Neprijetna izkušnja s policisti

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Še enkrat: če se le da, čim manj opravkov s policijo.
Amen, tule pa so še številke iz 2012:
http://www.rtvslo.si/slovenija...stajniki/304737
Citat:
V letu 2012 je policija prejela 479 pritožb, leto pred tem pa 627. Izvedenih je bilo 217 pomiritvenih postopkov, skoraj polovica, 45 odstotkov, je bilo uspešno končanih, ker se je pritožnik strinjal z ugotovitvami, ukrepi in predlogom vodje v okviru prve faze oziroma t. i. pomiritvenega postopka. Za šest odstotkov pritožb je bilo ugotovljeno, da ravnanje policista ni bilo skladno s predpisi.
6 odstotkov pritožb je bilo uspešnih, število pritožb pa tako in tako upada (kar pomeni, da so policisti vedno bolj strokovni in ne, da je javnost izgubila zaupanje v sistem).
Mene pri vsem tem moti zgolj to, da ima policija ščit javnih uslužbencev - če boš v privatnem sektorju stranki j_ebal mater, kot je to storil policist v primeru madžarskega trola, boš letel skozi zaprto okno. Policija pa ima poseben tretma, kjer je višek kazni 'disciplinski postopek', človek na drugi strani postopka pa se itak vedno 'nedostojno vede'.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Tole pismo študenta je res zelo občutljivo zastavljeno. Saj ga ni kdo okol kepe brez razloga. Najbrž mu je pa res prvič v lajfu kdo avtoritativno pristopil in se je že čutil ogroženega. Zanima me, kaj bi takšni kalibri od razvajene mladine naredili, če bi morali vsi v vojsko in jih tam ne bi ravno ujčkali.
rolleyes-1.gif
To bi ble tožbe na dnevnem redu in jokanja v medijih.

A ti še nikdar nisi bila 'žrtev' policijske 'brutalnosti'?
grin1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
aja, hvala... ta njegov zadnji stavek smatram kot grožnjo, on kot uradna oseba bo že vedel kaj to pomeni.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ah, s policisti se pogovarjat obup. Ker si zadeve tolmaci po svoje in sicer tko, da njemu bolj ustrezajo, ceprov so bolj neumne. To je pri vseh isto. Pa ko mu razlozis, narises, pa ce ni lih cist zabite sorte in vidi, da imas prav se zacne ven vlect z izgovori, da je tak pac zakon, pa da on ni pristojen za to pa bla bla bla.....vemo mi kako to gre.
grin1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Tole pismo študenta je res zelo občutljivo zastavljeno. Saj ga ni kdo okol kepe brez razloga. Najbrž mu je pa res prvič v lajfu kdo avtoritativno pristopil in se je že čutil ogroženega. Zanima me, kaj bi takšni kalibri od razvajene mladine naredili, če bi morali vsi v vojsko in jih tam ne bi ravno ujčkali.
rolleyes-1.gif
To bi ble tožbe na dnevnem redu in jokanja v medijih.

A ti še nikdar nisi bila 'žrtev' policijske 'brutalnosti'?
grin1.gif

Ne, ker delam vse po črki zakona.
tongue-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.410
7.522
113
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
aja, hvala... ta njegov zadnji stavek smatram kot grožnjo, on kot uradna oseba bo že vedel kaj to pomeni.
Ne samo farmacevt...se pravnik obenem ... ne mors verjet kaj ta zemlja vse nosi...