Nokia Lumia 1020

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Saj ta Access point je ravno tisto, kje je potrebno aktivirati podatke za MMS...dvomim, da tega do zdaj še ni naredil
smile-1.gif

Lahko pa da so res bile težave in bo ta update vse uredil.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
http://www.theguardian.com/technology/2013/nov/08/smartphone-cameras-tried-and-tested

Citat:
In terms of usability, it's a tie between the Nokia and the iPhone, but of all the phones the Nokia is the only one I don't want to give back – I have an emotional attachment to it. Nokia has always been known for making good hardware and that hasn't changed – it feels exceptionally well-made and the reason I loved it is that it feels like it's been lovingly built.

"It's the only phone of the four that has a slightly more colour-saturated default setting: a barely perceptible difference but a bonus for people who just want to take good snapshots. More interestingly, there is a hardware gyroscope inside the phone to perform image stabilisation, which is very impressive. It means you don't need a steady hand or a faster shutter speed because it's doing physical adjustments. As a software designer I'd say that the camera app on the Nokia is very elegantly designed – the others are garish, while this is very clean. Windows phone as a platform falls down a bit, however, because there aren't many apps available yet: you can't have either Snapseed or Instagram, and I hope that changes because I like this device. It wouldn't stop me from owning one though. As an iPhone owner I would still buy a Nokia, and that says a huge amount to me."

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ne vem kaj telefon primerjate s fotoaparati? ... potem pa fotoaparat primerjajte s telefonom ... koliko funkcij ima fotkič za sms, klic ipd ... Telefon je telefon, fotoaparat pa je fotoaparat ... Tudi Lumia 1020 je še skos telefon, tako da ne mešajte tega s fotoaparatom...

Raje primerjajte slike z Lumio 1020 pa ostalimi telefoni ...

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Telefon je super. Malo se ga bo treb še navadit :silly: Je pa ena malenkost, ali komu škripa gumb za zklep telefona. Ta tasredna tipka. Saj je mogoče malenkost, ampak me moti. Je to zrelo za servis?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Jaz imam pa novo težavo, Nokia poodpora ne zna pomagati, Mobitel še raziskuje zgodbo. Torej nikamor se nisem nič na novo prijavil, nimam FB ja na telefonu, v ozadju ne pustim nobene aplikacije, da mi deluje, pa sedaj že ene 5 dni dobivam vsak dan po ene 10 sms ov z številk : 3265002, 3265005, 3265006, 3265007, 3265008, 32650012, čeprav me pozivajo odgovori z like ipd, ne morem, ker Mobitel napiše neveljavna številka, in te številke niso med Mobitelovimi ponudniki storitev in tudi tam, čeprav nisem nič imel sem preventivno vse preklical.....

Kako se rešiti tega sms spama ???

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Jaz imam pa novo težavo, Nokia poodpora ne zna pomagati, Mobitel še raziskuje zgodbo. Torej nikamor se nisem nič na novo prijavil, nimam FB ja na telefonu, v ozadju ne pustim nobene aplikacije, da mi deluje, pa sedaj že ene 5 dni dobivam vsak dan po ene 10 sms ov z številk : 3265002, 3265005, 3265006, 3265007, 3265008, 32650012, čeprav me pozivajo odgovori z like ipd, ne morem, ker Mobitel napiše neveljavna številka, in te številke niso med Mobitelovimi ponudniki storitev in tudi tam, čeprav nisem nič imel sem preventivno vse preklical.....
Kako se rešiti tega sms spama ???
Sem imel podobne probleme s simobilom. Zahtevaj naj to po hitrem postopku razrešijo.
Meni so oglasna sporočila pošiljali pa so mi jih tudi zaručanavali! Na koncu sem zagrozil s tožbo in so mi ves denar povrnili in nisem več dobil klicel

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Največji problem je, da se sploh na noben način ne morem odjaviti z tega spama , niti jim ne morem nazaj nič odgovoriti, ker na tako številko nazaj ne gre. ? Upam, da uspe Mobitel čim preje blokado narediti.....

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Hm ... si se na kaj prijavljal preko internet? Na primer šel na kako scamming stran, kjer odgovoriš na neko brezvezno vprašanje (na primer, kaj ima novi iphone ipd) potem pa vpišeš notri telefonsko številko? V ta sranja se nikoli ne spuščaj, ker ti bodo srali dokler ne boš odjavil številke.

Probaj s kako aplikacijo, ki blokira smsje in klice. Mislim, da če blokira sms, da ga potem ne dobiš na telefon ali kako to točno gre, ne vem ... mogoče bo pa delovalo. Mobitel pa to lahko naredi, mogoče nočejo. Mobitel lahko blokira vse. Samo na pravo osebo na mobitelu moreš naleteti, ki si bo vzel cajt ...

Symbian je mel polno aplikacij o vsem mogočem, ta wp8 pa nima nič pametnih aplikacij ...
Ta aplikacija Advanced Device Locks Pro.

Imel sem obe aplikaciji. Pri prvi mi je blokiral vse smsje, na primer od hervisa, tuša, in smsje s tujine ... pri drugema pa ... ena najboljših aplikacij za zaklepanje telefona pred radovednimi prsti pa pred krajo. Res škoda, da te aplikacije ne bodo naredili za wp8.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
greš pod zgodovino klicev, možnosti, blokirani klici in tu lahko blokiraš nezaželene klice in sms. elegantna rešitev, ki preverjeno deluje