Mi zna kdo razlozit kako je lahko hitrost neprilagojena, glede na to da ni bilo nobene nesreče, niti pod razno čez omejitev, vedno na svojem pasu
Pač bilo je malce večje križišče, ovinek v levo in ni šlo sicer cist penzionistično skozi, ni bila pa šumaher scena,pač neki povprečnega, mogoče so malce gume se slišale ker so ravno nove, to je pa to. Problem je v tem, da je na tem kriziscu ravno stal policaj v avtu in čakal da bo speljal ko bo zelena...no ni dvakrat za reči, da čim sem mimo pripeljal, je dal lagano v rikverc, čez polno črto pa za mano in ob prvi priliki ustavil.
Sej verjetno res nebo druge kot plačati,samo butasto se mi zdi, da dobis kazen za neprilagojeno hitrost, a prekoračil je nisi, avto je bil ves čas na svojem voznem pasu,odneslo te ni nikamor, opravis alkotest tako kot je treba in potem šok ko ti reče neprilagojena hitrost. Sej nebi rekel da bi bil pijan, da bi napihal, mu težil neki brezveze in se norca delal, potem je samoumnevno da bo kazni još i malo, pa še kakšne povoje bi se spravil šteti.
Še največja bedarija je pa to, da istočasno dobiš 6 pik ( 460€ / 230€ ) .
(Odebeljeno je omenjeno na plačilnem nalogu)
Pač bilo je malce večje križišče, ovinek v levo in ni šlo sicer cist penzionistično skozi, ni bila pa šumaher scena,pač neki povprečnega, mogoče so malce gume se slišale ker so ravno nove, to je pa to. Problem je v tem, da je na tem kriziscu ravno stal policaj v avtu in čakal da bo speljal ko bo zelena...no ni dvakrat za reči, da čim sem mimo pripeljal, je dal lagano v rikverc, čez polno črto pa za mano in ob prvi priliki ustavil.
Sej verjetno res nebo druge kot plačati,samo butasto se mi zdi, da dobis kazen za neprilagojeno hitrost, a prekoračil je nisi, avto je bil ves čas na svojem voznem pasu,odneslo te ni nikamor, opravis alkotest tako kot je treba in potem šok ko ti reče neprilagojena hitrost. Sej nebi rekel da bi bil pijan, da bi napihal, mu težil neki brezveze in se norca delal, potem je samoumnevno da bo kazni još i malo, pa še kakšne povoje bi se spravil šteti.
Še največja bedarija je pa to, da istočasno dobiš 6 pik ( 460€ / 230€ ) .
(Odebeljeno je omenjeno na plačilnem nalogu)
Citat:
Hitrost vožnje
30. člen
(1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje.
(2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem.
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(4) Kadar je hitrost vozila iz prejšnjega odstavka za več kot polovico nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, mora voznik takega vozila vklopiti varnostne utripalke, razen če uporablja rumeno utripajočo luč v skladu s 128. členom tega zakona. Ko se za njim nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
(5) Z globo 460 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 6 kazenskih točk.
(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.
(7) Z globo 50 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju s prvim ali drugim odstavkom tega člena.
Nazadnje urejeno: