Nokia Lumia 1020

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Čer držim tipko levo oziroma puščico v levo, u bistvu tipka nazaj mi samo pomanjša osnovni zaslon, ki se sicer pokaže če pritisnem Win tipko. Aplikacij pa ne pokaže ?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Startaj prvo aplikacijo. Startaj drugo. Startaj tretjo. Vsako zapusti z windows tipko.

Nato pa drzi tipko v levo pa bos videl.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, to so odprte aktivne aplikacije. Imaš pa še "aplikacije" oz. opravila, ki tečejo v ozadju in delajo določene zadeve npr. osvežujejo live tile. Seznam teh pa najdeš pod Settings/swaype v levo ali desno, da prideš pod applications/background tasks. Tu vidiš katere tečejo v ozadju, če je kakšna nepotrebna jo lahko blokiraš.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Čer držim tipko levo oziroma puščico v levo, u bistvu tipka nazaj mi samo pomanjša osnovni zaslon, ki se sicer pokaže če pritisnem Win tipko. Aplikacij pa ne pokaže ?

Aplikacije verjetno zapuščaš s tipko nazaj, ne? Tako aplikacijo zapreš. Če bi rad, da ostane odprta jo zapusti z windows tipko, startaj drugo, jo spet zapusti z windows tipko, tretjo itn. No potem pa bi rad šel nazaj na prvo aplikacijo pa samo tiščiš tipko za nazaj in se ti odpre seznam odprtih aplikacij, se pomakneš na prvo in nadaljuješ delo v prvi.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Se zahvaljujem za namige, že veselo uporabljam novo znanje na moji L1020 ki .

Zanimajo me kaki namigi za dobre aplikacije, kako npr. inštalirati aplikacijo, ki jo najdeš z računalnikom in ne z telefonom ali to gre ali si pomagaš z www. linkom na sms telefona ? Sem bolj nov v W8 svetu in ja potem taka vprašanja
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ko najdeš aplikacijo preko brskalnika na PCju v windows storu boš videl gumb "namesti" pod logom aplikacije. Klikneš na gumb in potem, če je telefon aktiven in neposredno povezan na internet, se ti aplikacija neposredno namesti drugače pa ti je poslan "link" do windows stora na mail, ki je aktiven na telefonu in preko povezave na mailu odpreš store in namestiš aplikacijo.

Npr:
http://www.windowsphone.com/sl-si/store/app/viber/3d051f9b-9e03-456f-b647-bea34fe7031c
levo pod ikono imaš gumb "namesti", klikneš, se loginaš potem je pa vse samodejno.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Sem naletel na zanimiv problem, noče sam zamenjati operaterja, ko greš v tujino , se pravi gre samo ročno in, ko se vrneš v Slovenijo enako ??? Se res ne da nikjer nastaviti, da sam vzame omrežje, ki je na razpolago v tujini, da ni treba tega ročno delati .

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Na L920 samodejno preklaplja...
Tako, da če imaš v nastavitvah nastavljeno na samodejno potem bi moglo delat... razen če gre za kakšen bug morda..

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
ni bug je pa finta : zraven tega, da imaš na samodejno izbiro omrežja, moraš imeti vklopljeno tudi podatkovno povezavo. Tako zamenja v sek.
Da se kdo ne zaleti....

v naslednjem odstavku imaš itak izbrano : ne uporabljaj med gostovanjem.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Torej rešitev pri nastavitvah za roaming (in na splošno), da je čim bolj jasno
smile-1.gif
:
wpss201310210001.jpg

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ja tu bo hakeljc sam sem striktno izklapljal podatkovno povezavo in jo ročno vklapljal, potem pa na nastavitvi omrežja nisem imel na samodejno .

HVALA za pomoč, počasi mi bo zadeva še všeč ratala
smile-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Hitrost povezave 4G si spremeni na 3G ali na 2G. Ker več kot je, bolj ti baterijo žere.
Ne vem zakaj bi kaj vlekel preko mobilnega operaterja? Če hočeš kaj prenašati, preprosto greš na brezžično omrežje in prenašaš, mobilni internet pa koristiš za kake nujnejše stvari ... kaki pregledi novic, vremena ipd
wink-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Mobitel bi moral imeti 4G in tudi vem, da je deloval.

Se pa strinjam s predhodnikom.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Meni je nekaj začelo baterijo tako žreti, da zvečer mam čisto polno, ko se zbudim, pa je še samo na polovici ... Mogoče kdo ve kaj se je zgodilo?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Preglej app.e katere si iz trgovine naložil. Za začetek izbriši zadnjega in po potrebi nadaljuj z brisanjem.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Meni je nekaj začelo baterijo tako žreti, da zvečer mam čisto polno, ko se zbudim, pa je še samo na polovici ... Mogoče kdo ve kaj se je zgodilo?
Poglej kateri procesi se odvijajo v ozadju.
NASTAVITVE > poslajdaš v levo APLIKACIJE > OPRAVILA V OZADJU
In poglej, če je kaj sumljivega... Npr. navigacija in vremenske aplikacije morajo biti aktivne oz. tisto kar želiš, da ti javlja obvestila ali žive ploščice.

Ugasni in prižgi telefon.

Če še vedno ni, daj soft reset (ostanejo vsi podatki).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Lahko, da je kak "čudn" app...pa dela štalo

Sicer pa včasih pomaga tudi reset, ne mislim hard reset, ampak samo izklop/vklop telefona, sem že doživel kaj takega...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Hitrost povezave 4G si spremeni na 3G ali na 2G. Ker več kot je, bolj ti baterijo žere.

Jaz na l920 med 3G in 4G ne opazim nobene razlike pri porabi baterije.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Bomo vidli zdaj ... V ozadju sem mel vklopljeno HERE Drive+ ... mogoče je to glavni krivec. Sicer ne vem kaj je App Highlights, da teče v ozadju ... potrošna zadeva ali je to bolj ono, da ve kdaj posodobiti katero aplikacijo?