Ni rezervne gume v avtu......

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
No ja...

Jaz mam pol leta star avto pa ima rezervno gumo. Ni bilo nič posebej za doplačat ali se kaj rihtat okoli tega. Guma je noter in to je to.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Kot je avto teme že ugotovil, je kii očitno res je tako, drugod jo je večinoma mogoče doplačati.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
Rezervne gume ni več v avtomobilih, samo sistemi za napolnit pnevmatiko so.. Vpraš pač proizvajalca zakaj ne daje rezerve.. in to je skor pri vseh znamkah.

Ej Zvezdice si lahk vtakneš globoko v reKtum
priden.gif

Ne bluzi. Morda je tako pri Kii. Pri ostalih če ne drugače se da pa zadevo doplačat. In kot sem napisal nekaj postov nazaj, hvala bogu da sem jo doplačal. Drugače bi si lahko 14 dni star avto v rit vtaknu. Jo je na boku razparalo v dolžini 4 cm. Tista peno imaš lahko samo še za britje.

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Tud na kii se da doplačat, pazi v opremi urban + je rezerva že v avtu, Ceed ;-) Drugač pa če proizvajalec ne nameni za to prostora je pač ni.. in čedalje manj jih bo.

No in smo ugotovil, da se sam jamra. Pač doplačaj in si jo kupi, kaj naj :)

Aja zvezdice..ker obremenjevanje..
hysterical-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sej, za rezervno lahko daš eno zimsko iz garaže, pa je problem rešen. Drugače pa sem jaz pri Sportagu odstranil tist stiropor, kateri pride nad prostorom za rezervno in imam sedaj celo jamo zadaj, kjer lahko dam bicikel od ta malega + voziček + še kako špecerjo, ker drugače je s stiroporjem tako majhen plac, da bi glih samo voziček šel noter

Tile zgoraj iz Saudske Arabije ne hodijo sem gor....

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
Tud na kii se da doplačat, pazi v opremi urban + je rezerva že v avtu, Ceed ;-) Drugač pa če proizvajalec ne nameni za to prostora je pač ni.. in čedalje manj jih bo.

No in smo ugotovil, da se sam jamra. Pač doplačaj in si jo kupi, kaj naj :)

Aja zvezdice..ker obremenjevanje..
hysterical-1.gif

Ne bluzi u 3 PM. Možakar pravi da ima samo storopor notr in nič drugega. Kolker sem gledal pravilnik o opremi moraš imeti ali kit za flikanje ali rezervno gumo ali runflat gume. če noter ni nič, ni v skladu z zakonom. Sicer pa vaš velefirmo samo na avtonet pogledam, z kvazi poceni uvoženimi avti, za velki dnar pa mi je vse jasno. da sem jest pri Kii bi vam uradno uvozništvo vzel takoj.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
To so tudi meni rekli... Priznam pa, da ko sem ugotovil da ni rezerve, sem se šu brukat na servis.
Kupil sem litoželezne feltne za pozim in jih nabavil 3 komade, nato ugotovil, da nimam rezerve.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Sam tudi nisem pristaš kita (razlog je že Roberto zapisal), zato želim imeti v vsakem avtomobilu normalno rezervno gumo. Pri novih avtomobilih jih običajno ni zraven, temveč je kit in sicer iz dveh razlogov:
- varčevanje pri izdelavi, torej nižji stroški proizvodnje in dodaten zaslužek, ko tistim, ki želijo rezervno gumo, prodajo kot dodatno opremo
- nižanje teže avtomobila, kar se seveda odraža v nižji normni porabi in nižjem CO2-ju

Ker ne kupujem novih avtomobilov, rabljenih pa ne bom kupoval po merilu, če imajo rezervno gumo, pač kupim avto kot je, potem pa poskrbim, da je noter rezrevna guma. V mojem trenutnem avtomobilu recimo nisi niti mogel doplačati za nadomestno gumo (če se prav spomnim).
Po nakupu avtomobila sem si vzel 15 minut časa in pregledal oglase in čez dva dni je iz tega:
wp20141102008.jpg

nastalo tole:
wp20141102038.jpg

Torej original rezervna guma s celotnim kompletom orodja, ki paše zraven. Olajšan sem bil pa za celih 50 EUR (namig: odpadi in karambolirana vozila
smirk-1.gif
).
In to je to, ni ravno neka znanost, pa tudi tema na 5-ih straneh se mi zdi, da ni ravno potrebna.
grin1.gif

Se pa strinjam, da se je pred nakupom novega avtomobila potrebno pozanimati v to smer in dodatno naročiti, če želiš imeti rezervno gumo. Ob prevzemu pa preverit kaj je noter, ker glede na zgoraj opisane primere, očitno nekateri trgovci kradejo stvari ven. Ali pa zadeva dobi noge ob servisu.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
ti maš vsaj prostor za gumo, jest mam nek predal v tregarju kjer je to spravljeno...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Verjetno maš to prostor za pomožno rezervno kolo in ne pravo rezervno gumo. Vejetno boš mogu to iskat, ker pravo rezervno kolo ne bo šlo notr.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
brez zamere, men se to zdi nevarno, taka teža in če se zabijaš to gre po vseh beticah po kabini....

jebeštrga najbolj varno je vleko poklicat, pedersko amapak jebiga...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
brez zamere, men se to zdi nevarno, taka teža in če se zabijaš to gre po vseh beticah po kabini....
Ni zamere. Je pa zadeva z razlogom ''zasidrana'' ob naslonjalo zadnjega sedeža
grims-1.gif
.
Na kratko: če si nekaj želiš, to z uporabo nekaj kmečke pameti brez težav narediš. Lahko pa iščeš milijon razlogov in jokcaš nad proizvajalci, ki kao ''nategujejo''.
wink-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Mogoče res, sam občutek je pa slab... Čeprou se mi tole ne zdi kej preveč zasidrano...
Drugače pa se strinjam.
Je pa tud dobra stvar prtljačniki so sedaj ravni. Tudi tam kjer je nekoč bla rezervna je ponavadi blo vlažno in je gnilo notr na polno, sploh če so kjuke montiral...

Pri alhambri pa se spovnim, da je bila rezerva vpeta na nekašen vitel na koncu pa sidro... Ko mi je žena runkla v robnik, sem tisto čudo spustu, potem pa stisnit nisem mogu sidra ke je blo tko zarjavelo.

Skratka šovi so tud bli s'temi rezervami. Sem pa mu nesrečo z roverjem 216... mi je pa rezervo vtrgalo in fuknilo iz avta ven, je pa res da se je avto parkrat obrnil...