Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa je tut men ratal dobit v roke tale telefon:)

minusi
- galerija je počasna ko je notri veliko velikih slik
- ne da se urejat bljižnic v express meniju (vsaj jst nisem našel)
- tipkovnica samo qwerty, in si primoran telefon držat z dvema rokama. htc hd ima to boljš rešeno
- kako se zapre/ubije odprto aplikacijo? tišči tipko za meni, kaj pa potem? edina varjanta, da odpreš aplikacijo in jo zapreš. vendar če app zmrzne potem moreš vbistvu počakat al pa telefon reštartat
- sylus, hehe tole pa je iz kinderjajčka:( s trzalico pa nisem probal kako gre, ker je sam niti ne bi nosil na telefonu.
- manjka mi ena tipka na ohišju, kamor bi si lahko dodal par bljižnic
- modra barva mi je grda:)
- rob okoli ekrana, bi lahko bil malo manjši (pomaga pa pri drsenju po menijih če uporabljamo slajder)

plusi
- prva stran ima lahko clean look in je tako brez bljižnic (razen imenik in klicanje)
- lastna slikca za ozadje dobesedno čez cel ekran
- tipka za zaklepanje mi je všeč
- presenečen nad hitrostjo menija.
- cca 99% stvari se da delat smo s prsti
- fotič se hitro zažene

nekaj vmes
- ohišje je res zlo ceneno, vendar ne šrkiplje
- tipkanja se je potrebno navadit, sam glede na moj način tipkanja in velke prste, mi je kar ratalo
- za današne čase in za telefon brez kakih izvlečnih delov(tipkovnica...) je kar debel.

tolk po eni uri uporabe med delom:)

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

- tipkovnica samo qwerty, in si primoran telefon držat z dvema rokama. htc hd ima to boljš rešeno
- manjka mi ena tipka na ohišju, kamor bi si lahko dodal par bljižnic
- modra barva mi je grda:)

Ima vse tipkovnice. Mini qwerty, qwerty in pa "navadno".

Bližnjice na meniju lahko daš namesto stikov. Jaz imam nastavljene 4 bližnice.

Prav lepa je modra. Drugače pa bi lahko kupil rdečo.

Kje si pa ti kupil ta telefon.
Plus to:
Vredu je, ko daš telefon na uho, da bi klical, se sam zaklene.
cheer.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kak to misliš navadno tipkovnico? jst je nisem našel. našel sem samo: mini qwerty(skoraj rabiš očala in pa nujno palčko), qwerty veliko, katera se zarotira po dolžini ekrana, pa rokopis. tipkovnice v obliki kot smo jih vajeni na "navadnih" telefonih, da imaš na eni tipki po tri črke pa nisem našel. če ima potem je kul.

vem, da lahko daš na namizje bljižnice, sam men to ni všeč, mam rad clean look, čim bolj prazno, torej brez vseh bljižnic. N73 in še veliko drugih imajo v ta namen multimedijsko tipko za 4 dodatne bljižnice.

pa budilko vtišaš, če ga okol obrneš men se zdi. nisem probal, samo v meniju videl.

nisem je kupil, samo za malo igrat sem jo dobil. če bi že kupil bi pa kupil rdečo ali pa črno

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Greš v novo sporočilo, No, in ko imaš celozaslonsko, klikneš v desnem spodnjem kotu tisti gumb, za zbirat "vrste" tipkovnic. Klikneš tisto, pa klikneš Alfunumerična tipkovnica. Ti pa povem, da je boljš celozaslonska.

Saj na ekranu lahko naštimaš da je prazno, meni je to brezveze. Tisto z budilko je pa tudi res.

Lazyass

Zelenc'
29. nov 2008
23
0
1
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

- kako se zapre/ubije odprto aplikacijo? tišči tipko za meni, kaj pa potem? edina varjanta, da odpreš aplikacijo in jo zapreš. vendar če app zmrzne potem moreš vbistvu počakat al pa telefon reštartat

Če sem prav videl na filmčkih gre tkole: tišiš tipko za menu, in potem za kakšne 2-3 sekunde držiš prst na ikoni aplikacije in se ti opdre meni in klikneš close
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
kolk vem bo tam na voljo komaj konec februarja?! tak da ne še takoj it
tongue-1.gif
bo mel kak operater to počasi pri nas?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
govoril sem o barvi operaterja (rdeč=mobitel, zelen=simobil ali tuš, oranžen=t2...)