Nokia Lumia 1020

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Sem zgleda uspel rešiti težavo z spamom, ker nekako smo ugotovili, da spam gre preko Simobilovega strežnika, tam pa so me opozorili, da se je to zgodilo več ljudem, da pa bi znala biti težava na FB - ju . No jaz se vprašam, kako, ker FB ne ve mojega GSM-a mi vseeno rečejo to bo to preverite nastavitve, se da izklopiti ...........

Spomnim pa se, da sem pri prijavi na Hotmail račun dobil poziv za vpis GSM-a , kao varnostno če izgubim kodo ..... in ja takrat sem jo edino vpisal in celo potrdil z šifro poslano preko sms-a .

No grem na FB in ja med nastavitvami nekje na levi najdem moj GSM ??????? in obveščanje na sms ????? Se vprašam , pa kako hudiča, FB sem vezal na gmail račun, nobenega telefona jim nisem dal, ker res zavestno čuvam zasebnost, tudi gmail email ni javen, za kak Hotmail račun, pa na FB ju nisem nikoli nič opletal .....

Edina povezava med Hotmail in gmail računom, je, da sem v Hotmail navedel samo email iz gmaila, kao, tudi če izgubim pasword, ..................... No in potem se zgodi, da FB, kar ima moj GSM ????????

No ja Simobilu sem lepo razložil, da spam SMS ov, posebej takih z neveljavnih številk, da se od njih ne moreš odjaviti ne bi smeli, kar spuščati čes....., bi jih morali zavrniti ....... no bodo razmislili.

Sam sem torej rešil težavo, jasno pa mi je, da MS in W8 in očitnmo gmail, da se požvižgajo na našo zasebnost in očitno vedo, morda celo bolj, kot mi sami, kaj in kako delamo na netu ............. žalost.

Hvala sodelujočim za pomoč, posebej enemu, ki me je pravilno usmeril, da sem na koncu razvozljal zadevo .........

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ve kdo kje je tu problem? Ne morem preko spleta več preveriti lokacijo telefona, ne morem ga zakleniti, ne vklopiti zvonjenja ipd ... nastavitve mam obojne nastavljene, za lokacijo in poišči moj telefon je tudi vklopljeno ... potem pa se mi odpre to.

Sem telefonsko pa vse vpisal notri, pa potrdil, okno se zapre, pa če hočem spet narediti eno od teh funkcij, se spet to nadležno sporočilo prikaže.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
ne. vklopljeno more biti. Ampak sploh ne prime. Ko vpišem številko notri, obkljukam in potrdim, se okno zapere, pa ko hočem stisniti sproži zvonjenje ali pa osveži zemljevid oz lokacijo, me spet v to okno vrže.

Zgleda, da bomo še to sranje mogli začeti plačevati.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ali že kdo uporablja Qi brezžično polnjenje na tej Nokiji ? sam sem danes za male pare nekaj naročil na Deal extremu. http://dx.com/p/wpc-qi-standar...00-white-217772

Bom poročal kako in kaj, če pa kdo že ima kaj takega pa naj pove, kako se obnese.

Očitno so cene QI "čipov" toliko padle da so se množično pojavili na trgu. Pred nekaj meseci sem na DX iskal pa je bila ponudba bistveno manjša in dražja. Javi kako se obnese.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Je že kdo preveril, če ti isto kaže to okno, ko hočeš preveriti lokacijo telefona ali pa vklopiti zvonjenje? Prosim, če kdo nujno preveri to, da vidim, če imate vsi isti problem, ali samo jaz, da jih nekje probam kontaktirati.

Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:

Pa še en problem imam ... Dolgo nazaj sem si kupil par programov, plačilo je bilo potrjeno, potem pa dobim ne dolgo nazaj, da teh programov niso mogli zaračunati.
To je email, ki sem ga dobil od njih:

Citat:

Spoštovani(-a) XY,

Naslednjih nakupov, plačanih prek storitve Microsoft Billing Services, vam nismo mogli zaračunati:

Datum | Izdelki | Znesek |
10.10.2013 | Sketch - Sketch | 0,86 € |

10.10.2013 | Pro Upgrade | 1,73 € |

12.10.2013 | Amazing Weather HD | 1,73 € |

Vmesna vsota:
4,32 €

DDV:
0,65 €

Skupni znesek:
4,97 €

------

Ta kreditna kartica je trenutni način plačila za vaš račun za obračunavanje:

Vrsta kartice: VISA

Dokler ne prejmemo posodobljenih podatkov za obračunavanje, bo vaš račun začasno onemogočen in ne boste mogli nakupovati. Če so še neplačane morebitne druge Microsoftove storitve, kupljene z zgornjo kartico, bodo tudi te morda onemogočene.

Če si želite ogledati račun za obračunavanje ali ga spremeniti, obiščite spletno mesto https://commerce.microsoft.com in izberite eno od teh možnosti:
• Če želite posodobiti podatke za plačilo, izberite »Možnosti plačila«, kliknite ime možnosti plačila in nato »Uredi«.
• Če si želite ogledati izpisek računa za način plačila, izberite »Možnosti plačila«, kliknite ime možnosti plačila in nato »Prikaži transakcije«.

Če ste to težavo že odpravili, prezrite to obvestilo. Za plačilo se vam zahvaljujemo.

Hvala, ker uporabljate storitev Microsoft Billing Services.

Microsoft Windows Phone http://www.windowsphone.com

--------------------------------------------------------------------------------

Opomba: Ne odgovarjajte na to sporočilo.

Če hočem stisniti link "Ponovna namestitev", napiše, da vzpostavlja stik, potem pa dobim to rdečo obvestilo:
Ponovna namestitev
Aplikacij v vaš telefon trenutno žal ne moremo pošiljati. Poskusite znova pozneje.

Kakšen info? Pomoč? Na netu sem iskal mail, kam se naj obrnem, da jih kontaktiram, pa nikjer nič.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Je bilo placilo potrjeno ali si samo dobil email v katerem pise, da bojo bremenili dolocen nacin placila?

Jaz ne placujem s kartico, tako da ne vem tocno kaksen postopek je pri visi. Vidim pa, da dobim najprej email s katerim me obvestijo, da bojo bremenili izbrani nacin placila in kasneje mail od servisa, ki ga bremenijo, da sem poslal denar tja.

Je vpisana kartica v redu? Ima kritje? Ji rok ni potekel?

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ali že kdo uporablja Qi brezžično polnjenje na tej Nokiji ? sam sem danes za male pare nekaj naročil na Deal extremu. http://dx.com/p/wpc-qi-standar...00-white-217772

Bom poročal kako in kaj, če pa kdo že ima kaj takega pa naj pove, kako se obnese.

Sem kupil rumeni wireless cover nokia cc-3066 in se obnese. Žal pa so bile začetne težave, ki so malo ujezile. Pokrov in telefon nista imela stika, tako, da sem po navodilih drugih sotrpinov (najdel na forumu wpcentral), našel rešitev. Konektorja na pokrovu sem malce povlekel navzdol, tako da sta bolj štrlela iz samega pokrova. Sedaj zadeva deluje.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Obstaja kaki program Nokia PC Suite za 1020? Sem na netu iskal, pa nič ... rabil bi, da bi lažje preko računalnika smsje pisal, ker to tipkovnico tako sovražim, da je hudo ... premajhna tipkovnica, pa več brišem kot napišem ...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
+ še ena opcija je, da nastaviš angleško tipkovnico, ki ima nekoliko večja polja, zaradi manj črk. Morda ti ta velikost zadostuje. V nastavitvah samo še izklopiš samodejno predvidevanje besed (predvideva angleške) in bo.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
ne, na sploh rad ne pišem smsjov, ravno zaradi te tipkovnice ... stari, klasični način mi je veliko boljši.

Mam pa spet eno vprašanje .. zakaj mi včasih v Windowsu ne zazna telefona? Včasih normalno, včasih pa ne duha in ne sluha ... Ko vpriklopim, na telefonu zacvili, da je povezan, pa na računalniku se vklopi zvok ... a mape o nokii pa nikjer ...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
ne, na sploh rad ne pišem smsjov, ravno zaradi te tipkovnice ... stari, klasični način mi je veliko boljši.

Mam pa spet eno vprašanje .. zakaj mi včasih v Windowsu ne zazna telefona? Včasih normalno, včasih pa ne duha in ne sluha ... Ko vpriklopim, na telefonu zacvili, da je povezan, pa na računalniku se vklopi zvok ... a mape o nokii pa nikjer ...

Preveri če ni morda telefon "zaklenjen". Mani se pojavi šele, ko vnesem kodo za odklepanje zaslona.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Telefon je odklenjen pa vse ... Problem je nekje ... Imam Windows 8.1 in prej, ko sem priklopil telefon na rač, je na računalniku se avtomatsko odprla neka aplikacija, zdaj ko notri vtaknem, se sploh ta aplikacija ne prikaže ... edino zvok se prikaže ...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
To se vcasih zgodi z usb napravo. Tudi s kljuckom. Mogoce ce pogledas pod disk management (ne vem ali obstaja na 8.1) in sam dodelis crko. Ali pa pod system management.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Na windowsu na PC je potrebno. Tako kot za vsak USB disk. Če ne narediš varne odstranitve, se lahko to včasih zgodi.
Mislim, da pomaga, če priklopiš na drug računalnik, tam narediš varno odstranitev, nato pa ponovno priklopiš na svoj PC. Pa še restartaj PC, morda pomaga.