Nokia Lumia 1020

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
tako:
varna-odstranitev.jpg

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.588
1.254
113
ne verjamem.

Imam zgleda poseben USB ključ... če ga varno ne odstranim, potem skopirane podatke pozabi. Večkrat sprobano.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Jah lahko da ima kluc kak predpomnilnik in ne konca zares zapisovanje ko to okno pokaze. Lahko se dogaja kako Windows opravilo na disku, lahko da čip od flash diska premika sektorje,.... Šanse da gre kaj narobe, če ne daš varne odstranitve so, je pa res da te šanse zmajšaš skoraj na nulo(1 proti 10 000) če vedno počakaš da se nič ne kopira in če uporabiš NTFS format z journaling in ne FAT32, ki te varnostne zadevce nima

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Ena kolegica me sprašuje kater telefon ... sem rekel, kako lumio.

Kaj je sedaj razlika med temi.

925 in 24x 1.58 €

920 in 24x 9€

625 in 24x 8€.

Da ne bom googlal 2 uri.... Mislim, da ga rabi bolj kot ne za telefonirat pa mogoče fotoaparat.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
L625 je low end zadeva, nič posebnega. Sklepam, da je 925 15€ in ne 1.5€?
smile-1.gif
Če je takšna cenovna razlika med L920 in L925 potem naj vzame L920.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Moje mnenje, če se gleda na €, potem zna biti 625 čisto zadovoljiv telefon, sploh, če gre za klice/SMS/fotke za gledanje na telefonu, objavljanja na Facebooku, ipd. Če je v igri bon in mora biti Lumia pa jaz ne bi razmišljal - 925. Saj ne, da bi bila kaj dosti boljša od 920-ke, je pa lažja. Minus napram 920 se mi edino zdi manj spomina 16 vs 32 GB in če misli hraniti dosti fotk/glasbe/etc na telefonu, potem pa 920-ka.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Mah sem ji rekel 920, da bi jaz. Na začetku me je od ajphona spraševala
evil.gif

Odločila se bo pa že sama, je že dovolj velika.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Če te je tudi za iPhone spraševala potem ne gleda najnižji cenovni rang. Ženske imajo rade lažje, tanjše telefone zato bi bil best buy od Lumij zanjo model 925. Poleg tega ima še zelo dobr fotoaparat, ženskam zdej to kar veliko pomeni, ker se slikarjo s kolegicam, delajo selfie
smile-1.gif
in objavljajo na FB, instagram, itd... Pa kakšne spomine iz izletov, žurov itd..

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Še vedno ne gre priklopiti na računalnik. Zvok pa vsedela, ko se povežem z računalnikom, pa baterijo mi polni normalno. Edino v mapo me ne spusti. Ne vem kaj naj naredim ... Windowsa zaradi tega sranja ne bom na novo nalagal.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Vse imam. Tudi preko te aplikacije ne poveže telefona z računalnikom. Za popizditi. Na drugem računalniku pa nisem mogel povezati s telefonom, ker je napisalo da gonilnika za MTP USB Device .... Niti ročno ni šlo.

Tu sem našel nekaj na to temo: http://answers.microsoft.com/e...59-c06864554cbe
Vendar tudi meni ni šlo.

V svojem računalniku sem potem v "Upravitelju naprav" odstranil vse gonilnike za usb, še posebno vse gonilnike pod "Naprave z univerzalnim serijskim vodilom" - RM-875|Nokia 909 dvakrat.

Sicer pa pod "Prenosne naprave" kaže, da je MTP USB Device nainstaliran. Sem ga vseeno odstranil in nazaj dal, pa isto kot prej.

Kaj je to potem kaj s telefonom narobe, ali z računalnikom?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Na drugem računalniku pa nisem mogel povezati s telefonom, ker je napisalo da gonilnika za MTP USB Device ....
Si imel ta drugi računalnik povezan na internet?
Ker bi ti moglo avtomatsko namestiti.
Pa imej na PC vsaj Win 7 ali Win 8.
Ker to je res nenavadno, da ti ne bi zaznalo telefona...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
QI brezprekinitveno napajanje poročilo, ki sem ga obljubil. Zadeva zgleda easy na prvo žogo, no v glavnem na Deal extremu sem kupil QI polnilno ploščico z poštnino za 22 USD, ki je prišla v 6 tednih. Postavljam telefon gor nič od nič ...............

Raziskujem in ugotovim, da rabiš polnilni ovoj srajčko zelo lahko in je tudi hkrati zaščita telefona zadnjega dela in težje ti telefon pade z rok, ker ima na straneh rahle izbokline potem in ni več gladek na straneh.

No ker sem imel toliko težav sem šel kar na teleray v prodajo, kjer so sami uredu in uslužni prodajalci ...... In nataknemo ta ovoj CC-3066 in testiramo in z mojo ploščico ne polni ....... ????? Ko smo stestirali ene 5 njihovih telefonov je sicer moja plošča enega uspela polniti 4 pa ne ......
tongue-1.gif
sem odprl že disput na Paypalu.

Ja, sicer na Telerayu niso imeli nič proti mojemu kitajskemu QI polnilcu, skratka nič v stilu, da bi moral biti original, samo čudili so se zakaj ne dela, ker naj bi bili po standardu, so pa povedali, da eni komaj polnejo, da moraš res zadeti pravo točko, eni njihovi Nokia DT-900 pa to res delajo celo na nekaj cm in tudi , kar čez ovitek telefona, če ga imamo. Torej te ploščice polnilci QI so eni "močnejši" eni pa zelo "švohceni" in če ni vse idealno sploh ne polnejo. No ovoj za 1020 stane slabih 28 eur, ta napajalna ploščica, ki sem jo potem tudi kupil pa dobrih 82 eur.

Torej pazite, kaj kupujete, očitno so tile kitajske QI ploščice, vredne res samo toliko, kot imajo ceno ( bolj malo) in tako ni nujno, da vam bo na koncu zadeva delovala.

Nazadnje urejeno:

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
QI brezprekinitveno napajanje poročilo, ki sem ga obljubil. Zadeva zgleda easy na prvo žogo, no v glavnem na Deal extremu sem kupil QI polnilno ploščico z poštnino za 22 USD, ki je prišla v 6 tednih. Postavljam telefon gor nič od nič ...............

Raziskujem in ugotovim, da rabiš polnilni ovoj srajčko zelo lahko in je tudi hkrati zaščita telefona zadnjega dela in težje ti telefon pade z rok, ker ima na straneh rahle izbokline potem in ni več gladek na straneh.

No ker sem imel toliko težav sem šel kar na teleray v prodajo, kjer so sami uredu in uslužni prodajalci ...... In nataknemo ta ovoj CC-3066 in testiramo in z mojo ploščico ne polni ....... ????? Ko smo stestirali ene 5 njihovih telefonov je sicer moja plošča enega uspela polniti 4 pa ne ......
tongue-1.gif
sem odprl že disput na Paypalu.

Ja, sicer na Telerayu niso imeli nič proti mojemu kitajskemu QI polnilcu, skratka nič v stilu, da bi moral biti original, samo čudili so se zakaj ne dela, ker naj bi bili po standardu, so pa povedali, da eni komaj polnejo, da moraš res zadeti pravo točko, eni njihovi Nokia DT-900 pa to res delajo celo na nekaj cm in tudi , kar čez ovitek telefona, če ga imamo. Torej te ploščice polnilci QI so eni "močnejši" eni pa zelo "švohceni" in če ni vse idealno sploh ne polnejo. No ovoj za 1020 stane slabih 28 eur, ta napajalna ploščica, ki sem jo potem tudi kupil pa dobrih 82 eur.

Torej pazite, kaj kupujete, očitno so tile kitajske QI ploščice, vredne res samo toliko, kot imajo ceno ( bolj malo) in tako ni nujno, da vam bo na koncu zadeva delovala.

Hvala. Moja 920 ima QI že vgrajen, očitno pa bo treba odšteti kak evro več za kvalitetno polnilno postajo.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Če drugega ne, si vsaj preverite polnilni tok, da ne bo potem razočaranj. Odstopanja so ogromna.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
je kje v telefonu kakšna opcija ali aplikacija, da lahko preveriš čisto vse programe, ki trenutno potekajo v ozadju? Na primer maili, vreme, itd ...

Tista opcija, ki je v telefonu "opravila v ozadju" mi deluje nekam čudno ... Blokirano imam čisto vse, ki je tam notri, pa se vreme, na primer, še vedno prikazuje ... zraven tega pa mi nekaj baterijo spet žere kot sam hudič, saj morem to sranje polniti že skoraj vsak dan, pa skoraj nič ne delam na njem, edino to, da enkrat ali dvakrat na dan pokličem punco ali pa ji pošljem ene 10 smsjov.

Rad bi nekaj, da bi se dalo videti čisto vse aplikacije, ki tečejo v ozadju.

Tista opcija "opravila v ozadju" se mi zdi, da ne prikaže vsega in mi deluje nekako tako kot na Windowsu "Upravitelj opravil", kjer pod procesi vidiš nekaj programov, ki trenutno tečejo v ozadju, med tem ko v "Podrobnosti" vidiš vse programe, ki tečejo v ozadju.