Marsikdo najbrž ve, da ta skripta prihaja z večino novejših skinov (dimka, gurjon..). Gre za zanimiv IGO 8 gadget saj lahko z enim klikom preklapljamo med recimo TA in Navteq mapami, ali si pač določimo direktorij, v katerem bodo le nam najljubše karte.
Najprej v SD\iGO8\content\ ustvariš potrebne direktorije v katere bomo shranjevali karte, poimenovati jih je potrebno takole (od puščice dalje):
Teleatlas ->
map
Navteq ->
map_nt
Other ->
map_ot
User ->
map_us
Jaz osebno uporabljam le Teleatlas karte, torej jih skopiram v "map" in pa različne karte po mojem okusu najljubše, ki sem jih kopiral v "map_us"
Sedaj je potrebno urediti še sys.txt datoteko, ki se nahaja v iGO8 direktoriju, in sicer navesti moramo poti do skripte in poti do narejenih direktorijev.
*Privzeta pot do te skripte je: SD\iGO8\extension\MapChanger; (če jo imate drugje, potem v sys ustrezno navedite drugo pot)
v sys.txt dodamo sledeče:
[switchmap]
changer="\sdmmc\iGO8\extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\sdmmc\iGO8,\sdmmc\iGO8,"
2=",map_nt,\sdmmc\iGO8,\sdmmc\iGO8,"
3=",map_ot,\sdmmc\iGO8,\sdmmc\iGO8,"
4=",map_us,\sdmmc\iGO8,\sdmmc\iGO8,"
Spremembe v sys.txt na koncu seveda shraniš. To je to, vstaviš kartico nazaj v mašino, poženeš navigacijo in v nastavitvah lahko po novem preklapljaš med kartami. (med vsako zamenjavo se navigacija samodejno ponovno zažene)