Nokia windows phones

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Reviewi: http://www.engadget.com/products/nokia/lumia/925/

Tu je govora o bateriji: http://www.engadget.com/2013/06/15/nokia-lumia-925-review/

Citat:
As we've played with it over the last five days, we noticed that real-world use was actually longer than what we were expecting from a Nokia Windows Phone

Očitno so pohvalili. Spet previsoka pričakovanja? Ni teorije namreč, da bi katerikoli "pameten" telefon s podobno konfiguracijo zdržal dlje, enostavno zaslon požre preveč.

I

Izbrisan uporabnik #488

Baterijo imam sedaj na 57%, telefon v uporabi 1 dan in 12 ur.

Če bo 3 dni zdržal bo čudež, ampak to bo minimalno v uporabi, le klicanje.

Hudo potratna zadeva, če gledam prejšnjega z enako velikim ekranom in kapaciteto baterije.

Je držal najmanj 2x dlje

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Simobil ta telefon prodaja v redni prodaji za 549 eur
smile-1.gif

Monopolist za 430
Jaz sem jo vzel pri sosedih za 200eur
tongue-1.gif

http://www.unieuro.it/telefoni...ureEvar3=search

Kar se pa fotk tiče... pri 1:1 so bolj ali manj iz vsakega telefona crappy, če pa gledam na 27" resoluciji (2560) pa izgledajo slike iz boljših fotičev (925, iphone 5, N5, ...) čist v redu, medtem, ko so slike iz N4, One že na tej resoluciji opazno slabše.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Če ti "žre" v spanju, potem imaš pač toliko zadev, ki laufajo, lahko izklopiš razne bombončke "pametnih telefonov". Meni moj požre nekje 1.5% v spanju, ampak se ne sekiram, ker s štromom pa dandanes res ni problem
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moji oceni imam vse izklopljeno... (laufa pa wifi nonstop, telefon počiva poleg ruterja).

Nekaterim aplikacijam nisem dal dovoljenja, da drsajo v ozadju.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik titov pravi:
Kakšno imaš povprečno hitrost praznjenja?

Se to kje posebej vidi? pri "ohranjevalniku" baterije samo kaže kolko bo še držala in programje...

Je še kje kakšna statistika?

I

Izbrisan uporabnik #488

2,64% na uro oziroma moram sedaj malo pustiti pa kasneje povedati a ne

I

Izbrisan uporabnik #488

Čez noč najbolje, pred tem pa ponastaviti pa bomo videli.

Čeprav včeraj zjutraj, ko sem jo v ponedeljek zvečer napolnil, je kazalo celo 99% tak da ne vem, očitno ni žrlo.

Se mi zdi da zdaj malo manj žre, ko sem menjal ponudnika.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
čaki malo... govoriš da imaš po 1 dnevu in 12 urah še vedno 57 % baterije? Pa to je SUPER, ne vem kaj ti bluziš o visoki porabi
smile-1.gif
... Če je to zate slabo pa res ne vem kaj pričakuješ, vedno boš razočaran, če boš imel pri vseh zadevah tako visoka pričakovanja. Bodi realen, seveda pa bi vsi želel, da bi telefon zdržal 1 mesec brez polnejnja, fotoaparati brez šuma pri zoomiranji itd... vendar to s trenutno tehnologijo pri katerem koli proizvajalcu ni možno!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
Meni tudi 6,3 zdaj žre, ponoči pa 1,5...ampak to je pomoje zaradi quiet hours...da je toliko manj takrat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
čaki malo... govoriš da imaš po 1 dnevu in 12 urah še vedno 57 % baterije? Pa to je SUPER, ne vem kaj ti bluziš o visoki porabi
smile-1.gif
... Če je to zate slabo pa res ne vem kaj pričakuješ, vedno boš razočaran, če boš imel pri vseh zadevah tako visoka pričakovanja. Bodi realen, seveda pa bi vsi želel, da bi telefon zdržal 1 mesec brez polnejnja, fotoaparati brez šuma pri zoomiranji itd... vendar to s trenutno tehnologijo pri katerem koli proizvajalcu ni možno!

Motorola moto g mi drži z isto kapaciteto baterijo in zaslon enake velikosti en teden, dokler niso sjebali s kitkatom (sedaj 4-5dni).

Skratka 2x dlje za ista opravil, kar je grozljivo. Moto G je edino imel slab fotoaparat (tako so pravili pred nakupom oz. povprečen).
Pa vidim da Nokia nima ekstremno boljšega. Zaradi fotoaparata sem menjal.

Je bolje, a to ni to, kar oglašujejo. To so bili neki hvalospevi in očitno hudo fotošopane fotke in obdalen s kaj vem kakšnimi programi.

Par fotk še danes...pa naj vsak sam presodi

Tak da Sijanče
evil.gif
je možno, drugi to dokazujejo...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.347
2.429
113
Zakaj pa nisi še z Moto G posnel iste scene.. ker tako zdaj govorimo vse bolj na pamet. Meni se slike zdijo v redu, sploh če primerjam s tistim skropucalom slike z Moto G, kjer je bila toča posneta.

Glede baterije pa je tako, da WP8.1 tudi meni bolj pije baterijo in zdaj drži nekih 2 dni, prej pa 3 dni komot z enako (no skoraj enako uporabo, ker ne verjamem, da bi en programček ki ga zdaj moram imeti, lahko naredi tako razliko. bom pa ga poskusil odstranit)

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem ti gori pokazal ene druge slike od Moto g, ki so čisto ok.

Evo, kaj fali tem fotkam za razvijanje 10x15... motorola moto g