Neprijetna izkušnja s policisti

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Citat:
Ko sem ga vprašal, ali lahko vstanem iz počepa, me je vprašal, zakaj želim vstati. Odvrnil sem, da zato, ker me bolijo kolena, nato pa mi je rekel, da lahko, če mi bo le uspelo.

Zanimiva prespektiva pogovora s policistom - iz počepa(!?), pa celo noč se je lahko drsal okoli, potm ga pa ob 4.45 bolijo kolena pred policistom. Mene noge vedno držijo, še nisem bil tako "posran" od strahu da bi moral počepniti
sprasujem se.gif

Če sem prav razumel, je moral na kolena po navodilih policista.

Je za kakšne teste, ki jih policisti izvajajo dejansko potrebno, da se gre na kolena?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Pogovarjamo se glede na podatke, ki jih imamo - druge strani itak ne bomo dobili, razen piarovksega 'postopki so bili običajni in v skladu z zakonom'.

Ja, ker vsi vemo, da ljudje, ki zlorabljajo antidepresive, to rade volje priznajo. Šlo je pač za tipično je_banje v glavo - če je standardni postopek za ugotavljanje intoksikacije intervju v stilu 'kaj si živčan mali', potem smo resnično unikum v EU.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer pa tip ima 19 let in je REDNI študent, čudno da ni napisal še da ima vozniški izpit CELO LETO! Skratka poln samega sebe, študira kakšen levi študij (1. letnik, torej 1 mesec na faxu pa še to je bil na predavanjih samo na podelitvi indeksov), vozi cik-cak ker je tole šele njegova 100h vožnje (80h je bilo v avtošoli ker je delal izpit 5x) in je prvič lahko sam šel ven brez spremstva staršev ....
Aha, tiskovna agencija 'My Anus'.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Tresavica

Nevrološki problemi ki lahko izzovejo tremor, so multipla skleroza, kap, mehanske poškodbe možganov zaradi udarcev, nevrološke bolezni, ki okvarijo ali uničijo dele možganov. Vzrok je lahko tudi zloraba zdravil oziroma drog, kot so amfetamini, kofein, kortikostatiki in nekatera psihiatrična zdravila. Možen vzrok je zloraba alkohola, zastrupitev z živim srebrom ali poškodbe jeter. Pri sladkornih bolnikih se pojavi ob hipoglikemiji skupaj z zmedenostjo, potenjem in povišanim srčnim utripom. Tremor se lahko pojavi ob pomankanju vitaminov, ob neprespanosti ali ob stresu.

Za tremor je zelo značilno ritmično tresenje dlani, rok, glave, nog, telesa, glasilk, kar lahko oteži pisanje in risanje, kot tudi uporabo vsakdanjih opravil, ki zahtevajo natančnost (jedilni pribor, ključi). Nekateri tremorji se pojačajo ob stresu ali močnejšemu razburjenju, fizični izčrpanosti ali pa ob dvigovanju težjih tovorov.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Pred kratkim sem reševal primer fanta, ki jih je fasal od policistov po nedolžnem. Bil je ravno čas po šoli, fant je prišel na avtobusno postajo, ko so tam že zbrani mulci razbijali, ravno v trenutku, ko je prišla policija. Vse skupaj so pobasali v marico in jih odpeljali na policijo. Seveda jih tam niso kaj dosti spraševali. Omenjenemu fantu je policist z enim udarcem (ne s pestjo, s plosko dlanjo) razbil arkado.

Takšnih primerov je bilo še kar nekaj, na sodišču pa navadno žrtve ne dosežejo ničesar, kajti sodniki v 99% primerov sodijo v korist policistov. Le za enega vem, ki je bil zaradi nasilja suspendiran, pa še to zaradi zunanjega pritiska.

Vsi, ki sočustvujete s policisti - ne želite si, da vas imajo kdaj "v paci". Če niste kak mafijec, boste hitro videli, kako majhni ste v položaju nasproti državni represiji.

Glede na to, da večina zadev pade zaradi procesnih napak, je upravičeno sklepati, da mnogi sploh ne poznajo postopkov.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Nimam nekih slabih izkušenj s policijo. Nisem pa naiven, da bi verjel, da "sistem" izloči vse slabe policiste in da "sistem" prepreči, da se denimo policistu spipa in me ustreli sredi belega dneva (ali vsaj nalomi v nekem kotu). To je tveganje v življenju. Večina ljudi je relativno poštenih (noben ni povsem, vsakdo laže itd), nekdo pa ta tudi precej nat.egne.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ubogi mamin sinko... Kam smo pršli, da se bo že vsak pritoževal, če ga bo policaj malo postrani gledal.
Če mu ni kaj pasalo bi policaju jebal mater pokzal fakiča in odpeljal...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
pihanje seveda...

Za pihanje moraš iti na kolena? Še nikoli nisem pihal tako, da bi moral na kolena.

Sej piše da je policist rekel da se mora spustiti na njegov nivo, avtor dogodivščine je tole vzel kot "žalitev" ampak meni se le zdi da je študentek velik 2.15 policist pa 1.60 (a imajo sedaj kakšno omejitev glede višine? ne ane); Jsno če mu je hotel policist preverit zenični refleks je moral biti toliko nizek da mu je lahko posvetil v oči in gledal odziv.

Glede počepa je to tudi ena metoda za ugotavljanje vinjenosti, spij 3 pire pa se usedi na pete (počep) za 2 min!
cheer.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sam nisem proti policistom, nasprotno, menim, da je njihovo delo zelo pomembno.

Vem pa, da nekaterim prekoračitev (ali celo zloraba) pooblastil ni tuja in da jih je zaradi tega že marsikdo dobil. Po drugi strani pa jih marsikdo, ki si to zasluži, ne dobi, ker se policisti bojijo za njihovo varnost in za varnost družin.

Je pa danes postati policist kar lahko. Tečaj za policiste traja namreč pol leta. Zato ni čudno, da pridejo notri svakojaki. Nekaterim že uniforma dvigne ego.

Zato sam menim: čim manj opravka s policijo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.484
5.685
113
Eh badarija...tipicen stajerc

1x so mene tud ustavl....popil sm pivo...dva in nisem bil siguren a bo al ne bo...tam bil sm zivcen....nisnnnn naso prometne takoj...je policaj opazo da snnnn zivcen...je reko boste piho....snnn piho in nisnnn napiho...in sva si rekla 2x srecno in je bllo

tipicn stajerski attention whorw

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Sam nisem proti policistom, nasprotno, menim, da je njihovo delo zelo pomembno.

Vem pa, da nekaterim prekoračitev (ali celo zloraba) pooblastil ni tuja in da jih je zaradi tega že marsikdo dobil. Po drugi strani pa jih marsikdo, ki si to zasluži, ne dobi, ker se policisti bojijo za njihovo varnost in za varnost družin.

Je pa danes postati policist kar lahko. Tečaj za policiste traja namreč pol leta. Zato ni čudno, da pridejo notri svakojaki. Nekaterim že uniforma dvigne ego.

Zato sam menim: čim manj opravka s policijo.
18 mesecev. razen če niso nekaj močno spreminjali. zahteva se srednja šola in psihofizični testi.
za bumbarje je pa mestno redarstvo...

I

Izbrisan uporabnik #488

Cist prav da so mulca obravnavali malo jace,kam pa pridemo, ce se do policije ni respekta.
Nima se kaj mulo za vozit ob taksnih urah :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:

Meni je bilo od nekdaj zanimivo, zakaj po celotni EU poslušamo o 'police brutality', naši policisti pa so brezmadežni. Ni nobenega dvoma, da si je tale 'študentek' zaslužil takšno obravnavo oz. si je po vsej verjetnosti vse skupaj izmislil.

Police brutality. Kaj pa je blo? Mal me je spraševal...
hysterical-1.gif

MIslim, ne dvomim, da je kar nekaj primerov neupravičene agresije s strani policistov, ampak tale primer to pač ni.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Spraševanje uradne osebe po mentalnem zdravju nekoga, ki je v postopku, je sprejemljivo? Pa bizarni komentarji tipa 'kaj se treseš' tudi?

Ja, v balkanski koloniji je to sprejemljivo. Slovenci so pač bedast narod, ki si svoje države niti ne zaslužijo.