Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
problem je, da imamo vedno vzorce v glavi kaksen okus bi naj nekaj imelo.
Vcasih so katere zadeve drugace pripravljene - niti ni vazno sedaj katero je pravilno. Smiselno je, da vsako jed ocenjujes individualno in ne preko stereotipov in bos hitro ugotovil kaj ti je dobro.
To je zagotovo vedno problem pri večini, enostavno si marsikdo sploh ne upa poizkusiti nekaj novega, če pa že pa vse novo in drugačno tako spljuva, ker enostavno ni vajen in nikakor ne pusti, da bi bilo dobro. Kot otroci, ki jim je top jed Dunajski in pomfri karkoli odstopa od tega je že sumljivo in zanič. Nekateri počasi prerastemo Dunajca in si drznemo poizkusiti tudi kakšno olivo in mozzarelo ali pa še kaj bolj strašnega, naprimer krvavo meso. Nekateri pa ostanejo na preverjenem dunajcu in podobnimi jedmi, ki med sabo ne odstopajo preveč, je vse neka zlata sredina za vsakršen okus, oziroma je okus jedi popolnoma prekrit. Ponavadi takšni ljudje tudi za vsako jed najraje uporabijo vegeto, da je lepo vse bolj podobnega okusa, od piščanca, juhe, svinjine... vse isto.