Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
ksz

Mene pa še nekaj zanima ... če kupim telefon v tujini >> kaj morem doma vse nstavit da bodo delali SMS-i? Pa povezovanje na Planet?

Kje dobim te nastavitve?

In še kako je z menjavo jezika v slovenščino? (Sicer jezik mi ni problem, bolj me zanimajo ostale nastavitve)

LP

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Poklici operaterja na tehnicno pomoc in prosi, da ti posljejo nastavitve za MMS in GPRS in za kateri telefon se gre. Cez nekaj sekund prejmes sms z nastavitvami, ki jih shranis in rebootas telefon.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
In še kako je z menjavo jezika v slovenščino? (Sicer jezik mi ni problem, bolj me zanimajo ostale nastavitve)

Če ima telefon vgrajen jezik ga samo zamenjaš, če ga nima moraš obiskat serviserja, da ti zamenja jezikovno področje.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
ksz

Mene pa še nekaj zanima ... če kupim telefon v tujini >> kaj morem doma vse nstavit da bodo delali SMS-i? Pa povezovanje na Planet?

Kje dobim te nastavitve?
Imam nov telefon iz Nemčije, za Mobitel sem poslal samo SMS z besedo UMTS na 1918 in je takoj vse delalo!
cheer.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Tako telefon sem že nabavil :) Nastavitve so se nastavile same po vstavitvi Mobitel Sim kartice, tako da deluje vse BP ... Jezika ne bom menjaval, bom uporabljal kar tuj jezik, ki je OK.

Zdaj pa me še nekaj zanima ... je kdo sprobal na tej nokii program Nokia SportsTracker?

Na njihovi uradni strani, med izborom modela telefona te Nokie ni na seznamu ... poskusil sem z drugo verzijo Expressmusic, pa mi po inštalaciji javi da ni kompaktibilna ...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Je kdo že menjal slog pisave? Znal sem to na N73, zdaj mi pa dela težave fontrouter LT, ki bi ga moral inštalirati skupaj z fontrouterman-om, vendar ga ne najdem za to različico symbiana.

Mirc23

Zelenc'
10. dec 2009
1
0
1
Tudi jaz imam ta telefon in imam sledeč problem: kako hudiča si lahko organiziram glasbo in slike ter video posnetke ki jih imam na telefonu? Z nokio pc suite (ali pa ovi suite) imam precej problemov, saj nisem prej nikoli uporabljal veliko pc suitov. Torej, ko v galeriji gledam slike mi kar vse nameče skup. Rad pa bi jih razvrstil po mapah. Prav tako z glasbo- rad bi razvrstil glasbo po zvrsteh. To poskušam narediti preko pc suite, sam potem tega v telefonu ne prikaže.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Mape sem si jaz kar v telefonu samem naredil za slike in če ne odprem te mape, slik ki so noter ne vidim. Seveda so te mape samo v telefonu, če telefon priklopiš na PC niso vidne.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Malo se igram z pisavami, sem le našel nek pameten vodič....... dela na 5800 in mi je delalo na N73, nasploh dela na vseh nokiah s symbianom.... guide je v angleščini, kopiran iz ipmarta:

Here's the guide:

1. You require the following softwares on ur phone before u can use custom font.

FontRouter LT for v9 Build20071109 (download from FontRouter[1] LT for v9 Build20071109 unsigned and sign it[search the forum]. Dont install it at the moment)

X-plore (search the forum for its download link. Download and install it)

2. A very important step:
Install FontRouter LT for v9 Build20071109 on ur MEMORY CARD and not in your phone memory

3. After installing it, open X-plore and goto C:\data folder and create a New Folder and name it Fonts. Here C:\ points to ur internal memory
Then open the following folder E:\data\fonts. Here E:\ is the path of your memory card.

4. There you will find a file named FontRouter.ini .Move ur pointer over this file and Click "2" on ur keypad or Menu - Edit - Move to move this file to the folder C:\data\fonts . Now ur folder E:\data\fonts will be empty. Delete this folder

5. Now goto the folder C:\data\fonts. There u will find the file u moved before i.e. FontRouter.ini .Click "8" on ur keypad or Menu - File - Edit.

6. A new window will open n x-plore where we shall edit this file. Now u will have to scroll down a bit down where u shall find the following text written:
;Extra font files to be loaded
ExtraFontFile=\Data\Fonts\*.*

Bring ur cursor in front of \Data and add C: before it so that it becomes
;Extra font files to be loaded
ExtraFontFile=C:\Data\Fonts\*.*

Now click Menu - Save and exit this window

7. We are almost done now. Just copy ur new font file to the folder C:\data\fonts. Exit X-plore and restart ur phone.

8. If everything is fine, u shall see ur new fonts activated.

Note: If ever u want to again change ur fonts, just edit the file FontRouter.ini again and look for the string
; Enable/Disable main function of FontRouter
; Default=1
Enable=1

Change Enable=1 to enable=0
Enable=0

Restart ur mobile. Now just put ur new fonts in c:\data\fonts and remove the old ones. Again edit fontrouter.ini and replace enable=0 with enable=1

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Pri novem telefonu je odpovedala vzmet stranskega drsnega stikala za vklop displeja.. Ne vrne se samo v prvotno lego.
Vrnemo Mobitelu, ali pošljem na servis po pošti.
Ali Mobitel da nadomestni telefon za čas popravila.?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Lahko daš Mobitelu pa oni pošljejo telefon na servis dalje, lahko ga pa tudi sam odneseš. Mobitel da nadomestni telefon če sam tako zahtevaš, sicer pa ne.

princip

Pripravnik
20. avg 2007
113
0
16
Lj
ksz.

Se je že komu pojavilo to na ekrančku desno zgoraj, kot je na sliki? Telefon in pom. kartico sem formatiral (pred formatom tega ni bilo, formatiral sem zaradi počasnosti telefona...) in je bilo vse uredu, potem sem naložil vse aplikacije, kot sem jih imel pred formatom in čez nekaj časa se mi je pojavil desno zgoraj okvirček z nekimi številkami, ki se par sekund spreminjajo, potem pa zginejo (to se pojavi, ko pritisnem menijsko tipko in potem aplikacije, drugače tega ni).
Seveda bom spet formatiral in gledal kaj nalagam. Mi je pa čudno, da prej tega ni bilo z istimi oz. še več aplikacijami.
834089-Scr000001.jpg

Priponke

• 834089-Scr000001.jpg
    834089-Scr000001.jpg
    26,4 KB · Ogledi: 209

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
imam problem ki ga nevem kako izklopit namren doma imam router in GSM se mi avtomatski povezuje na njega tako da se sam wlan vklaplja .kako se to izklopi ne najdem kako ..probal sve živo
prikaz razp.omrežja WLAN - NIKOLI
Preizkus povez. z inter, - nikoli ne zaženi.
a se klub temi vedno poveže

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik Mirc23 pravi:
Tudi jaz imam ta telefon in imam sledeč problem: kako hudiča si lahko organiziram glasbo in slike ter video posnetke ki jih imam na telefonu? Z nokio pc suite (ali pa ovi suite) imam precej problemov, saj nisem prej nikoli uporabljal veliko pc suitov. Torej, ko v galeriji gledam slike mi kar vse nameče skup. Rad pa bi jih razvrstil po mapah. Prav tako z glasbo- rad bi razvrstil glasbo po zvrsteh. To poskušam narediti preko pc suite, sam potem tega v telefonu ne prikaže.

Jaz si glasbo organiziram z Ovi playejerjem.

Slike z Ovi suite. Sicer shrani na komp v mape po mesecih ampak lahko znotraj Ovi suita kreiraš albume in nato dodaš slike v albume.

Z videom pa je zaenkrat problem ker Nokia video manager deluje z Pc Suite tako da moraš imet potem Ovi Suite in Pc suite.

Ovi suite mi je bolj všeč nima pa še video managerja zaenkrat.

Lp

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Nova programska oprema za Nokio 5800

Nokia 5800 XpressMusic software update (v40.0.005)

Speaking of dated UI software, the Nokia 5800 XpressMusic just got an update as well. The new firmware brings it up to speed with the Nokia 5530 XpressMusic and the Nokia 5230. We installed the update and poked around to see what's new as there's no official changelog yet.

The most noticeable change is the homescreen - the Contacts bar as we've seen it on the Nokia 5530 and the 5230 is now available on the Nokia 5800 XpressMusic. This means instead of just four contacts you can put a lot more and they are side scrollable. There are also four applications shortcuts at the bottom.

Nokia 5800 XpressMusic homescreen before and after the update

The Nokia 5800 XpressMusic also finally got the long awaited kinetic scrolling too - it works throughout the whole UI (except in the main menu). It goes really fast too - a single fast sweep now scrolls a lot more than it used to on, say, the Nokia 5530. Another simple but very welcome usability update is that tilting the phone sideways while typing text automatically switches to the landscape QWERTY - no more landscape 3x9 keypad nonsense.

Other changes concern the incoming call screen and the ringing alarm screen (when the phone is locked) – now they feature two sliders. For the incoming call they work as Accept and Reject and for the alarm – as Snooze and Stop.

The Nokia 5800 update is not available over-the-air just yet, so if you've got your hands itching to get it, you have to update your Nokia 5800 XpressMusic using a computer and the Nokia Software Updater application.