Neprijetna izkušnja s policisti

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Človek je hitro postavljen v položaj, kjer se mu zdi, da so celo njegove Ustavne pravice (domnevna nedolžnost in podobne) brez pomena. Mislim, da kravakonj govori o tem.

edit: Pozabljate, da so ga obkrožile štiri patrulje, nato pa je bil še deležen takšnih vprašanj. Mulcu je moralo srce pasti v hlače.
smile-1.gif

Tako se v ljudeh razvija paranoja.
Je_be se Slovencem za Ustavo in človekove pravice.

Če bi policaji pre_fukali tetraplegika, bi bil prvi komentar Slovencev: 'Si je že zaslužil, pizdun vozičarski'. Američani so mahnjeni v eno stran, Slovenci pa v drugo.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sam ne bi tako posploševal.

Obstaja cela vrsta policistov, ki dobro poznajo zakonodajo, postopke opravljajo korektno in so varuhi reda v pravem pomenu besede. Obstaja pa tudi veliko takih, ki te bodo a priori tretirali kot osumljenca, oziroma, še huje, ki jim je fizična prisila edina primerna oblika sankcioniranja, ostalo pa le papirologija za "požegnat".

luciano

Guru
3. okt 2011
1.864
894
113
MB
Meni so taka vprašanja na mestu.

Ko bi pa bil pod vplivom supstanc in povzročil nesrečo, potem pa bi se vpraševali kje so bili policisti!

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Se strinjam - sam nisem imel še niti ene slabe izkušnje s policaji (prav nasprotno, ene par je bilo totalnih modelov), pravim pa, ko v Sloveniji naredi napako policija (recimo primer madžarskega trolla), javnost takoj skoči pokonci, češ 'si je že zaslužil'.

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja ampak tip si je res zaslužil. naj gre tip to delat po nemčiji in avstriji. lahko tudi franciji, švici celi italiji. bi ga ziher malo bolj obdelali kot naši.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.864
894
113
MB
Se malo tresem, sem nervozen in podobne cake.

Še dobro, da ga niso vrgli na haubo, tako kot so nas v starih časih.

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.082
495
83
tam ko se terc po tori rola
Hja, vsaka zadeva ima dve plati. Bi bilo zanimivo slišati še drugo stran, policijsko. Mogoče (pravim -mogoče) je bil pa model ves vzvišen 'kaj boste vi policaji s srednjo šolo, jaz hodim na faks''... ali kaj takega. Ne vem. Zase vem, da v 30 letih še nisem imel slabe izkušnje s policaji. Ne z avtom, ne z motorjem. Kaj pa je to težkega -ko te ustavi, pozdraviš, daš dokumente in si lepo vljuden. Ni treba jezikati in biti nekaj pameten. Predvidevam pa, da je mulc bil ves oh in sploh -imam izpit, avto je foter posodil in dal keš za gavdo.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Skratka - preventivno ravnanje policistov pomeni ustrezno ukrepanje ob sumu, ne pa ustrahovanje občanov. Verjamem, da je to včasih težko, glede na to, s kakšnimi vse imajo opravka. Je pa odvisno tudi od tolerance vsakega posameznika. Nekdo bo imel solzne oči, če ga bo kdo nahrulil, drugemu se šamar ne bo zdel nič hudega. Zato pravim, čim manj posla s policijo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.127
1.278
113
42
Mene so tudi v soboto ustavili 4 policaji ( 4 lizike sm videl dkoler nisem ustavil) tam je bilo pa 7 policijskih patrulj. Policaj prijazen ful, sme pihal 0 in sem šel dalje. Nevem kje je fora?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Fora je, da je mulc presran in pretresen, ker ni navajen poteka kontrole. Smo ze kaj hujsega doziveli kot tale mulo. Tko da...nej ne joka.
grin1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Mene so tudi v soboto ustavili 4 policaji ( 4 lizike sm videl dkoler nisem ustavil) tam je bilo pa 7 policijskih patrulj. Policaj prijazen ful, sme pihal 0 in sem šel dalje. Nevem kje je fora?
Pač ne hodiš na fax.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Slovenija je zopet ena redkih držav, kjer te mora biti sram, da si izobražen. Če ne bi napisal, da hodi (redno) na fax, bi mu pa naprej metali, da je čefur, neizobražena sodrga ali kaj podobnega.

Jeb_i ga - Slovenci in državljanska zavednost sta dva različna pojma. Desetletja indoktrinacija so naredila svoje, tako na levih kot na desnih.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
hysterical-1.gif

.. in pa 19letni redni študent ne samo da nima pojma o življenju tudi izobrazbe nima nobene (čez ene 3 mesece se bo lahko pohvalil da je opravil prvi kolokvij s 5).