk/wp-content/uploads/2013/06/Nokia_Lumia_925_Sample_Image%20(4).jpg
http://www.wp7connect.com/wp-content/uploads/2013/07/lumia-925-sample-zoom1.jpg

In ko daš lepo na zoom na ful, torej slika 1:1 je isto kot pri meni.

Pure shit, Kahl zeis.

Znači nič ne delam narobe, taka kamera pač je in to je to.

To pa res ni presežek od fotoaparata. Ne vem zakaj kdo ne pokaže kakšne svoje... pa da vidimo kdo dela narobe.

I

Izbrisan uporabnik #488

Daj polno ločljivost, ne 1280x720

Pri taki ločljivosti so moje tudi lepe. Tak da...

Pri polni ločljivosti ko daš 1:1 se lepo vidijo "kocke"...

Na Lumiji 925 sploh ne morem poslikati drugače kot 4:3 ali 16:9, nič drugo se ne da nastavit

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Ne glej slik v 1:1. Z marsikaterem boljšim fotoaparatom boš razorčaran, vključno z DSLR. Glej v gledljivi velikosti in formatu. Te povečave so za odelavo, testiranje objektivov, itd. Največ slik narejenih z telefoni in enostavnejšemi fotoaparati nikoli ne vidi nekih odelav. tu in tam kako fotko folk čez Picasso spusti, pa še to kakšni enostavnejši filtri ala "klik na srečo", pa kakšna horizontalna poravnava (da ti ravno morje z slike ne steče). To je pa to. To pač ni rang, kjer bi lahko 1:1 primerjavo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pol so pa tudi od moto g ok, tako kot sem dal 2 gori za primer, tista s točo pa je v polni...

Picasa lepo porihta, se strinjam in tam so fotke potem pošlihtane.

Mene je pač zmotilo, da fotka, ki jo na PC posnamem v 1:1 ne izgleda ostro, je prekockasta, na telefonu ko pa gledam, so pa seveda "ful" lepe, ker je vse manjše.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Pa če hočeš iz 5d kej izvlečt, moraš še kak objektiv za jurja recimo gor nataknit. Pregloboko smo zašli s temi fotkiči. Načeloma so na GSM dobri v dobrih svetlobnih pogojih, drugje zmrznejo, tudi flashi recimo so za en drek. Ravno zaradi tega so fotkiči na GSM vsaj zame zadnja briga. Mi je čist vseen, če ima tud sam 1 mega pixel. Za kako traparijo za na facebook poslikat je tud 1megapix dost.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Snecer. tudi z DSLR boš razočaran. Neobdelane slike se na prvi pogled zdijo neostre, premaknjene, blede, brez barv itd. povečava ti razkrije da imajo več detaljev zaradi boljšega senzorja, objektiva, itd. Ter zaradi negrobega vpletanja elektronike v saturacijo barv tudi v .jpg, še manj pa v RAW formatu. Šele obdelava naredi všečno sliko. Out of box so slike na prvi pogled katastrofalne. Tu za normalne uporabnike kraljujejo kompakti in telefoni, ker slikovni algoritmi sami ojačajo barve do te stopnje da so prijazne očesu. No tudi vstopni DSLR čadelje bolj posegajo v to ravno zaradi prijaznosti uporabniku. Priporočam branje kakšne knjige na temo digitalne fotografije. Ali pa recimo na portalu e fotografija imaš članek, kjer je lepo razloženo razlika med kompakti in DSLR, prav tako mislim da so se lotili tudi fotkičov v GSM.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Snecer pričakuje od kamere na telefonu da bo slikala ko canon eos 5d mark 3

Nimam DSLRja, niti nobenega takega fotoaparata, ampak pričakoval pa sem da bo na občutno boljšem nivoju od mojega fotoaparata, ki je iz leta 2007... (olympus sw770)

Oziroma, da bodo vsaj barve bolj kul, kot so na Garmin Virb kameri za dobrih 200 eur, ki nima nobenih nastavitev.

In pol ko berem hvalospeve o tej kameri pri Nokiji sem mislil, da je to neka huda raketa... pa je zgodba povsem povprečna.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Ne boš verjel. doma imam nekaj kompaktov. Do sedaj najlepše slike dela prastari Canon S45. Mislim da je bil kupljen tam nekje 2001, 4megapik, praktično brez šuma do 800 iso. Vse ostalo ko so začeli navijati pike na enaki velikosti senzorja, gre v slabih pogojih samo na vzdol. vse skupaj je komerciala pripeljala na "kdo ima večjega"z temi mega pikami. Konkretnega napredka v kvaliteti pri slabših pogojih in posledično večjem ISO pa nikjer.