Nokia Lumia 1020

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Samo, če izklopiš HERE Drive+ v ozadju, potem ne vem kako bo delovala navigacija v primeru, da je med navigiranjem nimaš ves čas na zaslonu? Npr. prebereš sms, ali kaj drugega postoriš v telefonu...

HERE Drive mora po moje biti aktivna v ozadju, moraš pa jo zapustiti s tipko "nazaj" in prekiniti navigiranje. Oz. ko prispeš do cilja avtomatsko prekine.

Verjetno so lahko problem kakšne izmed neNokiinih ali Micropsoftovih aplikacij. Kakšne manj znane.

Itak pa je vedno najbolje, da če pride do kakršnihkoli težav ugasneš in ponovno prižgeš telefon. Večinoma se težave rešijo. Drugače soft reset. Sicer vsaj pri meni se to dogaja zelo redko, da je potrebno telefon na novo zagnat, do sedaj v slabem letu mogoče ene 3-4x.

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
282
22
18
Mene zanima kako veste kdaj je kakšna aplikacija za posodobiti, kajti google ima to lepo rešeno, na WP8 pa mi še ni uspelo nagruntat drugače kot da klikneš na aplikacijo v trgovini......in če je je, drugače pač ni
smile-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik urosvrunc pravi:
Mene zanima kako veste kdaj je kakšna aplikacija za posodobiti, kajti google ima to lepo rešeno, na WP8 pa mi še ni uspelo nagruntat drugače kot da klikneš na aplikacijo v trgovini......in če je je, drugače pač ni
smile-1.gif

Na zaslon si daj Tile od Trgovine. Ko bo kaj za posodobit bo tam napisano število aplikacij z posodobitvami na voljo.

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
282
22
18
ploščico itak, da imam na zaslonu, sam mi do sedaj samo od sebe ni pokazalo še nobene posodobitve......

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Samo, če izklopiš HERE Drive+ v ozadju, potem ne vem kako bo delovala navigacija v primeru, da je med navigiranjem nimaš ves čas na zaslonu? Npr. prebereš sms, ali kaj drugega postoriš v telefonu...

HERE Drive mora po moje biti aktivna v ozadju, moraš pa jo zapustiti s tipko "nazaj" in prekiniti navigiranje. Oz. ko prispeš do cilja avtomatsko prekine.

Here Drive+ ne rabi biti aktivna v ozadju sploh. Preverjeno deluje, tudi če jo blokiraš v opravilih, ki delujejo v ozadju!

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
imaš 2, ena je original Trgovina, druga Nokiina AppHighlights.
Samo Trgovina prikazuje tudi posodobitve. Ko je za posamezno aplikacijo na voljo posodobitev jo prejmeš v roku nekaj dni na telefon (to pomeni še isti dan ali pa lahko tudi šele čez cca 3-5 dni).

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Se da kako vnesti notri svoje melodije za kratka sporočila? Ker te melodije oz zvoki, ki so v telefonu so katastrofalni ...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Se je pa pri meni danes pojavilo 4G omrežje in kljub temu, da nisem kaj preveč govoril po aparatu mi je hitro spraznilo baterijo, sedaj sem prestavil na 3G pa da vidimo.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Saj, če si prebral navodila, tam jasno piše, kako dolgo zdrži baterija .. Piše nekako tako, da je vzdržljivost baterije odvisna od samih nastavitev telefona (signal, blututh, wifi, gps, programi, ki delujejo v ozadju itd) ... Pa nasploh imej na 2g nastavljeno. Jaz imam vedno na 2g. Če trebam skočiti na net, kakšna nujna informacija, prestavim na 3g, pa ko končam, nazaj naredim na 2g. Baterija res dlje zdrži.

Tak da, če je v navodilih omenjen signal, zagotovo vpliva v porabo baterije.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Če je pokritost s 3G signalom dobra potem ni potrebno dajati na 2G, ne bo take razlike. Pokritost s 4G pa je trenutno še zelo slaba in telefon non-stop išče signal, kar vpliva na praznjenje baterije. Seveda, če pa tudi 3G ni dobro pokrit, potem pa ne preostane drugega kot dati na 2G.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Toliko problemov sem že rešil z tem forumom, sedaj pa še eden, na 1020 mi ne pošilja ali prejema MMS -ov , vse nastavljeno, kot mora biti pa ne gre . Na Mobitelu so mi posredovali te nastavitve a ne pomaga : http://itm.siol.net/_m/media/Nokia/2239/Nokia-Lumia-1020_WAP_MMS.pdf

Kaka ideja SMS, podatkovna povzava in vse ostalo deluje BP.

Še to po gornjih nastavitvah se te od dobljenih z Mobitel omrežja razlikujejo toliko, da pri dobljenih od mobitela vpisan tudi naslov proxya in vrata pod APN pri MMS APN pa sem z dobljeni mi nastavitvami dobil vrsta preverjanja prisotnosti PAP no na pdf. ju piše naj b0 brez, žal mi tudi po ročno vnesenih zadevah in nastavitvi brez zadeva ne deluje ne morem poslati nobene slike mms ali jo prejet ?????

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Pa imaš podatkovno povezavo vključeno, ko pošiljaš (preko WIFIja ne delujejo MMSi)?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Iz drugega foruma, preveri če je kaj od tega:
Citat:
2 tedna nazaj se mi je zgodilo, da mi ni hotelo več prejemati in pošiljati MMSov (vse ostale storitve so delale normalno. danes sem šel na mobitelov center in tam dobil rešitev: nastavitve>dostopne točke, tam dodaš novo točko v kero prepišeš podatke iz privzete točke "mobitel" in potem aktiviraš to novo ustvarjeno točko. potem čudežno dela :D

to pišem če se slučajno komu zgodi kaj podobnega
LP

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Glej, če so res take težave, ponovno ponastavi tovarniške ponastavitve ... Pač boš izgubil kar nekaj podatkov, ampak bo ziher delalo. Meni MMSji normalno delajo, pa tudi zajebavali niso nič.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Vse sem probal pa ne gre in ne gre , sedaj sem ga pripravil brez vpisanega Proxya in vrat da mi vsaj odgovori "Sporočila ni mogoče poslati Poskusi znova " ???????? Kaj pa če so slike prevelike za MMS ker mi aparat nič ne napiše pomanjšujem prilagajam .... ???

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Povej mi kje prideš do teh nastavitev, bom preveril na svojem telefonu, pa ti pvedal kake mam jaz nastavitve.