Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
glede navigacije:
res ni tko zlo simpl, si je treba kr čas vzet, pa tut jst že dolg nisem tega počel, tko da bi ti lahko bolj mal pomagal. boljš, da prepustimo tole bolj izkušenim, pa oni poročajo če sploh gre:)

Kolegu sem naložil Garmina na 5800.
Malo zafrkancije je, ker je treba naložit tudi programček Virtual key, šele nato navigacijo.
Garmin deluje dobro, le hišnih številk ne moreš izbrat po vpisu ulice.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Mene osebno ta telefon ni prepričal. V primerjavi z iphonom mi ima slabši ui, slabše tipkanje sporočil, slabše prikazovanje odpiranja strani, mi je malo predebel in preozki (me začnejo boleti prsti in dlan po daljši uporabi). Ima pa boljši fotoaparat od iphona. Ostajam na E71.
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
zakaaaaaaj 5800 primerjate sploh z ifonom????
confused-1.gif

kot, da bi na vsak nacin hotli primerjat jumbo jet pa F16..

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Skoraj tak je ja. Telefona sta dokaj neprimerliva. Glavna razlika je Operacijski sistem , k temu spadajo vse igre in aplikacije in je že zaradi tega Symbian neprimerljiv z Mac OS, ker je na slednjem vse precej bolj dodelano.Predvsem igre. Tudi zaslon je drugačen in bolj prijazen prstom. Pravtako kvaliteta izdelave, ki je sicer na iphone 3g slabša od iphona 1gen, ampak še vedno zelo dobra - nobenega škripanja in podobno.Zaj pa če hočeš , da telefon deluje hitro, enostavno in uporabno - uporabniška izkušnja , je pač treba dat več denarja zanj, ker pač nima konkurence oz. ni mu podobnega, vsaj po softveru ne in aplikacijah.

btw Edini iphone killer je iphone 3G
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Hehehe, recimo no.
grin1.gif
Citat:
Telefona sta dokaj neprimerliva.
grims-1.gif

Prvi iphone se je men tud zdel bedn, zaradi pomanjkanja GPS-a in 3G in seveda zaradi tega se mi je zdel precenjen.
3G verzija pa je bla vredna vsakega evra
wink-1.gif

pozdrav.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Pravzaprav je iPhone bil totalno neuporabna stvar, dokler niso izdali knjižnice (SDK). Ko je to prišlo ven, je pridobil skoraj vse funkcionalnosti ostalih telefonov, ki so njegovo odločilno prednost - multitouch zaslon nadgradile.
Sedaj s 3G verzijo si pa pridobil kaj? Če imaš 3G vklopljen zdrži komaj en dan, GPS je pa tudi še bogi, dokler ne bo programa, ki bo zmogel normalno navigacijo (Garmin, TomTom, iGo). Ko bo kakšen program za to + za urejat Office datoteke in z možnostjo iskanja, ter unlockan BT vmesnik, da boš lahko pošiljal vse datoteke preko BT-ja, mu bo manjkala samo še boljša kamera, katere večina niti ne potrebuje. Takrat bo iPhone najjaæi igralec na trgu in bo doživljal ovacije tudi s strani ostalih uporabnikov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
... Takrat bo iPhone najjaæi igralec na trgu in bo doživljal ovacije tudi s strani ostalih uporabnikov....

To se ne bo nikoli zgodilo... iPhone je ( tako kot se nekateri drugi izdelki, ki malce strlijo iz sivega povprecja) enim vsec, drugi ga pa videti ne morejo...
Nekako podobno kot s Smartom, VW Herbijem, Minijem, dizajnerskimi izdelki Bang & Oluffsen, ...

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Moja sošolka ima IPhone. Jaz pa imam 5800. Tako da sem jo prosil naj mo malo posodi IPhone. Malo sem ga pregledal, in ugotovil, da je IPhone kar neki. (vsaj za potrebe, ki jih rabim jaz) Zvok sploh ni primerljiv, IPhone je tudi VELLLIKO težji. Fotoaparat je nič proti 5800. IPhone je malo hitrejši,se ga pa težje upravlja. Nokia prime tudi z rokavico IPhone pa ne.... Tudi pisanje sms sporočil je veliko bolj udobno na 5800.

Tako da NOKIA 5800 Xpressmusic je boljša kot IPhone

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.125
10.990
113
kod Džej-Zija
Touch Pro pa zaradi hardverske tipkovnice in resolucije ekrana boljši od obeh naštetih....
evil.gif

.... za moje potrebe.
grin1.gif
Drugi imate pa verjetno drugačne prioritete.