Nategovanje Mercatorja

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Meni pa popolnoma. Hofer in Lidl naprimer imata zanič robo in pika. Ne v Hofru, Ne v Lidlu ne moreš kupiti:
- kvalitetnega mesa
- kvalitetne zelenjave
- kruha, ki ni pakiran u vrečke
- piva union/laško/guiness ali kakršnega koli nam znanega piva
- nobenega kvalitetnega vina
- v hoferju npr nimajo čisto običajne kisle smetane

in takole bi lahko našteval v nedogled. In meni se enostavno ne ljubi vozit sem ter tja levo in desno in pri vsaki štacuni zgubit en kup časa v vrstah in tako naprej. Moj čas je tudi nekaj vreden, definitivno več, kot tista 2 evra, ki jih profitiram z nakupom pofla če ne grem u merca ali špara. In zgleda, da veeeeeeliko ljudi razmišlja podobno

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Človek tega dejansko ne vidi
hysterical-1.gif

Ja, hvala lepa za tako nore dile! Jih bom raje kar spustila in ne bom v ta namen bebavo razmetavala z denarjem!
smirk-1.gif

(isto velja tudi za nore akcije, vezane na neke blazne nalepke - sploh se ne spomnim, kdaj je bila ponudba taka, da bi se meni to splačalo koristiti, pa zato raje šparam tako, da ne zapravljam za neumnosti - je veliko večji efekt
smirk-1.gif
).

PS: Če vam je dosti 120 evrov za obleko, potem je dovolj, da v Mercator vsak teden POL LETA nosite 100 evirčev. Ampak čisto vsak teden in celega pol leta! Merc se bo v takem primeru odpovedal 5 centom pri enem evru.

Kako to, da tega dila nisem opazila prej?!
shocked-1.gif

(če sem iskrena - 5 centov višjo ceno pri evru po mojem mnenju ne opazi 99,99999% ljudi - torej je to izredno sejf metoda)

"Zase pa nebi rekel, da šparam tam kjer ni treba... preberi si poste nazaj, zakaj jst ne obiskujem Sparov, kaj šele kakšnih Hoferjev... V Mercatorju je večja izbira, trgovina je normalno urejena, prodajalci so zmer blizu. Če bom zarad tega luksuza, ker dobim limone, zobno pasto in sekret papir na enem mestu, prišel čez mesec z 20€ "izgube" pa naj bo tako. Tako da pike sploh niso bistvo... so pač neka ugodnost, ki je dobrodošla in še zdaleč ne zanemarljiva ... "

Preberi odebeljen tekst 5x... potem zadihaj... in potem se vpraši zakaj še vedno kokodakaš glede pik, kljub temu, da sm ti že na precej postov nazaj napisal tole.

Citat:

@wako: Človek, ki žre pivo pri ostalih, sam pa ne časti, je ena zgodba! Človek, ki si ne more privoščiti druge kave od tiste v avtomatu, je pa lahko tudi reven! Ker po tvoji slavni logiki so škrti vsi, ki si ne kupijo lamborginija, pač pa se šlepajo v nekih instant jajcih od volksvagna.

Med reveži so tudi ljudje, ki niso pretirano navdušeni, da bi čisto vsak odpadek vrgli vase. Si mogoče v svoji veličini pomislil na to skupino ljudi, ali pa morajo tudi oni hoditi tja, kamor si jim ti ukazal, ker sicer pa niso reveži in naj jih cene ne brigajo?
smirk-1.gif

Da ne pozabim - tvoji posti niso nič drugačni od ostalih - če klatiš oslarije, jih bom pač komentirala. Če ti kaj ni všeč, pa pojdi pacarit na svoj blog in boš lahko po mili volji izvajal cenzuro vseh, ki se ne klanjajo tvoji "veličini" in si to dovolijo celo vsem pokazat.
smirk-1.gif

Ne, draga moja, nisem rekel da so tisti škrti, ki si ne morjo privoščit kave v kafiču. Če bi mal zadihala in dejansko prebrala moje poste predn začneš klofat po tipkovnci, bi opazila, da sem posebaj izpostavil folk, ki špara na kavah v kafičih, ne tistih, ki si tega ne morjo prvoščit in pijejo kavo iz avtomata.

Torej je zate hrana v Lidlu "odpadek"? Se ti ne zdi, da so na internetu tudi ljudje, kateri so prisiljeni kupovati "odpadke" in si jih s tem užalila? Si mogoče pomislila, da si ne morjo druzga kot "odpadkov" privoščit? Aja neeee... to ni isto. Ti imaš plemenite namene, sej res
smirk-1.gif

Jst nism nobenmu ukazal nič... samo izražam mnenje da se mi zdite smešni z laufanjem po "n" različnih štacunah. Tiste zastopim ki so v pomankanju... vas pa ne. In ne posplošuj in govori, da se norca delam s tistih ki nimajo....

Ti kar komentiraj... nisem rekel da ne smeš, niti nebi imel namena kaj takega cenzurirat... v bistvu me zabavaš s tem tvojim nabijanjem. Ko ti 3x povem, da pike niso bistvo ti še vedno goniš, da sem smešen, ker zarad pik hodim v Mercator... pa ko ti 3x povem, da je razlika med tistim ki špara na 10 centih pri kavi v kafiču in tistim, ki si je ne more privoščit in raje spije tisto z avtomata, pa ti vseeno še zmer kokodakaš da sem užalil tiste, kateri si ne morejo privočit kave v kafiču..... očitno maš resne težave. Ali pa pa so še vedno prisotne traume iz študentskih let, ko je prjatlca pri rundi, ki si jo ti plačala, spila 100sit dražjo pijačo, kot si jo ti naročila pri njeni
smirk-1.gif

p.s.: zdaj čakam kakšen bister (mimo usekan) pregovor boš napisala... ali bo morda kar basen?
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker se mi ne da ukvarjat s pol pismenimi ljudmi, ki jim mamica kupuje fasungo...

Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Torej je zate hrana v Lidlu "odpadek"?

Citiraj, kje sem govorila o lidlu?

Najlepša hvala.
smirk-1.gif

Aja - ja, sparov ne obiskuješ zato, ker tam nimajo limon.
smirk-1.gif

In ker niso imeli svečke v barvi tvojih nogavic.
Ostalega itak ne kupuješ, ker za to skrbi mamica.
smirk-1.gif

Torej v bistvu nimaš pojma, kaj se tam sploh dogaja.

Pike si v debato navlekel sam - češ da se da tudi preko tega nekaj prihraniti in tu dobiš razliko nazaj, ki si jo izgubil pri višjih cenah. Sorry.

In ja, tudi ti si nadvse zabaven s svojim furjasto klofaškim nabijanjem fuknjenega teksta, podžganimi s traumami iz otroškega vrtca, ko ti je sosedova Minca usekala eno na smrček in te zdaj daje histerična paranoja, da se ti scena znova ponavlja.
(sem se prav potrudila napisat v tvojem stilu in sem uporabila kar največ tvojih besed, saj ti je očitno to najbolj blizu).

Da ne pozabim - ti se kar razpiši in sploh ne dvomim, da se boš, jaz se na tvoje primitivne izbljuvke ne mislim več odzivati. Normalnemu odraslemu človeku so tri normalna opozorila, da se smiri, ko si začel noret, dovolj, tebi pač ne. Vprašaj se zakaj.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Zdaj si se začela že na nivo pismenosti spravljat... zanimivo. In to ravno ti, ki ne zastopiš bistva in goniš svoje. Pa to, da mamica hrano kupuje. Tebi je pa ni pri 20tih?
smirk-1.gif

Citiraj ti meni kdaj sem žalil tiste, ki nimajo denarja... me ne moreš, pa si vseeno vsaj 2x napisala, da jih žalim. Zanimivo ane? Lidl je pa samo primer trgovine kjer dobiš tudi manj kvalitetno hrano... da te citiram - "Med reveži so tudi ljudje, ki niso pretirano navdušeni, da bi čisto vsak odpadek vrgli vase." Ne boš verjela ampak nekateri nimajo tud tolk denarja, da bi lahko zbirali ali bodo kupili mleko ali meso slovenskega porekla in potem pač najdejo cenejše alternative v primernih tgovskih centrih (Hofer, Lidl...). Torej...je zate low-cost hrana odpadek?

Ja priznam... moji izbljuvki so res na najnižjem možnem nivoju. Še dobro da tvoje mojstrovine (beri: izpad o pikah nekaj postov nazaj) krasijo tablo in dvigujejo raven debate.
smirk-1.gif

Jst nisem začel noret... povedal sem svoje mnenje, pa si me napadla "kako eni nimajo in kako imam preveč denarja". No ja... bi se lahko že navadil, da je zate vsako mnenje, ki je drugačno od tvojega, nespremenljivo. Čez par postov, ko nimaš pa kaj več napisat, pa ga označiš že z žaljivim.
smirk-1.gif

"Pike si v debato navlekel sam - češ da se da tudi preko tega nekaj prihraniti in tu dobiš razliko nazaj, ki si jo izgubil pri višjih cenah."
A se ne da?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
popolnoma pravilno si tole spesnil. Kašn hofer, kjer ti še vrečke ne dajo...

Še ena pametna od njih! Ne rabim vrečke, vrečka ni užitna, povrh vsega jih imam dovolj vsepovsod
bonk.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Meni pa popolnoma. Hofer in Lidl naprimer imata zanič robo in pika. Ne v Hofru, Ne v Lidlu ne moreš kupiti:
- kvalitetnega mesa

Recimo pakirano mleto meso in svinjski ter goveji šnicli so enaki, kot jih lahko kupiš v Mercatorju (za to vem, mogoče je še zraven kaj drugega).

Glede dosti ostale robe v Hoferju (govorim izključno zanj in izključno za živila) je pa tako...ne, da imajo nekvalitetno robo, ampak nam je neznana. Avstrijci nimajo ravno nizkega standarda, pa jim gredo njihovi jogurti zelo v slast. Da ne govorim o tem, kje in kako prišparajo toliko, da lahko robo prodajajo po takšnih (za nas čeških) cenah, kot jo.

Mimogrede...tam nikoli ne kupujem. Zame obstaja samo Spar.
smile-1.gif

Za tiste, ki trdijo, da je za varčevanje in skakanje od trgovine do trgovine potreben čas in je potrebno vkalkulirati še gorivo...v Celju na primer so trije največji na oddaljenosti enega kilometra. Vsi imajo megacentre in nikjer ni panike s parkiriščem. Za tistega, ki varčuje na ta način (in ki ga povsem razumem) je to poezija.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Zdaj si se začela že na nivo pismenosti spravljat... zanimivo. In to ravno ti, ki ne zastopiš bistva in goniš svoje. Pa to, da mamica hrano kupuje. Tebi je pa ni pri 20tih?
smirk-1.gif
Zanjo ne vem, meni je ni že od kakega 16 leta (če odštejem kako vikend kosilo, ko sem prišel za čez vikend domov.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Kar se tiče komentarja o zanič robi v hofru in lidlnu, bi tistim rekel naj gredo malo bolj daleč stran od svojega praga (avstrija in nemčija) pa boste videli kje ljudje kupujejo pa imajo svoj standard, ki je višji od balkanskega! Če bi mercator imel boljše razmerje kvaliteta - cena bi nastopal še na drugih trgih ne samo doma in na jugu! Če bi mercatoraja postavili v kaki drugi država se investicija ne bi nikoli povrnila!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Se bojim da je tole res. Povrh vsega je na tujih policah ponavadi druga roba pa vendar v "enaki" embalaži. (vsaj po forumih pišete, da so izdelki iz mulerja drugaæni kot recimo iz drugih SLO trgvoin

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.561
2.966
113
v lokalni ostariji
najprej na "otvoritelja":

si morda pomislil, da ce bi imel mercator (ker je pac solastnik ETE) nizje cene da bi ga konkurenca "mlela"...

drugace pa summa summarum na koncu porabis za ISTO kvaliteto isto vsodo denarja v M sparu ali konc koncev tus-u... verjemte da nihce ni tukaj "mati tereza"... samo eni imajo boljse pogoje pri enem dobavitelju eni pri drugem...

za 1€ razlike se pa ne splaca skakat po celi ljubljani...

druga risanka so diskontarji, kateri pa imajo ze samo zaradi "specifike" ("paletna" prodaja ne regalna) nizje stroske...

aja pa se to: v Mercatorju res ni toliko facingov kot v Sparu... so pa nekje enako uravnoveseni...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Jaz enkrat tedensko kupim v Lidlu zalogo zamrzjene zelenjave (ki je btw okusnejša od tiste, ki jo prodajajo v mercatorju) in ponavadi še majhno zalogo testenin in mogoče kdaj še kakšno zamrzjeno pizzo. Ostalo res nimajo preveč okusno, ne v Lidlu, ne v Hoferju.

Med tednom pa grem v bližnji mercator po vse ostalo. Ampak to je postala čista rutina, načeloma mi je čisto vseeno pri katerem trgovcu kupujem. Bi pa si upal trditi, da je roba, ki nosi mercatorjevo blagovno znamko na najnižji možni ravni. Recimo vsaka druga oliva v kozarcu je "pokvarjena", ...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
V razmislek:
Popolnoma enak izdelek (redna prodaja, akcije so iste) je v Hoferju čez mejo cenejši, kot v Hoferju pri nas.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Točno! Ampak to je zato ker naši veletrgovci navijajo cene in pri Hoferju vedo da lahko prodajo za višjio ceno ker bjo balkanci vseeno kupili! Zakaj bi prodajal po nižji ceni če lahko po višji pa si še vedno najcenejši!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.618
717
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Točno! Ampak to je zato ker naši veletrgovci navijajo cene in pri Hoferju vedo da lahko prodajo za višjio ceno ker bjo balkanci vseeno kupili! Zakaj bi prodajal po nižji ceni če lahko po višji pa si še vedno najcenejši!

pravilno razmišljaš
wink-1.gif

Da bi bila zgodba popolna manjka še koliko dobi trgovka tam in koliko tu.
Tega ne vem, a me zanima,

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
No žemlje 10 kom so bile mislim da v decembru 10 al 15 centov ceneje kot tu s tem da ima pek v avstriji najmanj 50% višjo plačo! Se pa v kratkem spet odpravljam na ocenitev v sosednjo državo sam me trenutno čas malo je*e!

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Jaz enkrat tedensko kupim v Lidlu zalogo zamrzjene zelenjave (ki je btw okusnejša od tiste, ki jo prodajajo v mercatorju) in ponavadi še majhno zalogo testenin in mogoče kdaj še kakšno zamrzjeno pizzo. Ostalo res nimajo preveč okusno, ne v Lidlu, ne v Hoferju.

Med tednom pa grem v bližnji mercator po vse ostalo. Ampak to je postala čista rutina, načeloma mi je čisto vseeno pri katerem trgovcu kupujem. Bi pa si upal trditi, da je roba, ki nosi mercatorjevo blagovno znamko na najnižji možni ravni. Recimo vsaka druga oliva v kozarcu je "pokvarjena", ...

Se ne morem strinjat, da je kvaliteta M izdelkov na najnižji možni ravni. Sicer oliv ne jem, vendar kakšne druge zadeve so bile še vedno ok, celo zelo ok.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
o ja žal je ta trditev pravilna glede kakovosti M izdelkov! Bi lahko bolj podrobno pa žal...!

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Po vseh teh budalaštinah od tvojih postov sem prišel do treh možnih zaključkov:

a) delaš v Mercatorju
b) mami opravi vse nakupe za vaše gospodinjstvo in si potem ti lahko glasen kako ti dol visi kje se kupuje
c) mami dela v Mercatorju, opravi vse nakupe za vaše gospodinjstvo in si potem ti lahko glasen kako ti dol visi kje se kupuje

Keri bo pravi?

b) mami opravi vse nakupe za naše gospodinjstvo in je povsem zadovoljna z Mercatorjem (je nakupovala tudi v Tušu, pa se očitno ni splačalo)... mami pa nima časa skakat od trgovine do trgovine pa iskat cenejše zobne paste, ker v tem času lahko počne 1000 bolj pametnih stvari.

srečen?

Sem si kar mislil, da nimaš nekih konkretnih izkušenj z nakupovanjem in bolj kot ne pametuješ. Jaz se npr. držim stran od avtomobilističnega dela foruma, ker mi za avte dol visi in nimam blage veze o njih. Tista o čevljih in kopitarju še vedno stoji in bi se je blo pametno držat.