Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Originalna torbica, ki je ponavadi prilozena izgleda nekako takole:

5800-POUCH-1.jpg

83d29fd36ef647dd80c6c89ee714572b.jpg

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
original euti k smo ga nekateri zraven dobil je vsaj men ne uporaben, ker gre telefon full tezko not in ven.

zlo podoben etui kot je na tvojem rvem linku, samo da je iz alu, sem si nabavil za N73 in mi ni vsec, ker zapiranje ni blo dobro, ce pade po tleh se sigurno odpre in telefon pade ven.

drugi tvoj link ima plastične dele, kateri po mojem lahko poškodujejo telefon. Plastika na plastiko drgne in po mojem to ni dobro.

silikonca ne bi vzel, ker občutek v roki ni dober pa ko ga imaš v žepu se vrjetno gor nabere full muckov

jst sem bi vzel tole ne vem, če je bil ravno ta ponudnik. Je pa zlo kvalitetno narejen. Nima plastičnih delov v notranjosti, tko da se telefon počuti ko dojenček v maternici:)) Pa vzadi imaš še uno plsatično sponko, da si ga lahko za pas zatakneš. To sponko lahko odšraufaš stran. Sam jst to ne nosim v žepu, imam za kake bolj extremen razmere.

Za zaščitno folijo ti priporočam invisible shield. Je res mau dražja, ampak jst je ne zamenjam. Enostavna montaža, fuuull manj prstnih odtisov, dobra vidljivost. Edini minus je malo slabše drsenje, ampak se privadiš. Razmišljam, da bi napisal en post za primerjvo med folijami, ker razlike so res velike.

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Fusion,
a ni ta ki ga ti priporočaš podoben (enak?) drugemu na mojem spisku (usnje) ?

Sicer pa, kje se da "tvojega" dobiti, razen ebayu (če mogoče kdo ve) ?

ps: jaz sem sicer že skoraj kupil silikonskega. Sem predvideval, da je najboljši.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tvoj usnjen je znotraj plastičen, moj je pa tudi znotraj usnjen. Na zunaj sta si pa zelo podobna.
Pri nas ga jst sploh nisem iskal, ker tut če ga imajo kje je sigurno dražji, kvaliteta pa čisto nič boljša.
Edin zaradi usnjenga roba je potem drsenje s prstom po slajderju težje. Spet odvisno za kaj uporabljaš telefon. Drugač pa vsi tej etujiji so bolj za prenašat telefon kot pa ga v njem uporabljat.

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
update-al sem Garmin 5.00.30 na 5.00.50 in sedaj se mi noče niti zagnat. Kaj bi bilo lahko narobe?

vugi

Pripravnik
15. sep 2008
55
0
6
Citat:
Uporabnik decko pravi:
update-al sem Garmin 5.00.30 na 5.00.50 in sedaj se mi noče niti zagnat. Kaj bi bilo lahko narobe?

sma na enakem. kakšen nasvet?
confused-1.gif

decko

Pripravnik
17. sep 2007
144
0
16
vugi...v aplikaciji upravljanje datotek poišči fajl GarminMobileXT.sis, ki se je prenesel v E folder in instaliri. Meni deluje

LP

Kla_Man

Zelenc'
10. jun 2009
12
0
1
Pa res rabite vse te zaščite za ekran kot je invisible shield? Telefon imam že nekaj mesecev in nimam nobenih prask (ok, ena zelo majhna na ekranu ki se komaj da opazi), pa nimam nobenih praskic. Etui je kdaj pa kdaj ob kakšnem takem delu poteben, tista invisible shield in podobno pa se mi zdi popolnoma odveč... Tale ekran je zelo kvaliteten glede prask in odtisov, ki jih z lahkoto zbrišeš s tisto krpico za očala.
smile-1.gif
Na žalost pa je ekran zelo slabo viden in skoraj neuporaben ob soncu... =/

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Ob močnem soncu je res bolj tako tako, če je ekran čist je ok, če je pa malo masten od prstov pa adijo, ne vidiš skoraj nič. Imam pa telefon 2 meseca, imam ga v etuiju (enem drugem, original je klinc kaj vredn), pa vseeno imam nekaj sicer zelo drobnih prask na ekranu. Zato si bom verjetno kupil folijo. Obstaja taka kjer se prsti recimo tudi manj poznajo?

Kla_Man

Zelenc'
10. jun 2009
12
0
1
Invisible shield, kot pravijo je najboljša. Malo več denarja, vendar če že kupuješ, bolje kupiti kvalitetno...

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
kaj pa je že kdo naročal Martin Fields folije? KLIK kak se obnesejo?

jaz mam sicer gor od brezprask.com tisto, ki dobiš za 10 eur en komad, pa se mi zdi da se preveč hitro zmasti in pol se več nič ne vidi na zaslon, sploh če si kje zunaj...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz
že na N73 sem imel gor folijo uno pocen od brezprask. Folija je bila po dobre pol leta uporabe že kr konkretno spraskana. Ok res, da je ekran vrjetno bolj odporen, samo vseeno. Telefon mi je enkrat konkretno padel na makadamu in ravno na ekranček. En kamenček je skoraj pretrgal folijo, je bila res zareza not, vendar pa ekranček brez praske;) Torej se mi je nakup obrestoval:)

Na tako velikem=izpostavljenem ekranu niti ne pomislim, da ne bi imel gor zaščite. Sem pač malo občutljiv na praske. Tut male, ki se skoraj ne vidjo;)

Sedaj imam invisible shield in jo priporočam. Full manj prstnih odtisov. Telefon nosim v žepu brez etujija in se vsi odtisi zbrišejo. Ko potegnem telefon iz žepa je čist. tut na soncu se mi zdi, da se bolj vidi kot z drugo folijo. Punca ima od brezprask uno mal dražjo, pa ni dobra. Full se masti, težko jo je prilepit, ker je mastna se slabo vidi na soncu...

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
ksz
Jaz tudi ne uporabljam zaščite, pač tolk pazim, da nimam v istem žepu ključev, drugače pa sploh ni problem. Pač pazim na stvar, je pa res da me pa kakšna praska tudi ne bi blazno zmotila :)
Tko kot me ne motijo odtisi od prstov ... sej mobi je zato, da se uporablja, ne pa das suženj telefona :)

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
kje si nabavil invisible shield?

tukaj http://www.digital-life.si/contact_us.php
sem šel kr osebno iskat. Majo prijazne punce;)
Ko prideš tja, je vbistvu na drugi strani parkinga kot je tabla nad vrati
grin1.gif

Je bla fora, k sem se zmenu po telefonu da pridem iskat in da imajo odprto, pridem tja, pa rešetke na vratih in vse temno in zaklenjeno. Sem že začel po tiho mrmljat kak so me nategenli, pol sem pa poklical, pa me je že deklina z druge strani parkinga čakala in mi mahala
grin1.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
kje si nabavil invisible shield?

tukaj http://www.digital-life.si/contact_us.php
sem šel kr osebno iskat. Majo prijazne punce;)
Ko prideš tja, je vbistvu na drugi strani parkinga kot je tabla nad vrati
grin1.gif

Je bla fora, k sem se zmenu po telefonu da pridem iskat in da imajo odprto, pridem tja, pa rešetke na vratih in vse temno in zaklenjeno. Sem že začel po tiho mrmljat kak so me nategenli, pol sem pa poklical, pa me je že deklina z druge strani parkinga čakala in mi mahala
grin1.gif

hehe, mega. kaj to za 17.50 eurov je za celo ohišje al samo za ekran ?