Ni rezervne gume v avtu......

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Kaj to pomeni, lom kardana? Kje se je odlomil, spredaj, na sredinskem zglobu, zdaj (hardy šajba)? Koliko star bemfl, koliko kilometrov?
tongue-1.gif

Kaj se je zgodilo in kako to, da si še vedno živ, če se je odlomil med vožnjo?
grin1.gif

Z eno besedo tudi BMW ni več to, kar je bil, za detajle pa beri tukaj....

http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=131069

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
To kaj misliš da je stiropor je pravzaprav rezervna guma iz novega superduperlahkega materiala
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Drugič kupi kvalitetno asistenco. Sem obstal zaradi podobnega razloga na AC pred Iv. Gorico, namenjen v Trebnje. Asistenco sem čakal celih 15 minut. V 1 uri sem bil up-and-runing z 2 novima gumama... in la¿ji za kakšnega stotaka pri Volkcu v Trebnjem.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Itak asistenca. Guma ti useka ponavadi pri polno naloženem avtu na najbolj nemogočem mestu na avtocesti. In rabiš pol ure da vso pyzdarijo zmečeš iz prtljažnika (po možnosti na sredino ceste, ker drugje ni prostora). In ker si alter DIY majster si odpreš pir in ženi rečeš "hold my beer and watch this". Pogreb je čez tri dni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik pino pravi:

... Sicer serviser pravi, da sem sam nekje pozabil gumo. Ker je avto že tri leta pri meni, se nimam kaj več prepirat z njim....

Pa si tega serviserja vprasal, od kod po njegovem mnenju potem tisti stiropor? Oz. ce ti lahko pokaze, kje bi naj se guma nahajala, ce je notri tisti stiropor...
smile-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Itak asistenca. Guma ti useka ponavadi pri polno naloženem avtu na najbolj nemogočem mestu na avtocesti. In rabiš pol ure da vso pyzdarijo zmečeš iz prtljažnika (po možnosti na sredino ceste, ker drugje ni prostora). In ker si alter DIY majster si odpreš pir in ženi rečeš "hold my beer and watch this". Pogreb je čez tri dni.

hysterical-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
raje kupim run on flat gume in se pricjazim na varno....
Zdej če ti jo pa res razfuka potem pa ja, samo to je pa res redkost.

Res pa je, da taka guma ni 50€ kot omejaš ti po komadu... To so pomoje najbolj jeftine na tržišču...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Znesek 380 EUR paše v kategorijo kakšnega stotaka, kajne? To pa verjetno ni več čip-šit poceni kitajska guma...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.011
182
63
Tako je. Sam sem kupil novo hondo, pa je namesto rezervne gume nek mini kompresorček in nek silikonski sprej, s katerim zasilno zaflikaš gumo, da se pripelješ do vulkanizerja.
Bolj je problem to, da ti na naših cestah zaradi udarnih jam gumo lahko raznese v trenutku in potem ti sprej ne pomaga nič.

2. okt 2007
3.795
2.280
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Kot zanimivost, BMW ji že vsaj 10 let nimajo rezervnih gum, oziroma so te le proti doplačilu, res pa je, da imajo praviloma vsi RFT gume, se pravi praznovozne , ko jo presekaš, se navadno z manjšo brzino pelješ dalje do vulkanizerja, kjer moraš potem kupiti novo, saj se ta tip gum ne popravlja. Ker sem imel 10 dni nazaj lom kardana na cesti lahko povem tudi to, da vas večina ljudi, ki imate avto kasko zavarovan vsaj pri Triglavu, ob takih primerih pozabi, da imate tam asistenco, torej pokličete Triglav asistenco in oni vam pomagajo urediti zadevo, seveda okvaro krijete sami, oni pa vam vseeno zastonj krijejo vleko in nadomestno vozilo.

Ni res, sem pred leti z RFT gumo pobral žebelj, pa mi je kasneje lahko lepo vulkanizer luknjo zaflikal.
Problem je bil ugotovit, kje spušča, saj se žebelj ni videl, senzor za nadzor tlaka pa je vsake 4 dni malo zajamral, na RFT gumi pa se ne opazi, da je prazna

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.559
113
EU
Ko sva kupovala novega JAZZ-a je v katalogu pisalo "v prtlažniku zasilno rezervno kolo za hitrost do 80 km/h"
Žena se sukala okrog avta in gledala v prtljažnik in me vpraša, kje je rezervno kolo? Notri je bil samo stiropor "kot v Kiji" in kompresor s šprejem.
Vprašam trgovca kje je rezervno kolo in pravi, da nobeden več nima tega, ampak je samo komplet za "flikanje". Pokazal sem mu napis v prospektu in je začudeno odšel do telefona in se nekaj minut pogovarjal s šefom. Po tem je povedal, da je enak model avta še v Kopru in jih bo poklical naj pogledaju v prtljažnik, če tisti ima rezervno kolo.
Tisti v Kopru je imel rezervno kolo, dvigalko in ključ. Naročila sva tistega iz Kopra
cheer.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Bravo žena! Hebeš barvo in vzorec oblazinjenja, pa recimo modri zob ali navigacijo, glavno da je rezerva v avtu.

Tako amazonko mel bom tudi jaz!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Bolj je problem to, da ti na naših cestah zaradi udarnih jam gumo lahko raznese v trenutku in potem ti sprej ne pomaga nič.

Kolikokrat ti jo je pa ze razneslo? Ce je seveda z gumo vse OK in preverjas vsake toliko casa, ce je dovolj napumpana
smile-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Ne smej se. Zadnji gumi defekt sem imel na avtocesti, na Torovem, tam okoli leta 2000. Na dvoosni prikolici sta se mi desni gumi pregreli (premalo napumpani in zato preobremenjeni), ena je pogorela do konca, preden bi se vžgala še druga pa sem k sreči že ustavil, ker sem začel opletat. Asistence takrat še ni bilo, tako da sem na Torovem na cestninski odpel prikolico, obrnil, šel domov po rezervo in dve paleti, potem pa na avtocesti podložil prikolico s paletami zadaj in jo navil spredaj da je bil desni konec v luftu (prikolica je bila polna - ca. 900 kil). Zamenjal eno gumo, potem na Voklem dopumpal ostale tri in gasa dalje. To so bile une male gume, 10 col, 195 širina (k sreči sem jo imel, pri naših vulkanizerjih bi čakal verjetno vsaj en mesec na novo).

Cestnino KR - LJ sem plačal trikrat.
smirk-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
ampak še vedno umiram od smeha "pogreb je čez tri dni" :D

zadnjič je fotr spod Kacina s prikolice "izgubil" 1500 litrsko plastično cisterno (tisto s kovinsko kletko okol in okol)...
sem jo komaj obvil, ker je zdrsela čez oba pasova levo v ograjo in potem nazaj...
možakar je mislil, da očitno pri 30 cm robu prikolice ne bo treba nič privezat, pa ga je diletacija za=bala
žena mi je po manevru rekla, da ne more verjet, da sem obvil, ker je ona sploh ni videla - dobro, da gledam ponavadi precej daleč naprej na AC (in da dejansko na daleč vidim, ker je ful ljudi, ki zaradi dioptrije in ne-nošenja očal dejansko ne vidijo na daleč)

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
Znesek 380 EUR paše v kategorijo kakšnega stotaka, kajne? To pa verjetno ni več čip-šit poceni kitajska guma...

aja ok sem narobe razbral.. Fact je ta, da v novejših avtih ni spare gume.. So zato bolj uporabni pritljažni prostori... Se pa da z peno isto nafilat do vulkanizerja, dvigneš avto nafilaš peno napumpaš in se odpelješ. Za prvo silo je.

Mnogo asistenc nudi vendor sam, če je avto v garanciji, vsaj pri meni je tko?

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V mojem primeru bi lahko vzel kompresor, peno in mobi in naredil selfiča kako besnim... Skratka neuporabno, ker je bila guma presekana/preluknjana na boku.
Edina tolažba je bila, da sem gume imel namen zamenjati, sicer ne sredi avgusta ampak za naslednjo sezono...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
jebiga, maš pač zato raven tregar, še več tam pr rezevni gumi je ponavadi vse gnilo...
Nekej plusov vseeno je...

andrejb

Jasnovidec 2008
9. okt 2007
948
0
16
Rezervne gume ni več v avtomobilih, samo sistemi za napolnit pnevmatiko so.. Vpraš pač proizvajalca zakaj ne daje rezerve.. in to je skor pri vseh znamkah.

Ej Zvezdice si lahk vtakneš globoko v reKtum
priden.gif