Neapeljska picerija

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Pica izvira iz Italije, zato je še kako pomembno, da niso uporabljene sestavine iz Senegala. Prvič v življenju si jedel pico in ti pač ni, ni problema. Nisi pa kompetenten za ocenjevanje pic, to je tako kot bi ocenjeval kavo, zraven pa dodal sladkor in mleko. Ob mojem obisku nisem opazil, da bi kdo puščal na krožniku. Če bi bilo to res, verjetno ne bi bilo več treba opravljat rezervacij-preko FB.
grims-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Če bi bilo to res, verjetno ne bi bilo več treba opravljat rezervacij-preko FB.
grims-1.gif

Dober začeten marketing, bomo se pogovarjali kako bo treba preko FB rezervirat čez 3 mesece
smile-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Pica izvira iz Italije, zato je še kako pomembno, da niso uporabljene sestavine iz Senegala.

In če izvira iz Italije pomeni da so vse sestavine za to pizzo od tam res najboljše in nikjer na svetu ni boljših za dobit?
hysterical-1.gif
 

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.739
113
Italijani so specialisti za prodajo, marketing, nakladanje. Made in Italy. Kar seveda ne pomeni da so najboljši....
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pač vsa poanta je v tem koliko si lačen "zgodbe". Jaz sm to prerastel, jaz ko sem lačen sem lačen dobre hrane ne zgodb, dragih peči in renomiranih sestavin.
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Verace pa je ista pica kot jo ješ v boljših picerijah v Italiji. Ni to pica, katere smo vajeni slovenci, katera seveda z originalom nima popolnoma nič skupnega, zato se bo marsikomu zdela "pusta". Šoferske in vražje pač tu ne boste dobil.
grin1.gif
Sestavine dobivajo z juga Italije, na njej je San Marzano paradižnik, buffalo mozzarelo, parmski pršut, tako da je vse po reglcih napolitanske pice.

Sliši se dobro, moram enkrat probat ampak verjetno, ko se malo poleže naval.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Pica izvira iz Italije, zato je še kako pomembno, da niso uporabljene sestavine iz Senegala.

In če izvira iz Italije pomeni da so vse sestavine za to pizzo od tam res najboljše in nikjer na svetu ni boljših za dobit?
hysterical-1.gif

Ja. Ker osnova je bila tam postavljena. Vse ostalo je kopija. San marzzano raste smo tam... bivolja mozzarela prev tako od tam izvira itd.

verjamem da dobiš v Napoliju klobaso s kislim zeljem in ocvirki a ni to to...
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Verjamem da nekaj veš o hrani ampak tega vseeno ne kupim. Saj pravim, če ti je pomembna zgodba in če hočeš da je vse tako kot si je avtor pred XYZ leti zamislil potem ja, itak da je potem tisto najboljše, v kolikor pa lahko kreneš iz smernic originalnih receptur pa verjamem da je boljše in da so tudi od drugod sestavine boljše. Mislim... moka iz Italije? Wtf? A v Franciji pa ne znajo narediti enake ali boljše oz. bolj primerne moke?
smile-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Avtofun....a ti trolaš? Resno....francozi ali mi slovenci take moke ne uporabljamo in je nismo navajeni in je ne meljemo. Italjani jo že od pamtiveka. Pradajz pri nas takšen ne zraste, zraste pa v Istri podoben in dober. Mozzarele take ne delamo, ker nimamo bivolov. Pri baziliki ziher ni razlik....evo. Sploh te ne razumem....zato vprašnje v začetku posta. Pa brez zamere....si povedal da ti ni taksna pizza dobra. Thats it.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Cela znanost je v uporabi prave moke, kvasa, času in temperaturi vzhajanja, temperaturi eke, kako pizzo položiš v peč..., to meji ze malo na norost priznam... ampak jaz podpiram tak pristop... preberi si link, ki sem ga nalepil stran, dve nazaj- pizzeria o'hara- lastnik je celo znanost iz priprave testa naredil.

vsako leto so na svetovnem prvenstvu za pripravo DOP pizze. ne tekmuje on, ampak njegova zaposlena pizzopekinja, ker gazda pravi da ima magične roke
smile-1.gif


lani so bili diskvalificirani, ker je sol dodala v zmes za pripravo teste pred vodo... od cca. 80ih prijavljenih so jih 65 diskvalificirali.
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Verjamem da nekaj veš o hrani ampak tega vseeno ne kupim. Saj pravim, če ti je pomembna zgodba in če hočeš da je vse tako kot si je avtor pred XYZ leti zamislil potem ja, itak da je potem tisto najboljše, v kolikor pa lahko kreneš iz smernic originalnih receptur pa verjamem da je boljše in da so tudi od drugod sestavine boljše. Mislim... moka iz Italije? Wtf? A v Franciji pa ne znajo narediti enake ali boljše oz. bolj primerne moke?
smile-1.gif

Joj, kako nekateri vedno nekaj komplicirate. Saj ti ni treba nič kupit in nobene zgodbe ni tukaj. Gre očitno samo za pizzo, ki je narejena po Italjansko oziroma Neapeljsko. Če ti ne paše in ti je zanič je to tvoj problem, ki ga rešiš tako, da greš na pizzo drugam. Nekaterim je pa takšna pizza všeč, jaz je še nisem probal sem pa ljubitel, Italjanskih pizz in za moj okus se nobena Slovenska ne more primerjati z njihovimi. Zakaj nekateri nikakor ne morete sprejeti, da imamo drugi ljudje drugačen okus od vašega in potem vedno nekaj težite z nekimi zgodbami pa hipsterji pa kako se delamo pametne pa fine...
bonk.gif
Tečnobe.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
...če pa napišem , da mora imeti zmagovlna pizza enakomeren vzorec geparda, boš pa rekel da že nabijam
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
...za ene je bila tudi Puma superga iz Arizone ista kot original. Jaz je nikoli nisem kupil
 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pač vsa poanta je v tem koliko si lačen "zgodbe". Jaz sm to prerastel, jaz ko sem lačen sem lačen dobre hrane ne zgodb, dragih peči in renomiranih sestavin.

Vem o čem govoriš, vendar pica o kateri gre debata ne spada v to kategorijo. So pa tam hamburgerji, ki (so) rastli kot gobe po dežju.

Ti povem kdo je največji hipster? Babica, ker mi vsake praznike rine svojo orehovo potico, ki je narejena po receptu in je v njej neka zgodba.
hysterical-1.gif
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:


je pa zdej očitno enaka fora kt pr burgerjih... prej so ble pleskavice (hamburgerji æizburgerji...) potem hood in "pravi klasiščen" burger no zdej pa očitno isti hec s picam.... domnevam da bo kmal en kup "pravih italjanskih" picerij...

Pizze so to kar se danes dogaja z burgerji že dale čez tam nekje na začetku devetdestih s pojavom prve krušne peči in ponudbo 72ih različnih pizz od že omenjene šoferske do pivske...
wink-1.gif
.


EDIT: Aja pa najbolj pomebno, obvezno previlika za krožnik
bonk.gif
 
Nazadnje urejeno:

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
problem je, da imamo vedno vzorce v glavi kaksen okus bi naj nekaj imelo.

Vcasih so katere zadeve drugace pripravljene - niti ni vazno sedaj katero je pravilno. Smiselno je, da vsako jed ocenjujes individualno in ne preko stereotipov in bos hitro ugotovil kaj ti je dobro.

Samo kot zanimivost - so ljudem dali probat tri razlicne vanilija sladolede.
1) masovna produkcija - serijski, imitacija vanilije
2) uporabljen ekstrakt vanilije
3) uporabljena vanilija

najmanj je ljudem bil 3-i, ker prave vanilije sploh vec ne poznajo, ker so nam skomercializirali okus. Bi pa bilo zanimivo videt, kaj bi mislil o ekstraktu in imitaciju vanilije, po tem ko bi se 1x navadil na pravo.