Nokia Lumia 1020

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik kreden1 pravi:
Če sem prav razumel predstavitev, naj bi se original shranil, tudi 5MP slika.

Ja, tako se shrani:

Naredil sem par slik za primerjavo med 5mp in 38mp.
5mp sem zbrisal, ker je kazalo lokacijo
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Komaj čakam, da po nabavi telefona grem iskat boljši app za kamero, ker ta vgrajen ne zadošča in dela slabo?!
bonk.gif
Isto velja za imenik/sms... Za veliko večino uporabnikov je dobra avtomatika najboljša izbira...

Ne rabiš nič iskati, ker pride telefon z vsemi tremi (OK za SmartCam nism sure) aplikacijami in lahko zamenjaš app v dveh tapih...

Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Tudi privzeta kamera dela čisto enake fotke, gre se za to, da samo Nokia Pro Cam omogoča manual kontrola in zajemanje celotne 36MP fotke. Nabrž je že predinštalirana ane?

Ne dela enakih fotk:
http://www.allaboutsymbian.com/features/item/18351_Lumia_1020_and_its_oversamplin.php
http://www.allaboutsymbian.com/features/item/18042_The_first_big_PureView_battle_.php

Sicer pa je phonearena je naredil povsem neodvisen blind test, kjer so bralci izbirali najboljše slike niso pa vedeli iz katerega telefona so:
http://www.phonearena.com/news...parison_id48050

And so, with the whopping 62% of all votes, the Lumia 1020 has left the Galaxy S4 (2nd, with 20% of the votes) and the iPhone 5s (3rd, with 11% of the votes) far, far behind. The other three smartphones that took part in the competition were left with the laughable 2.6% for the LG G2, 1.5% for the iPhone 5c, and 1.3% for the HTC One.

Torej se jasno vidi, da ni nobene primerjave z ostalimi telefoni, daleč najboljša je L1020... Ideje o iphonih kot boljši možnosti lahko pozabite..
wink-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
in ti slepo verjameš blind testu phonearene, katastrofa .....

PS: 99% študentov v SLO za diplomsko nalogo napravi anketo tako, da sami pripravijo obrazec in ga izpolnijo - zelo verodostojno ...

Pa ne vzet SLO kot izjeme in da je drugod drugače, vsi iščejo bližnjice ... samo nehajte že popat linke raznih *aren
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Lej sam sem glasoval na tem blind testu in sem ocenil ravno tiste slike za najboljse, ki so bile na koncu razkrite, da so narejene z L1020. Tako, da tu ni bilo nikakrsnih "studentov"
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Lej sam sem glasoval na tem blind testu in sem ocenil ravno tiste slike za najboljse, ki so bile na koncu razkrite, da so narejene z L1020. Tako, da tu ni bilo nikakrsnih "studentov"
smile-1.gif

Ok, mene ni treba prepričevat, da ima 1020-ka najboljše slike, brez dvoma se strinjam s tem
wink-1.gif

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
In ti primerjaš študentske ankete z internetnim izborom pikic? Kot da bi izjavil, ne te muhe pa niso same prišle na drek krava jih je tja dala.
stupid-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
ja. Glih gledam v trogini za nokio slo, pa nimajo nikjer tega stojala in ne onega dodatka, da telefon spremeniš kot v digitalca ... če že reklamirajo, zakaj tega ni v trgovini?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.
A blendo (zaslonko - f) lahko nastavljaš manualno? ali je v Procam tako kot pri 920tki..torej samo čas, iso..blende pa nikjer? Ker to potem še vedno ni potem polnega manuala :/

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Mislim, da ni telefona, ki ne bi imel fiksne blende.

Pro Cam:
... manual controls to change exposure, shutter speed, ISO, white balance and focus.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Zdaj pa napišem moje največje težave z L1020 ozirma z W phone sistemom.

- Ko se pogovarjam po telefonu, si ga navadno nasloniš na ramo in stisneš ob uho, navadno ga ne držiš 3 cm od obraza in ja on to razume, kot , da sem prekinil klic, zadeva je zelo moteča, je kaka rešitev ?

- Vedno, ko restartam sistem mi prestavi jakost zvonenja na 0, včasih pa celo izklopi zvonenje , tako če pozabim vsakič na novo to popraviti mi sploh ne zvoni , zakaj si tega ne zapomne ? Kaka rešitev ?

- Imam blutooth avtotelefon, na stari Nokiji symbian, sem lahko marsikaj nastavil, tu se ne da nič, je pa zanimivo, da v osebno vozilo BMW, ki ima serijsko vgrajen ta sistem, da ko jih upariš se zadeva poveže, izmenja imeni, vendar kličeš , da deluje samo v cca 30% primerov, ostalo, ko pokličeš je tišina, ne moreš v avtu prekiniti, zdi se, kot, da se ta BT povezava nekaj usuje ali pa da ni povsem kompatibilna, z staro Nokio je to v 99, 95 % delovalo vse BP , kaka ideja , kdo uporablja kak drug GSM z W8 z kakim BMW jem, bi rabil kak dodaten program , aplikacijo ??? Kaka ideja.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
matofil ... meni prvi dve funkciji nič ne zajebavata, prek blutootha pa tudi vse dela ok na drugi telefon .. sem tablico povezal preko blututa, pa je brez težav vse lepo preneslo in povezalo ... mogoče ti bodo znali pomagati na mobitelu.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@matofill, z mojim E6 in E90 ni bilo nobenega problema, W8 pa žal še nisem testiral. Sumim da mora biti nekaj narobe na W8 BT.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Tisto, da telefon na ramo naslonis, delujejo klici brez tezav. Pomoje ti nekako "cudno" drzis telefon
smile-1.gif
senzor za blizino , ki je pri slusalki,mora bit ves cas pokrit, oz. Ne vec kot kaksen cm od usesa. Ce imas dlje se ti ekran aktivira in pritisne tipka za koncanje klica.
to imajo vsi touchscreen telefoni tako reseno.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Mislim, da ni telefona, ki ne bi imel fiksne blende.

Samsung Galaxy S4 Zoom?

Sem mislil mobilnega telefona. Telefon, ki ne gre v zep, ni ravno mobilen
smile-1.gif

Ampak v teoriji pa imas prav. Tisti cegu ima tudi funkcijo telefoniranja.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Tisto, da telefon na ramo naslonis, delujejo klici brez tezav. Pomoje ti nekako "cudno" drzis telefon
smile-1.gif
senzor za blizino , ki je pri slusalki,mora bit ves cas pokrit, oz. Ne vec kot kaksen cm od usesa. Ce imas dlje se ti ekran aktivira in pritisne tipka za koncanje klica.
to imajo vsi touchscreen telefoni tako reseno.

Mogoče mu pa senzor ne deluje? Ker drugače mi ni jasno kaj ga to muči.
smile-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Tisti, ki ima lumio 1020 ... kako hudiča preneseš pesem v .mp3 formatu v ringtones mapo? Na navodilih piše, da prenesem glasbo pod ringtones, ter jo potem najdem pod melodije in zvonjenje .. ampak notri ni niti ene pesmi, ki sem jo dodal v mapo ringtones ... Niti ni opcije, da bi vsaj refresh stisnil notri ...

Če je že kdo sprobal, kako mu je kaj uspelo?

Tu so sicer navodila, ki ne pomagajo prav veliko ... http://www.windowsphone.com/sl-SI/how-to/wp8/start/add-ringtones-to-my-phone