Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
men se zdi, da sem jst dal še 2€ več za celo.
najboljš da pokličeš pa vprašaš. po opisu bi rekel, da je za cel telefon.

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Zdravo! Mene zanima, če je kdaj mu tale nokia čisto zamrznila, da ni več nikamor hotla jt? Se pravi, zanima me, ali obstaja kakšna bolj elegantna rešitev za force quit kot to da odstraniš baterijo?

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Je že zamrznila, predvsem se mi je to zgodilo na koncu klica, je ostal ekran mrtev, ni reagirala na nobeno tipko. Pomagal je samo izklop, na zadnje pa se mi še ni hotela nazaj vklopit, moral sem odstranit baterijo, da je prišla k sebi.

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Nekaj dni imam N5800. Danes sem poklical v svoje predal. Pa mi reče:"vtipkajte geslo ali kodo... in pritisni lojtro"

Kako naj vtipkam, če ni tipkovnice? Pod Možnosti sem pogledal pa se je ni dalo vklopit.

pshemee

Pripravnik
1. feb 2008
91
0
6
klik
smirk-1.gif

Slabo si ti to pogledal
grims-1.gif

Med klicem pritisni možnosti pol pa maš kr prvo Odpri klicanje.

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
pa videl sem "Odpri klicanje " pa se m ni zdelo primerno

iskal sem nekaj podobnega "pokaži tipkovnico"

hvala vseeno

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Prevod ni ravno posrečen, v ang. je Open Dialler ali Show Dialler ali nekaj podobnega, drugače je to to.

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
Zdravo!
Evo pa mi ga je začela tale nokia srat ... če kliknem neko ikonco npr. v glavnem meniju v desnem stolpcu, se mi odpre ikonca levo od te. Skratka, karkoli kliknem, se označi in klikne na zaslonu bolj levo. Potem pa pomaga, če telefončič mal stresam na vse strani --> očitno da se premakne tist senzor in potem spet vse deluje tako kot bi moralo. Za recimo pol ure, potem pa se težava ponovi.
No skratka, mobič bom nesel seveda na servis, sam je težava v tem, da sem firmware nadgradil na v21 s tisto spremembo tiste kode in potem update-om, potem pa sem tisto kodo nazaj spremenil na Vodafone-ovo. Skratka, ali sem uničil garancijo? Ali je možen downgrade firmware-a?
Ah, lepo sem se zajebal haha :)

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kaj pa če poizkusiš ponovno kalibrirat zaslon ali narediti hard reset (prej si naredi varnostno kopijo podatkov).

bagi

Zelenc'
7. mar 2009
9
0
1
ali je mogoce ze kdo preiskusil kaksen nosilec za kolo za tole nokia ali pa na kak drug nacin montiral gor. Predvsem zaradi Sport trackerja me zanima...

lp

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
ksz....

Rad bi inštaliral Garmina gor....... ker je to tukaj prepovedano me zanima če bi si kdo vzel čas pa mi zadeve malo razložil na privat, ker ne vem kako ga inštalirati? hvala
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ok, bom še tu napisal. eden uporabnik mi je tudi poslal ta navodila in so pomagala, Garmin je nameščen, ustavilo se mi je pri inštalaciji Mapsourca, pobral sem ga iz istega linka ki je podan v navodilih in mi zateži da ni našel nameščene verzije Mapsourca in da se bo inštalacija prekinila. Kot da je to samo nek update file, jaz pa rabim prav program, kje dobit to? Oz. kak to zrihtati?

Spider12

Zelenc'
4. jun 2009
13
0
1
Jap 5800 si lastim dober mesec. Vse lepo in prav, zadnje dva dni se mi dogaja, da mi ob klicu kolega (nastavljena slika klicatelja), telefon ugasne in se ponovno zažene. To se mi zgodi samo pri njemu slika je shranjena na kartico. V imeniku imam tudi druge stike s slikami ampak samo pri njemu mi frizne mobi.

Kakšna ideja?
Neki sem zasledil da bi naj sd kartice dobile slabe sektorje.

Ne vem.
Pomoč prosim.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Če se ti da, še tukaj prosim napiši rešitev za druge uporabnike. Tnx.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Catch je v tem da je fajn najprej na PC naložiti mapo (jaz sem naložil Adriaroute) in z mapo se je naložil tudi Mapsource. S tistim fajlom iz linka sem potem samo updejtal in zdaj je ok.

Aja, je mogoče v hišah oz. zgradbah slabši sprejem? Meni je ob prvem povezovanju 2 krat ženski glas rekel da ne najde satelitov, no po kar nekaj minutah ga je, ampak od 5 črtic signala je obarvana samo ena, pa še to rdečo. Bo v avtu oz. zunaj kaj bolje?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ali pa beri navodila, ki so ponavadi prilozena namestitveni sliki
smile-1.gif

Ti si verjetno pri MapSource CDju poskusal zagnati setup, ki je na root-u
smile-1.gif

V navodilih pa ponavadi pise nekako takole:
V mapi IMG zazeni CNEUNT2010Update_SLV.msi

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Aja, je mogoče v hišah oz. zgradbah slabši sprejem? Meni je ob prvem povezovanju 2 krat ženski glas rekel da ne najde satelitov, no po kar nekaj minutah ga je, ampak od 5 črtic signala je obarvana samo ena, pa še to rdečo. Bo v avtu oz. zunaj kaj bolje?

Seveda... ce si notri in se to ne blizu okna, potem GPS sprejemnik ne more "videti" satelita in prejemati signal z njega...
smirk-1.gif