Neprijetna izkušnja s policisti

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Jao ti si pa ne das dopovedat!

Kaj je tako nevljudnega v vprasanju kaj se pa treses? Lahko ga je vprasal informativno da ve, a more poklicat resilca, a je z dedcom vse ok? Pol bi mu pa skup padu, bi bil pa spet polciaj kriv, ker je ignoriral zunanje kazalce slabega pocutja. Sprijazni se, v tem primeru je vse ok.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Aha, po mentalnem zdravju ga je spraševal pa zato, ker pravkar piše dizertacijo o psiholoških vidikih policijske obravnave na adolescente.

Pač imate balkanski standard glede spoštovanja človekovega dostojanstva in bontona, tako kot dotični policisti.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Aha, po mentalnem zdravju ga je spraševal pa zato, ker pravkar piše dizertacijo o psiholoških vidikih policijske obravnave na adolescente.

Vprašal ga je ker so bili siptomi mentalnega zdravja na enaki stopnji kot fizično zdravje.

Vsa debata je itak odveč ker poznaš samo eno plat zgodbe.

Če bi naši policisti lahko povedali svojo plat zgodbe bi bilo pa takole !
tongue-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Seveda - in nauk te zgodbe je, da slovenski policaj vedno dela po predpisih (tudi ko ne).

Se strinjam, poznamo samo eno plat zgodbe, kmalu bomo še drugo:
Citat:
Za komentar smo zaprosili policiste, ki so odgovorili precej obširno, bomo odgovor objavili v posebnem članku.

Še enkrat, point te zgodbe je, da so slovenski policisti v svetovnem merilu morda celo najprijaznejši. Tako kot v sloveniji ni korupcije.

In ni dvoma, da bo v odgovoru policije tale fant predstavljen kot Ivan Grozni. Ni mi sicer jasno, zakaj bi nekdo hodil v javnost, če ve, da je bil kriv sam, ampak bo imela policija že prav.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Pred kratkim sem reševal primer fanta, ki jih je fasal od policistov po nedolžnem. Bil je ravno čas po šoli, fant je prišel na avtobusno postajo, ko so tam že zbrani mulci razbijali, ravno v trenutku, ko je prišla policija. Vse skupaj so pobasali v marico in jih odpeljali na policijo. Seveda jih tam niso kaj dosti spraševali. Omenjenemu fantu je policist z enim udarcem (ne s pestjo, s plosko dlanjo) razbil arkado.

Takšnih primerov je bilo še kar nekaj, na sodišču pa navadno žrtve ne dosežejo ničesar, kajti sodniki v 99% primerov sodijo v korist policistov. Le za enega vem, ki je bil zaradi nasilja suspendiran, pa še to zaradi zunanjega pritiska.

Vsi, ki sočustvujete s policisti - ne želite si, da vas imajo kdaj "v paci". Če niste kak mafijec, boste hitro videli, kako majhni ste v položaju nasproti državni represiji.

Glede na to, da večina zadev pade zaradi procesnih napak, je upravičeno sklepati, da mnogi sploh ne poznajo postopkov.

Slučajno je bil v neposredni bližini, ko so se mahali, pa še potem ko je policija uletela je čakal tam da bo od blizu pogledal akcijo? Jaz sem že večkrat uletel zraven, ko so se kje tepli, pa me vseeno nikdar niso policaji niti popisali, kaj šele v marico spokali.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Dej no mir, iz česa delaš dramo.
bonk.gif

Policaji so mulca malo izprašali, big deal. Verjetno je bil na začetku postopka (ker ta del je izjemno skopo opisan, od "dober večer, kontrola prometa" pa do začetka zastavljanja vprašanj) precej "brihten" in preveč "brihtnih" policaji ne marajo.
Sploh pa ne takih, ki se po začetni "brihtnosti" userjejo.
Ko sem bil mulc, sem stalno nekaj jezikal policajem in so me tudi oni gledali bolj postrani, potem sem prišel do spoznanja, da sem bil v tistih primerih sam budala in ne policaji in od takrat imamo normalno človeško komunikacijo.
Policaj in navaden državljan pač nista enaka v postopku - un je uradna oseba s pooblastili, ti si pa občan v postopku in imaš manj pravic, kot un. Simpl.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
ka si nor
hysterical-1.gif

pa to popizdiš
hysterical-1.gif

benti kaj so nam naredili iz mladičev
uf-1.gif
....
bogi bogi
priden.gif
mu je grdi policaj vprašanja postavljal...kakšna krivica in kršitev pezdetkovih pravic, ko je dobro vedel, da bi moral mamico poklicat, če mu je bilo kaj sumljivega
kakšna zloraba, ...pezdetek se je moral popolnoma sam, brez mamice soočit s kontrolo prometa......ojeeej kam gre naša država, da takole maltretira uboge mladičke.....

kravakonj ....sej ne vem ka bi ti reku.......ajejej
rolleyes-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Slučajno je bil v neposredni bližini, ko so se mahali, pa še potem ko je policija uletela je čakal tam da bo od blizu pogledal akcijo? Jaz sem že večkrat uletel zraven, ko so se kje tepli, pa me vseeno nikdar niso policaji niti popisali, kaj šele v marico spokali.
Valda, če se to ni zgodilo KillaKHANu, potem se ne more nikomur, četrti Newtonov zakon.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
bonk.gif

Policaji so mulca malo izprašali, big deal. Verjetno je bil na začetku postopka (ker ta del je izjemno skopo opisan, od "dober večer, kontrola prometa" pa do začetka zastavljanja vprašanj) precej "brihten" in preveč "brihtnih" policaji ne marajo.
Če se policaj ni sposoben kontrolirati, ko se nekdo do njega obnaša nesramno (če rečemo, da se je oseba iz članka obnašala nesramno), potem naj zamenja poklic.

Citat:
Uporabnik Abraham pravi:Policaj in navaden državljan pač nista enaka v postopku - un je uradna oseba s pooblastili, ti si pa občan v postopku in imaš manj pravic, kot un. Simpl.
Jap, uradna oseba s pooblastili, ki mora spoštovati določena pravila. In jebanj_je v glavo zagotovo ni med pristojnostimi, ki jih ima policaj.

Saj je znano - za javne uslužbence veljajo posebna pravila.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
BMK koliko je ura - plačan je iz državnega proračuna, do ljudi, ki jih obravnava, se bo obnašal v skladu s splošnim bontonom. Ne samo to - od policista se, glede na usposabljanje, ki naj bi ga imel, pričakuje, do bo imel precej višji tolerančni prag, kot Janez Novak. V normalni državi, seveda.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Citat:
Valda, če se to ni zgodilo KillaKHANu, potem se ne more nikomur, četrti Newtonov zakon.
grin1.gif

Ta je edina dobra fora s tvoje strani v tej temi.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
bonk.gif

Če se policaj ni sposoben kontrolirati, ko se nekdo do njega obnaša nesramno (če rečemo, da se je oseba iz članka obnašala nesramno), potem naj zamenja poklic.

Citat:
Uporabnik Abraham pravi:Policaj in navaden državljan pač nista enaka v postopku - un je uradna oseba s pooblastili, ti si pa občan v postopku in imaš manj pravic, kot un. Simpl.
Jap, uradna oseba s pooblastili, ki mora spoštovati določena pravila. In jebanj_je v glavo zagotovo ni med pristojnostimi, ki jih ima policaj.

Saj je znano - za javne uslužbence veljajo posebna pravila.
Kako se je policaj kontroliral v dani situaciji, pač ti ne veš, ker te (verjetno?) ni bilo zraven. Ali pa si bil...
shocked-1.gif

Drugač pa postavljanje vprašanj še ni jebanje v glavo.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Tole pismo študenta je res zelo občutljivo zastavljeno. Saj ga ni kdo okol kepe brez razloga. Najbrž mu je pa res prvič v lajfu kdo avtoritativno pristopil in se je že čutil ogroženega. Zanima me, kaj bi takšni kalibri od razvajene mladine naredili, če bi morali vsi v vojsko in jih tam ne bi ravno ujčkali.
rolleyes-1.gif
To bi ble tožbe na dnevnem redu in jokanja v medijih.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:

Kako se je policaj kontroliral v dani situaciji, pač ti ne veš, ker te (verjetno?) ni bilo zraven.
Prebral sem članek. Drugo stran še čakamo, IMO pa je odgovor policije tako in tako nerelevanten, saj niso idioti, da bi si pljuvali v lastno skledo.

Torej imaš lahko mnenje zgolj o stvareh, katerim si osebno prisostvoval?
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:Drugač pa postavljanje vprašanj še ni jebanje v glavo.
Vprašanja, ki so navedena v pismu, so text book je_banje v glavo - na ketri fax hodiš? Ali si depresiven?

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Mnenje? To je tista fora "opinions are like U2 albums - everybody has one, but all sucks"?
Mnenja so irelevantna, če ne govoriš s prve roke.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Zakaj se potem oglašaš v temi o krščanskih redovih - si mar njihov pripadnik? Prva roka, pa to.

Jap, v normalni državi ljudje o tovrstnih stvareh debatirajo.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:

Ti si pač profi in se pravi čas narediš nevidnega.
wink-1.gif

Glede ostalega - vprašanju "Kaj se treseš?" lahko hitro sledi vprašanje "Kaj si vzel? Pokaži žepe, sicer gremo na postajo" in podobna sugestivna vprašanja ter grožnje. Takšne tehnike so pri policistih zelo priljubljene. Človek je hitro postavljen v položaj, kjer se mu zdi, da so celo njegove Ustavne pravice (domnevna nedolžnost in podobne) brez pomena. Mislim, da kravakonj govori o tem.

edit: Pozabljate, da so ga obkrožile štiri patrulje, nato pa je bil še deležen takšnih vprašanj. Mulcu je moralo srce pasti v hlače.
smile-1.gif

Tako se v ljudeh razvija paranoja.

Nazadnje urejeno: